Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Monday, September 10, 2012

Saiz Coli

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

(Buang mud sedih entri lepas)Tajuk ni korg yg minta,abg refer dr stat je.Sebenarnya abg pun x tahu nk huraikan macam mana..malu dohh..+_+ Saiz bra ikut saiz breast kot. #finetaktahu.Konsepnya sama je mcm pilih spenda untuk lelaki #benda terjojol.

Abg da baca ckit2 info pasal bra dengan muka yg agak merah2 isi udang.= =' Terasa romantik plk bila lelaki baca info pasal penjagaan diri perempuan.#muntah.
Benda basic korg nk tentukan saiz mestila amik ukur lilit.Guna pita tape,bukan ukur lilit breast.No,no..tp ukur lilit dr bwh breast keliling bdn.Guna unit inci tau.Sebabnya abg pun x tahu +_+ Kalau dapat nombor genap macam 12inci,then kena tambah 4inci.Contoh...(12+4=16inci) so 16inci la saiz breast korg.#amboikeciknya.hahaha..kalau dpt nombor ganjil,contoh 41inci kena tambah 5inci..(41+5=46inci) #gilabesarpulak.HAHAHA
Sebagai lelaki,mula2 aneh jgk dgr word 'cawan'.Yg ni la kot penting,sebab kang pakai terkecik sesak nafas mak dikk.Pakai besar kang ada lak yg cicir.hahaha..#ok,taklawak.Ada kira2 juga ni..tadi da amik ukir lilit badan kn?amik yg sebenar sebelum campur 4 or 5inci tu.Then korg amik ukur lilit breast pulak..(lilitan dr hujung nipple) contoh,

Tadi ukur lilit badan dpt 12 <---sebelum tambah 4 inci (no genap) or 5inci (tuk no ganjil)
Ukur lilit breast katakan dapat 16inci..tolak kedua2nya, 16-12=4inci.So beza hanya 4inci.

Refer kt cni,
Beza kurang 1 inci = guna cup saiz AA (x ckup vitamin ni)
Beza 1 inci = guna cup saiz A
Beza 2 inci = guna cup saiz B
Beza 3 inci = cup saiz C
Beza 4 inci = cup saiz D

dan seterusnya la kot..ek,ada sampai cup saiz X,Y,Z ke?kemain gedabak..hahaha :P

Owh ye,x payah malu2,hipokrit.Benda ni bukan lucah..kalau x bagitahu pun dan x amik tahu,x semestinya lelaki x tgk breast korg.Mesti terrrr...tengok jgk +_+ 

p/s: Yang ni sume tahu kot..jgn pakai bra (girl) atau spenda (boy) ketat2.sbb bole sekat aliran darah.nti kne kanser.Lelaki bila tahu ni xpyh sebok2 plk teman awek bli bra,kebanyakkan perempuan x suka ok.

Saturday, September 8, 2012

Mendekati gadis yg suka belajar

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Desakan dr keyword nuffnang,abg share la ckit tips k.Macam mana nak dekati awek yg suka belajar ni.

1. Selalu2 la melepak kt perpustakaan.Walau malas tahap cipan,batang hidung kau kena la sesekali nampak.Even kau datang bukan untuk belajar atau pinjam buku.

2. Konon2 kau mencari buku yg sama macam bdk perempuan tu,tapi buat trick zaman pak kaduk.Pastu buat muka kesian nk kongsi buku.Ni namanya sambil meyelam minum air.

3. Setakat belajar 2,3jam x puas berlendir kn?So sebagai lelaki,kau ajak dia belajar sama2 lagi esok.Tapi bukan library la,ajak kt tepi tasik ke.Kira date sekali la kwn. ;)

4. Jangan borak pasal peribadi di awal perkenalan.Dia budak skema,kau kena faham.Borak2 la pasal belajar,rumah sukan ke..+_+ yg ada kene mengena dgn pelajaran r.

5. Kalau kau ada kemahiran sesuatu subjek,tunjukkan kepandaian kau tu menyelesaikn masalah.Jangan tunjuk bengap,asyik dia je nk ajar kau.Kalau cpt pick up ok lg la.

6. Budak skema ni dia lemah lembut ckit,alim2,dan agak lampi dalam aktiviti sosial.Jadi kau jangan ajar dia bukan2.Awal2 da mcm tu mmg reject r.Cuba ajak dia berQiam ke malam2. :)

7. Jaga bahasa dan cara pemakaian.Diorg x suka selekeh2,buas,dan bahasa yg agak kuang ajau.Kalau ye pun stylo,jangan pakai seluar koyak rabak.#serabai.

8. Sebab diorg pandai,jadi dilarang buat sesuatu yang bodo depan mata diorg.Contoh,kau berlagak bijak,tapi hakikatnya bila suruh buat,haprak pun kau x tahu.Be matured!

9. Cool..jangan gelabah.Gadis2 kuat belajar ni suka tengok lelaki yg tenang,muka sedap mata memandang.Org ckp muka yg terpancar imannya.x kesah warna kulit. = ='

10. Untuk melebarkan sayap,rasa2 dia da biasa dgn kau..hujung minggu ajak la dia keluar.Jangan tunjuk niat sebenar.Bagi alasan teman prg kedai buku popular.hihi..

ok,gud luck guys ;) -jom buat kwn-


p/s:berita sedih,atas bebrp kesilapan yg berlaku tgn kanan abg retak semula.so abg x update tuk bebrp hr or minggu sbb abg x kidal,agk lembabss nk taip gn kiri.maafkn abg! ;(

Friday, September 7, 2012

Fe'el lain2

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

 + perempuan = 
Perempuan gaduh rebut lelaki.
Adakah sbb kepupusan lelaki bt korg rasa terdesak dan terhimpit.Atau bergaduh tu perlu tuk dptkn sorg lelaki?rata2 yg bergaduh rebut jantan ni bkn la prmpn yg x cun,mmg cun.tp sayang gile lelaki yg korg rebut tu bukan la hensem mana pun.Lelaki yg x berkualiti.Sorry to say..mmg obvious la kn,korg gaduh perang mulut sume dan dia x bt apa2.lagi rasa bangga.ok,dayus!lbh baik kau berpakat baik2 tinggalkn je dia.
  + Lelaki =
Lelaki suka berebut perempuan yang da dimiliki.
Mesti ada diantara korg yg pernah rasa kes macam ni kn.Bajet cun la sbb ada 2 lelaki suka pd masa yg sama.haha..ok,mgkin korg hot stuff.Lelaki yg macam ni selalunya lelaki yg ada rupa atau duit.Konon kuasa di tangan lelaki.Bkn x ada prmpn lain,tp dia suka cantas gilapren org sbb rasa diri tu da ckup bagus.Erti lain,hot market.Bgs la kn..hidup ni bosan kalau x de pesaing.Asalkan bersaing secara sihat,x main tarik2 rambut.

Berebut sorg lelaki dan bersaing secara sihat tuk dptkn sorg gadis.
Jalan penyelesaian utk perempuan adalah main tarik rambut atau perang mulut bagi yg ada akal sikit?klu semua prmpn mcm tu habis la dunia..lingkup.Sepatutnya korg tarik rambut si lelaki tu.Miang sgt x tahu nk bt pilihan.Lelaki yg ada ciri kepimpinan harus la bijak bt keputusan.Bknnya blur x tahu nk pilih yg mana 1.so gadis2 sila abaikn lelaki yg x tahu nk bt keputusan ni.Mmg korg ada hak nk memilih.tp malu la kn perempuan rebut lelaki beb?watepak..1 kmpg mengata.
"Best man will win".Lelaki berhak memilih gadis pilihan hati.Samada dia kepunyaan org atau single riang ria.Bukan nk menggalakkan.Guwa pun ada awek.Tapi seeloknya jgn la cantas awek org derr.Kalau jadi cinta 3 segi,bersaing la secara sihat.Maksudnya cuba memenangi hati si gadis wlupn dia da berpny.Melainkn dia da ada ikatan yg sah,tunangan atau isteri org.Yela..kdg2 wlupn dia da berpny,mgkn kita rasa kita ni lebih layak dan menghargai dia.Konon bole bt dia lagi bahagia la kn.so x salah bersaing secara sihat.Jangan main bomoh da le..+_+Tapi perempuan KAU kalau da ada pakwe yg baik dan bertanggungjawab jgn la menggatal dgn lelaki lain pulak.#cakaptukdirisendiri

Abg blogwalking pelan2 la ek,kje byk.bai! ;)

Wednesday, September 5, 2012

lelaki pakai g-string

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Kejadahnya lelaki pakai g-string?Mungkin ada kaitan dgn entri lepas Jenis air,bila aku cakap lelaki pun kena pakai pantyliner.Geli bhai main selit2.Memang ada utk lelaki,tp negara Omputih je la kot.Aduiyai,ngilu,ngeri!

Untuk x menghampakan,abg bagi idea ckit macam mana lelaki nk pakai g-string.Sbb xde jual merata2 kt Malaysia,abg suggest para lelaki asal x nk kempunan,

1. xpayah pakai boxer,tukar pakai spenda.Spenda prmpn biasanya berpintal2 lepas buang air.So amik inspirasi dr situ.Nampak cm g-string kn?klu nk tahu,cuba la bt.#sumpahxpernahcuba

2. kau guna stokin adik kau yg saiz kecik tu,ikat tali rafia kiri kanan.buat la cm ikat tali layang2.kang guna stokin besar x ckup ayu,nampak serabut sgt kn.

3. bagi yg ada kepakaran mengait 'cebek' guna benang Nylon,kau buat la sendiri mcm sarung nangka kecik.buat tali skli senang nk selit.

4. paling sadis kau gunting je la spenda lama amik bahagian depan je,yg lain2 tu kau bt tali guna getah spenda tu jugak.x elok membazir.recycle le balik.terlebih seni +_+

5. dan kalau da hamak sangat,teringin bebenau,g je la beli g-string perempuan.bli free saiz supaya 'adik' kita x sesak nafas duk tersepit.bila dia merengek kita gak yg susah nanti.

Sumpah,ketandusan idea sgt ni.5 ckup la kn.Sebab abg pun x pernah terfikir lelaki nk pakai g-string.Sangat-sangat buruk rupanya.Apa2 kesan sampingan dr percubaan kt atas ni jangan salahkn abg k.Sekadar gurauan!eh jp..masih terfikir,lelaki pakai pantyliner?HAHAHA


Tuesday, September 4, 2012

3 jenis air

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Alhamdulillah dengan sedikit pembacaan abg nk kongsi sikit ilmu yg rasanya wajib kita tahu sebagai seorg muslim.Jom..kasi pecah dara.Sory x dpt letak gmbr sgt,nanti korg muntah pulak.sendiri google ek.

Sumber: Hasil pembacaan,tp abg olah supaya lebih faham dlm versi abg stalker! (Maaf klu x padat dan kurg tepat) InsyaAllah..sedikit ilmu dpt dikongsi bersama. :)

Apa yg korg tahu tentang Air Mani?
Heh!jgn tahu pancut je bang..ok,sume org tahu air mani utk lelaki.tapi ramai jgk x tahu yg prmpn pun ada air mani kn?ye,nona manis pun ada la.Bezanya air mani lelaki pekat,berlendir,ada bau lain2 masa dia kering/basah.Perempuan pny cair dan kekuningan.Cara keluar sama je masa kita tgh klimaks.Air mani xkn keluar meleleh/memancut kalau setakat comolot.Mesti la lepas adegan asmara lelaki prmpn.Kalau binatang abg x tahu plk. +_+ Hukum kalau keluar air mani,kita wajib la mandi wajib/junub.Spe2 yg x tahu niat mandi wajib tu elok la gali kubur sendiri siap2 k.Katakn la air mani kau yg smlm terkena pd baju,x pasan la konon.Senang je,korg kikis je air mani yg da kering tu.Kalau basah,basuh le..lepastu da bole gn pakaian tu tuk solat.Seelok2nya tukar la pakaian derr..= =' Owh ye,air mani kaler putih kelabu ye adik2.Ni kaler lelaki normal cm abg.

Air Mazi la plk..
Kalau dulu masa abg bodo2,serius ingatkn air mazi gadis2 je kne.Tapi salah derr.lelaki pun ado..air mazi ni bkn keluar lepas klimaks je tp kalau kita comolot atau lebih ekstrem berangan ehem2 pun bole keluar.Dia x memancut mcm air mani tu,meleleh je kot.xpernah perasan pulak..hahaha.sbb air mazi kdg2 x mendatangkn feel masa dia keluar.Kalau air mani tu kita dpt la rasa jgk kn guys?prmpn sila tutup mata.Warna mazi kalerless dan agak berlendir.Mazi klu keluar kita x payah mandi wajib,tp wajib wuduk dan da puas berlendir kena la cuci ehem2 kita.xkan kau x solat,nk ngadap buah hati kne bersih2. :)

Ada 1 lagi..Air Wadi.
Sekali tgk macam AnwarHadi pulak.imsorryimsorryimsorry!haha..air wadi ni mcm air kencing ckit2.sbb dia keluar lepas kita kencing.Mesti pernahkn lepas kita kencing tetbe kua lg terincit2 air,warna agk keruh2..x berbau.tu la dia.Bole juga keluar masa kita tgh meneran.bukan masa berak,tp masa angkat brg2 berat.Jadi hukum dia x perlu mandi wajib juga,cuma angkat hadas macam pas kencing je.Tapi pastikan x terkena spenda/boxer/g-string atau panty kita.

Patut la perempuan kena pakai pantyliner.Untuk keputihan,tp sbnrnya keputihan tu air mazi or wadi la kot.So skrg bkn perempuan je kena pakai pantyliner,lelaki pun!Tapiii...errr...mcm mn ek?HAHAHA..spe2 bole la bt tutorial utk lelaki pakai pantyliner. :P aku risau tercampak je masa main bola.hahahha ;))

Monday, September 3, 2012

'Org hensem x layan perempuan'

Assalamualaikum.

Tengok tajuk cam best.Ok,pernah la ada sorg cik adik manis ni PM aku.Dia tanya kenapa aku ramah sgt dgn follower perempuan. Ntah apa masalah dia pun aku x tahu r.Alasan dia,

 'orang hensem x layan perempuan!'.
RVP = hensem = da kawin

Agak nk berdarah hidung aku dgn statement awek manis tu.So ternyata la aku x hensem sbb aku layan ramah dgn ramai aweks.Mungkin sbb aku kn abg. Org hensem kalau x layan prmpn,x kawin la kau..

Pendapat aku la,ada 3 je sbb kenapa org hensem x layan perempuan.(Aku punya pendapat)
1. Sebab dia gay,
2. sebab dia gay,
3. dan sebab dia gayyyyy~

u r so gay!but im not.

Betul ke lelaki yg layan ramai perempuan tu x hensem?kalau macam tu ramai la perempuan jd anak dara tua sbb lelaki ramai bajet hensem kot.'Org hensem kn x layan perempuan'.Sebaik aku x kacak. =.=

+ 
(Contoh semata-mata)

Hambikk kau,bole masuk melodi ni.Diorg ni kategori kacak aku rasa.Tapi xde lak cite diorg main belakang,ada bini cun melecun lg tu.Kau ada?aku pun x de.

'Org hensem x layan perempuan' = mungkin sebab dia ada genetik tenggiling.
'Org hensem x layan perempuan' = mungkin dia GAY
'Org hensem x layan perempuan' = mungkin dia gila

Macam2 spekulasi lagi la kita bole kaitkan dgn org hensem yg x layan perempuan ni.Sape la mamat malang tu..aku xde la hensem sgt,cuma ada manisnya..wawawa.Tapi kn, xde la pulak sampai x layan perempuan langsung.Lawan fitrah da tu.

Kesimpulannya,
hensem macam pelangi :) so xde masa nk layan perempuan,memilih! Pendapat?


p/s: Aku bajet remaja la sgt pakai lagu ntah apa2 ni =.=

Saturday, September 1, 2012

To be perfect

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


1. Nak jadi sempurna kena pakai baju baru tiap2 hari,barang sume ori.1kali je pakai lepastu harus la x pakai lagi.simpan bt datuk dalam laci.

2. Nak jadi sempurna kena wajib ada barang kemas sepeti.Kalau bole emas pun nk salut kt gigi.Gelang tangan tebal 2,3inci,rasa nk pakai sampai ke kaki.

3. Nak jadi sempurna kena mekap tebal2 la.Sampai jiran sebelah pun x kenal kita.Hari ni blusher kaler biru,esok hijau,lusa kuning pula.Bedak 4,5inci bru rasa selesa.

4. Nak jadi sempurna kena makan kt restoren 9,10 bintang.Gerai tepi2 jalan x pandang.Walau keliling pinggang ada hutang.x apa..itu sume tolak belakang.

5. Nak jadi sempurna kena bawak kete besar punya,asal nampak macam org kaya.hujung bulan bayar hutang je la.x apa..biar papa asal bergaya.

6. Nak jadi sempurna kena cari kesalahan orang.pekung org kita dedah,nanah sendiri kita lindung.cakap pungpangpungpang psl org,keluarga sendiri lintang pukang.

7. Nak jadi sempurna wajib ada buayapren/gilapren.muka hot,market tinggi,tukar pasangan cm tukar baju je kan.sedih 2,3hari je patah tumbuh hilang berganti.

8. Nak jadi sempurna kena ikut fesyen terkini bukan yg lama.x kesah la walau baju nampak dada,seluar paras peha.Lu jaga kubur lu,guwa kubur guwa.

9. Nak jadi sempurna kena solat 5x sehari.lepastu rasa cm da x ada dosa lagi.nak tebus dosa pergi haji.Walau bukan guna duit sendiri.

10. Nak jadi sempurna update blog hari2.untung nuffnang bg BE lagi.Walau entri cm kutuk dri sendiri..x apa,biar la org nak kata apa pasal kita ni.

Entri suka2 hati,cuma memerli,kalau terasa harap dimaafi.sebenarnya banyak lagi,tp xpe la..lain kali. ;)

Kerana Janji

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Kita jangan suka2 tunding jari..Jom cikedauttt~

Nurul ManjaMintaKaki        : Abg,bebi nak sgt pakai barang kemas sampai ke lutut.
Muhd NazimanNazirulNazri : Kita x mampu..tapi abg janji nanti abg belikn tuk bebi k.
Nurul ManjaMintaKaki        : Yeay!sayang abg.mmuacksss~

Kalau x bagi x sayang la?puii!

Abdul ManapKamalAdlin : My bebi,da kwin nti i nak 10org anak tau.#mataberkaca
Nur KasihSampaiMati      : bukan 10 je bebi bagi,20 pun bole abe wey~
Abdul ManapKamalAdlin : Janji tau..baba sayang bebiiiii...muah 30x30kali :)
Nur KasihSampaiMati      : Ye mucuk,bebi janji.itew balas alik..muacks 30x30kali ;))

Lepas kawin pasti ke bole bg 20org anak?da janji tu...aiyooo~

p/s: Apa yang berlaku dalam hidup kita ni samada benda baik atau buruk adalah apa yang mencerminkan kita semula.Jangan menyalahkan sape2.Pasangan adalah pantulan cermin kehidupan utk kita.Kau buat jahat,jahat la kau dapat.-sorry,abg balas kunjungan agak lambat eh.tenet cm sakai bila da hujung bulan-

Monday, August 27, 2012

Manusia ada 3 komponen

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Bukan kereta je,manusia pun ada komponen.Kalau rosak salah satu,tapi tak nak repair.sorry to say..go to hell.

Akal
Kita selalu sebut,
"macam org xde akal".
yela..org2 skrg ni termasuk dri sendiri +_+ akal ada,tapi x berapa nk guna.Sume terlalu kreatif sampai hilang akal.Maka jadi la kes2 buang anak,kerat anak,campak dlm longkang la,da mcm binatang pulak kn.Siapa tu?kita la..manusia. :)

Emosi
Asal stress sikit,emosi.Bila emosi je stress.Klu la emosi tu bole berckp,dia akan ckp
"kami bukan skandal la bongok".
Kita jadi emosi sebenarnya sbb hati x tenteram.Jiwa kacau,sbb tu macam2 benda bodo kita buat.Langgar dinding pun habis dinding kena maki kn.

Hati
Dari mata turun ke hati.Kita tengok org lain ada pakwe,kita pun nak jugak.Dalam hati ngutuk2.
"Da la capang,dpt makwe pun jendul.Sesuai la tu".
Yg benau nya hati tgh sakit.Bernanah agaknya.Buruk2 org tu pun ada org nak,kau mampu?hahah..biar muka buruk,hati kena baik.

Akal + Emosi + Hati = Peribadi

Seimbangkan tiga komponen ni.InsyaAllah,xde la buat benda bangang melebih2.Setan suka la,gelak sampai ke lantai.So dalaman kita sendiri yg akan mencerminkan luaran,peribadi yg baik. :)

Rawatan Dalaman
  • Dekatkan diri dengan pencipta - dahulukn yg wajib.walaupun main lat lat,lama2 biasa r.
  • Sentiasa berfikiran positif - senyuman pun dapat mengawal emosi.
  • Amalkan zikirullah - Bahasa tu cantik ckittt..ok,pasni abg pun kne kurangkn yg x elok.
  • Rajinkan diri baca Quran - Kalau x pandai baca jawi,beli tafsir quran yg tulisan BM tu.
  • Jauhi sifat mazmumah - perangai buruk kurangkn,virus hati natang ni.

Cantik dalam,cantik luar. :)

Friday, August 24, 2012

u know who u r

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Cantik gile = cantik tapi sewel 
Cantik sangat = perli je ni..
Cantik = Alhamdulillah :)

yg mana satu biasanya kita dapat?haha..jwb sendiri.

Malu tapi mahu
Malu nk ngaku cun,hensem.Org yg kemaluan tinggi,dia rela pendam or ckp sorg2 depan cermin.Tilik lama2 smpai retak.Dgn gepren boypren x brp nk malu.Hari2 puji dri sdri,sampai nk bernanah telinga dgr.Tapi rs rendah diri pulak bila duduk dgn kwn2 yg kononnya hot chicks la sgt.

Cantik biasa
"Awk cantik la syg..mke mcm princess diana"-padahal dia pun x kenal princess diana tu.
"Awk la yg tercantik dlm hidup sy ni..lap u bebi,bebi,bebi.."-kemain byk bebi +_+


Cantik luarbiasa
"Cantiknya hidung kau,dulu kemek skrg kemain tajam lg kalah paku".-plastic surgery.

Perbezaan cantik dengan tercantik.
Cantik bukan untuk rupa je.Jadi jangan perasan sgt bila ada org cakap kita cantik.Cantik tu bole juga pd perangai,watak luaran,bahasa/pujian,atau mungkin sindiran."Cantik sikit perangaiii..." pernah dengar kn?

Tercantik tu bukan juga menunjukkan kau la yang paling cantik.Terrrr tu biasanya merujuk pada perbuatan tak sengaja.So,pakwe makwe kita tu klentong kita hidup2 la.Kiranya secara x sengaja kita ni jadi cantik/kacak kt mata dia masa tu.Bole cmni?hahaha..aku ada guna jugak.

Cantik inside & out
"cantik luar cantik  dalam dengar sini.."-Malique

Cantik tu ada 2 bahagian kecil untuk rupa paras.Dlm kalamullah pun tertulis,Allah jadikn manusia dr 2 unsur,jasmani dan rohani.Sisi abg,cantik luar merujuk pd muka atau pakaian/penampilan.Cantik dalam tu perangai dan watak.

Cantik luar-kalau muka ala2 je kita bole kasi cantik dengan penampilan.
Cantik dalam-hiasilah hati dengan akhlak yang baik :) 

Senang mcm ABC
Jgn ada istilah 'bajet cun,bajet hot,bajet kacak'.Klu kita x secantik zulaikha,juga x setampan yusof.Tapi ada part lain yang kita rasa cantik.Bukan je kt mata,tapi kt hati. :) Jgn menunjuk2,tp syukur alhamdulillah.

Selamat beramal!

Thursday, August 23, 2012

Tak Femes tapi nk Blog Sesak

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Blogger Baru a.k.a Newbie
Kalau malas mcm abg ni kau jgn harap la follower naik 3,4ketul tiap2 hr.Untuk yg baru buat blog,pilih la nak jadi yg mana.

Gila Aktif = 1hari = 3,4puluh entri.
Aktif = 1hari = 1,2,3entri/lebih
Pasif = Seminggu/Sebulan = 1entri
Pasif  yg Hampas = Setahun = 1entri

Katakn la kau 'gila aktif'.sehari sampai 2,3puluh entri.Tapi,tapi..tapiii..xde org pun yg view blog kita. :( abg tahu perasaan sentap menyentap ni.kau nk tahu kenapa?cermin diri kita dulu.kita ni x pemes! = ='

Lain org lain cara.
1. Guna gambar.Bertepek-tepek..kt sidebar penuh muka dia,mke kekasih,muka mak muka ayah,adik beradik,kwn2 dan jiran tetangga termasuk binatang peliharaan.Itu suka hati kau la.Bagi yg miliki wajah seanggun fatin layini,hanis zalimah,cik mangga,nusa key or yaya zulaikha memang cepat la traffic melambung.Kdg2 muka x cun mana pun,tapi bila follower beriban automatik org x baca blog kita pun dia main follow je.Abg tahu la,sbb abg pun mcm tu gak kadang2.wawawaa..;))

2. Amik aura blogger femes.Ramai,reramai dan beramai2 blogger baru mahupun lama yg guna cara ni samada sedar atau diluar kesedaran mereka.Mudah cm mkn kacang.Pergi la blog ben 10 or yaya zulaikha yg mn diorg ni mmg aktif,pastu setiap entri dia kau komen sampai lebam.Puji2 banyak,bt entri khas,dan letak diorg dlm bloglist.Wlupn kena tunggu 12.5bulan utk diorg komen blog kita balik,xpe..keep it up.Nk tahu cmne?lu fikir sdri.guwa x mo ckp,nanti kena tembak.hahaha

3. Buat contest bagi duit 13ratus hadiah utama,cari sponsor banyak2.Cara ni mmg sume org guna,even blogger baru pun teringin jgk.Abg sendri pun mula2 dulu bt contest bru la 2,3ketui kenal blog buruk ni.Kalau x cm haremm..sume bt bodo je,sbb abg mmg kategori 'kurang aktif' mula2 dulu,kini dan selamanya.sobss..T_T terima kenyataan.

4. Mantapkn penulisan.Yg ni last choice la.Kalau da malu sgt nk jual muka,keras hati xmo amik aura blogger femes,da bt contest pun xde org support,nampaknya kita la kena bangun sdri.xpe walau entri kelaut,merapu meraban cm entri2 abg,tapi jangan sesekali tikam blogger lain.Nanti kau balik kena hentam daa~

1,2,3 langkah pertama.
  • tebalkn muka blogwalking sampai muntah
  • rajin drop komen selain drop url entri terbaru korg +_+
  • ramah tamah kn dri tegur org sana cni
  • follow dan jgn memaksa/mengharap org follow back
  • blog jgn nk sarat sgt la dgn widget ntah apa2..bt berat je.

3,4,5 langkah akhir
  • Follower 3K kurang dari setahun,syabass beteh..duk goyang kaki je r pasni..sehari 100org.tapi kalau follower ramai xde org baca pun tak guna.Syok sdri bt pe.Org x komen,x folo xpe,asal ada silent readers yg malu2 hamster nk ngaku. :)
Selamat beramal!


Credit: Pemburu.redha.ilahi yg minx pendapat.



Wednesday, August 22, 2012

Aku pun x faham pasaipa

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

3 contoh situasi yg biasa jadi sekeliling kita.

Situasi 1,
"Kami bercinta kerana lillahitaala",tapi amik gambar kepit2.Laga2 pipi.So sweetttt..makin 'sejuk' la dunia :) 


Ayat pheww..~mantoppp..kemain skema.Hari2 update status ayat ala2 islamic.Kalau rasa masih x dapat nk kawal nafsu,emosi dan kejadah bagai,xpayah pakai words ala2 islamic.Malu la org baca lain,tp jadi lain.Spe yg malu?mereka dan keluarga mereka..:)

Situasi 2,
"Anak dak peah tu kwin baru sebulan,perut da mcm 3bulan."uishh..lancangnya mulut kak bedah.Anak bujang tiap2 malam kua rumah balik pas subuh..sume bisu pasaipa?

Hamboi3..paku dulang paku serpih,ngata org dia yang lebih.Anak dara org kemain diskodeng balik kul bape,kua dengan sape,nampak perut buncet ckit da mula was2,padahal org tu memang buncet..Anak bujang balik kul3,4pagi x taw p mana pasaipa xda org bising?sbb lelaki kn..pecah teruna pun x ada hal la..:) tp bila ank bujang kwin dengan jantan jugak satu dunia ngata.da terhantuk baru terngadah.

Situasi 3,
"Ramlah,kau ni cuba la pakai kain batik ke.Baru la perempuan..".Amboi sedap cik abg sound adik.Dia pakai rantai cm tangkal sawan,da lelaki sgt ke bang?haha :)

Abang tegur adik betul la tu..bertanggungjawab sungguh.Tapi ada ke org nk dengar ckp org yang 2x5 je dengan dia?umpama ibu ketam mengajar anak ketam berjalan.Suruh adik sembahyang,tapi kita solat pun main lat talilat.Suruh kwn perempuan pakai sopan2,awek sendiri sendat mendat.Ada ke patut?tak patut,tak patut..perkasakn diri sendiri jom. :)


P/S: Abg BW pelan2 eh,lappy baru baik demam.

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat