Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Tuesday, July 24, 2012

JUAL MAHAL

Assalamualaikum.

Jual mahal ni tak kesah jejaka atau the gadis-gadis.tp pondan mahupun bapok tak termasuk.Selalunya yg jual mahal ni budak yg bajet hot setap.kau,aku,dia,sape2 pun akan rasa terkadang hot. -.- Dan selalunya jugak yg jual mahal ni akhirnya akan dihujani soalan berbunyi:

 BILA NAK KAWIN?Aku lemah betul bila org tanya cmni.. -.-" 

maka banyak la alasan cik kakak dan cik abg konon nk tutup kemaluan la..


bagi aku atas ni sume alasan nk kaver."yg bulat tak akn datang bergolek,yg pipih tak akn datang melayang".kau faham tak?selak kamus dewan page 144.

Sebenarnya 'Jual Mahal' tu cuma alasan nk back up kesilapan sdri.Aku bagi contoh,mohon rujuk kt bwh.
1. Muka masam cm cuka.Cuba la manis sikit,sedap la jgk mata nk memandang.ni tidak,masam doploh 5 jam.Jd org tgk takde selera.
2. Mulut jahat sangat.duk mengata org pungpangpungpang.itu namanya karma.kan da kena batang hidung sdri.
3. Kau buat trademark 'jual mahal'.sape2 nak senang je reject tanpa belas kasihan.at the end,forever alone. T.T
4. Bajet hot setap,jalan mendada aje..demand tinggi sgt.nak jodoh yg kaya,hensem,cun,bergaya.last2 habuk pun tarak.
5. Kuat berangan mat jenin.baru teman tapi mesra,da miang bajet laki bini.spenda pun mak bli lg.setia la konon..
6. Menunggu bulan jatuh ke riba.ibarat merak di kayangan sedangkn kita gagak di rimba.tak sedar diri.
7. Terlalu berharap sangat jodoh tu datang bergolek.da la tak usaha,doa pun tak..nk tawakal?ke lauttt der...
8. Terlalu mengikut emosi.alasan period,alasan kerja bnyk.tak bole pakai..cmne nk dekat,emosi asyik tak stabil je.takut itew taw.
9. Tak reti nak tolak ansur.Zaman skrg ni tak kira la laki ke prmpn.kalau suka grab cpt,jgn tunggu sape nk ngurat dlu.
10. Rasa2nya badan kne mandi air bunga la.. T.T takut penyakit keturunan.

Itu la kelemahan kita.tapi pura2 guna words Jual Mahal tu.mitos semata-mata.Mahal sgt ke?heh >,< tny dri sdri.

23 comments:

Naj Fatihah said...

entah2 a.stalker yg jual mahal sgt kot.. hehe..

Ety said...

Abg Stalker. hik hik hik. Jual mahal tu perlu tapi kenalah bertempat. kalau sampai forever alone, haaaaa sudah ! soal jodoh ni mmg di tangan Tuhan, tapi kita pun kena la usaha. berkawan. kalau dok terperuk kat rumah je, kang org taktahu pula kewujudan.

tpi kan, kalau ramah sgt pun problem juga. kang org kata palygirl. ahaaa, acano tuh ? hihihihi :D

pandai2 la ambil yg mana baik, buang yg mana buruk :)

cik pha said...

bila nak kawen weyh stalker? hehehehe

aimi said...

alasan semata2 =P

ir yien 9897 said...

yien tak jual mahal...
tapi takder pun nk ngorat..
hehehe joke.. :p

MizzTina said...

"jodoh xkan datang bergolek".. btl la abg ckp tu, perbaiki diri mana yg kurang.. kaji kelemahan diri.. jgn terlalu berharap.. mentaliti org skang, "aku berserah je"..

izfanora said...

wah, bahasa sumer sentap.. =.='

Eika said...

Ika bukan nk jual mahal, tapi terpaksa jual mahal! Ramai sangat nak, well hot la katakan... hahaha (bajet x?? ) hihihi

Yumida said...

hehe...klakar pulak bc point abg stalker..yg mahal cuma utk yg mahal..kikiki..blh x mcm tu abg stalker? hikhik

lamanya dh x berkunjung ke sini...terasa syahdu pulak menatap wajah blog abg ni..abg stalker sy de join contest abg...

Adylia Qarissa said...

jual mahal kat sini!! huh! :)

ezrylna said...

tak mahal tapi nak jadi mahal.
by covering my aurah,behave myself,put myself closer to Allah.dalam mendapatkan yang TERMAHAL,kena jadi yang termahal jugak.^_^

~Sweet Honesty~ said...

reason terakhir tu aku suke...hehe

Hanim Mahali said...

Kadangkala orang tu nampak macam jual mahal, tapi sebenarnya tak. Cuma mungkin dia tidak mahu terlalu kecewa bila dah mula letakkan harapan yang tinggi...

dzafira said...

Abg Izz bila nak kawen? Jgn jual mahal sgt eh.. hehe

merahitujambu said...

masalahnya tak jual mahal..tapi duit nyaa mahal..keh..keh..XD

Oshin said...

abg stalker jual mahal tak ? kalau tak mahal boleh beli hahaha

Cik Purple said...

hahahahaha.. lucu la.. tak pasal2 kena mandi bunga.. kekekeke.. :P

Fya Pelangi said...

HAHA. eh, abg stalker bukan da ade calon ke ?



btw, lame tk jengah sini. hritu nk komen, tak bole. eh, haii :P

dayu_myself said...

dah orang taknak..
nak buat camne..heh4..
:P

IzZa izaLis ® said...

hi abg stalker. lama x singgah sini.. papon, post ni best. kontroversi gtu ! haha

Mutiara Bernilai said...

*tutup mulut, tahan gelak*

ouh. itu alasan je eh..

sieyzu eiyka said...

A'ah kan , org zaman skrg ni bnyak alasan . HAHA , * pndgan budak ! ;)

Dear Yayah said...

jual mahal sbb yakin nak dapat kan cinta yg high class bila dah kawen..boleh x? :P

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat