Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Friday, August 24, 2012

u know who u r

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Cantik gile = cantik tapi sewel 
Cantik sangat = perli je ni..
Cantik = Alhamdulillah :)

yg mana satu biasanya kita dapat?haha..jwb sendiri.

Malu tapi mahu
Malu nk ngaku cun,hensem.Org yg kemaluan tinggi,dia rela pendam or ckp sorg2 depan cermin.Tilik lama2 smpai retak.Dgn gepren boypren x brp nk malu.Hari2 puji dri sdri,sampai nk bernanah telinga dgr.Tapi rs rendah diri pulak bila duduk dgn kwn2 yg kononnya hot chicks la sgt.

Cantik biasa
"Awk cantik la syg..mke mcm princess diana"-padahal dia pun x kenal princess diana tu.
"Awk la yg tercantik dlm hidup sy ni..lap u bebi,bebi,bebi.."-kemain byk bebi +_+


Cantik luarbiasa
"Cantiknya hidung kau,dulu kemek skrg kemain tajam lg kalah paku".-plastic surgery.

Perbezaan cantik dengan tercantik.
Cantik bukan untuk rupa je.Jadi jangan perasan sgt bila ada org cakap kita cantik.Cantik tu bole juga pd perangai,watak luaran,bahasa/pujian,atau mungkin sindiran."Cantik sikit perangaiii..." pernah dengar kn?

Tercantik tu bukan juga menunjukkan kau la yang paling cantik.Terrrr tu biasanya merujuk pada perbuatan tak sengaja.So,pakwe makwe kita tu klentong kita hidup2 la.Kiranya secara x sengaja kita ni jadi cantik/kacak kt mata dia masa tu.Bole cmni?hahaha..aku ada guna jugak.

Cantik inside & out
"cantik luar cantik  dalam dengar sini.."-Malique

Cantik tu ada 2 bahagian kecil untuk rupa paras.Dlm kalamullah pun tertulis,Allah jadikn manusia dr 2 unsur,jasmani dan rohani.Sisi abg,cantik luar merujuk pd muka atau pakaian/penampilan.Cantik dalam tu perangai dan watak.

Cantik luar-kalau muka ala2 je kita bole kasi cantik dengan penampilan.
Cantik dalam-hiasilah hati dengan akhlak yang baik :) 

Senang mcm ABC
Jgn ada istilah 'bajet cun,bajet hot,bajet kacak'.Klu kita x secantik zulaikha,juga x setampan yusof.Tapi ada part lain yang kita rasa cantik.Bukan je kt mata,tapi kt hati. :) Jgn menunjuk2,tp syukur alhamdulillah.

Selamat beramal!

69 comments:

dill said...

:) biase2 je. hehe

dill.

leeza said...

hye abg stalker nice entry pg2 ni buat org tersenyum dngn kecantikan hahahah...sebaik nye bersyukur dngn apa yanga da kan ? good morning =)

cik ika said...

biaq cntik lua dan dalam br perfect~~

~SaL IjOu~ said...

kalo cantik dari dlm..terserlah kecantikan di luar bg yg tahu menilai~ =)

izfanora said...

salam abg..

lama tak menjengah.. entry psl bab subjektif nie susah sikit nak komen.

apa-apa pun, semua orang itu cantik kerana ciptaan Allah itu memang cantik. Allah juga sukakan kecantikan.. :)

munira hashim said...

sape y buat abg ckp sal topik cantik ni?

yana lyana said...

ooo baiklah.
syukur alhamdulillah...

cik maisharah said...

hummm:):)

sy pling teringin sy cntik alhlak..dan cantik didmpingi dgn senang

CekbOlat-bOlat said...

syukur apa yg ada ^^

bolat comot -_-"

echaRierie said...

uina..
nasib baik sy x perasan cantik..
muhahahaha..

Yasmin Aris ♥ said...

Haha . setuju ! :D

milo said...

sy cantik x? haha :D

abg, blog dh bleh bukak smpi skrg xtau ape sbnanye jd..mmg smalam even x log in pun xbleh nk view blog kt web..mybe ms abg bukak tu die dh ok kot..anyway, thanks a lot! :)

Juliet_iRa~" said...

syukur alhamdulillah..

semua manusia cantik...tapi nak lagi cantik kena cantikkan iman dan akhlak..

jom sm2 mencantikkan diri kita!

:)

Juliet_iRa~" said...

eh lupa..

eleh abg stalker ni slh blog kot? + slh owner blog..hee..y comel2 tu org lain tu...

ye ke ira mcm 16/17?

dah nk msk 24 dah 2012 ni..hukhukhuk

Teenager Housemaid said...

saya tak cantik..:)
tapi, saya yakin setiap ciptaan Allah itu unique dan istimewa...
moga semua perempuan dalam dunia ni cantik luardalam..
jangan cantik luarbiasa..:))

p/s: follow abg stalker..:)

semutsengal said...

yayayayaya,


saya kacak, tapi saya diam je. tak bagitau orang pun,

Saddila said...

huarghh dila tak setanding dengan zulaikha . dan memang takkan setanding . bersyukur kita apa adanya . alhamdulillah .

abg stalker HANDSOME . auwww <3

Cik Purple Pinkypuff said...

nak cantik disisi Allah.. =)

Cik Orkid said...

apsal wa suka entry nih? hahaks

cantik.cantik.cantik.

cipUtchiaPp said...

abg skrg ni dah bertambah cantik lahh.. :)
hrp2 berkekalan..insyaAllah.

Norlida Ramli said...

hehehe..tol tu..cantik luar cantik dlm :)
org kata biarla sume dalam kesederhanaan..tu lg elok kn..huhu

aimi said...

nasihat yg amat berguna =)

Woofer Storm said...

cool entry ni bro..

cantik ni ada banyak maksudnya..

follow sini

Rtp Farra Arisha said...

i'm gonna be a beautiful person (beautiful inside and outside) who're always be good to the people around me! sesungguhnya kecantikan personaliti seseorang itu akan dilihat dari segi rupa paras, akhlak dan perbuatan, pergaulan sesama family and friends and many more. so, we're beautiful in many categories and which category we wanna be included? ;))

Miss iLa said...

cntik inside n out ! stuju !kdng2 2 kta x thu orng puji kte dgn ikhls o x .lbh bek x yah dgr sngt orng y puji kte ni ;)

Bro Ahmad said...

bajet retis..walau tak retis..ngehx5 janji cantik hati sudah la

onie said...

walamak abang,hehe.... actually,onie paling tak suka bila terlalu dipuji,tak suka

Cik Aish said...

nak tanya..aish cantik tak? ahahahahahaha

Eika said...

ika mmg cantik pun.. hahaha c(:
xdelah.. mmg semua manusia adalah cantik lahh... :)
yg beza hati ja la...
peace yoo.. ^.^v

anamizu kaito said...

yg CANTIK GILE tu sllu dgr..hehe









luv,
cik ana

DianaAzis said...

Hehe..setuju..setuju sangat2.. :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

abg hensem :p

nasha sanza said...

fuh! entry yg realiti bukan fantasi dan bermakna!

ILA HonEyBuNNy said...

biar xcntk luaran asalkan cntik dalaman...hehheh..insyaAllah..;)

si ngokngek said...

takpernah lg orang puji aku cantik,wahaha

cantik dalaman lg baik<--kekal abadi..haaa

TiraPengemis said...

kan....perli2 yg menusuk ke kalbu..hahaa

++iezza_fizah++ said...

sangat suka pada orang yg mempunyai kecantikan luaran & dalaman.. luaran macam abg bgtau, tak semestinya paras rupa semata-mata..sgt setuju... :)

onie said...

aippppp,abangggggggggggg,grrrrrrr..haha!

onie said...

gigi onie tu patah sebab pengsan kat hospital masa lawat atuk, sebenaqnya onie tak tahan dengan bau hospital pastu masa pengsan, muka terus jumpa katil pastu terus jatuh kat lantai,patah 2 batang...gigi renab lak tu,huhu... 1 gigi arnab onie tu dah tggl separuh, ni pon makin lama makin pendek gigi...malu kadang,tapi takut la nak jumpa dentist,hmmm...satu lagi sebelah gigi arnab tu haaa... kadang nak cakap dengan orang pon dah segan....tapi lantak la,orang nak gelak ke,orang taknak kawan onie ke..onie tak kisah,haha


err,terpanjang lak,haha!

minah senget said...

Hyiiiii bro stalker ...lama sangat x menjengah ke sini!
Heheh

♛ dja sukhri said...

hahahhaa.. over la kan law dapat boyfren yg cakap

"awak la perempuan TERcantik yg pernah sy kenal setakat ni"

itu bermakna dia mungkin akan kenal perempuan2 yang TERcantik lagi. grr..

✿Dear Yayah✿ said...

=) entri of the day!

Original CikTeddy said...

alhamdulillah..syukur dgn apa yg ade skrg..^^

El-Janna said...

nak cantik hati dan disayangi allah.. doakan saya ye^^

Juliet_iRa~" said...

sy insan yang biasa2 sahaja..huhu

farah hanim said...

hye abg cntik
hehee
cntik tu sbjektif
heheee

Anif Abdullah| AA said...

saya suka org yang cantik 'dalam' dari cantik 'luar'..eh,janji ada manis sudah kanzz.tapi orang sekarang suka pndang rupa paras la.. camner tuh??

Maii Yusre said...

cantik ;DD hihi

محمد رازيق said...

bro, lama tak lawat blog ang.. hehe.. mnarik la bro. ko cantyik yang mana satu bro?? ceciter.. hehe

Izyan Masri said...

KITE TAK DAPAT MANA2 KAT ATAS TU PON..HAA.ACANE TU ? :P

mega senja said...

Cik Abang Stalker...seseorang lelaki itu handsome dan smart sangat kalau dia menghargai nilai baik yg ada pada seorang wanita tanpa menilai pada wajah semata-mata dan akan menegur dengan baik juga akan kekurangan yang ada pada perempuan itu..sorry posting menongkah entry cik abang, saja je i buat reverse action.. Hikss!

GnieSyazni said...

cantik dalam tu yang sukar dicari =) susah nak jumpa

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

hehehe~ ramai yg 'cantik' luar tapi dalam busuk. T__T

merahitujambu said...

lawak laa abang.nk copy yang cantik giler tp sewel tu...abang ni ada2 jee tau

iPai said...

pergh .. masih ramai yang duk komen blog abg stalker ni ..

betul snagat tuh abg stalker .. memang cantik ni subjektif .. bergantung kepada mata yang melihat

BeloG MTT said...

Cantik luar dalam tu lebih ekslusif :)

eRza farEeha said...

hai abg stalker...lme xjejak cni..hehehe

cantik dalam lbeh penting dari luaran kn..:)

si robot comel said...

cantikkan dalam dulu,baru cantik luar,teeheee

hati♡ said...

sy yg biasa2 aje.. ;p

aimie amalina said...

weee
baik abang mamat :)

selalu pikir dn ingatkan diri cantik tu subjektif dan sedar diri, ni biase je, cantik sebab ciptaan Tuhan kan..

tetapi selalu gak pikir, bape ramai menilai manusia tu cantik sec subjektif. Pakat nak pilih cantik di luar jek, jrg yg pikir kali kedua utk pilih cantik di dalam..huhu...

anismelon said...

muka buruk xleh ubah..sbb itu ciptaan Allah..tapi perangai buruk still boleh ubah..so biar xcantik luar tp cantik dalam..tp even kite tak cantik luar kat sisi Allah kite tetap cantik..:)

SoLy SoLicious said...

buruk lagi kalo buat surgery ha...

eva said...

tp slalu puji dia, dia tak nak trima pujian pulak kan.. mcm mana tu haha

amna said...

dari awal sampai akhir saya baca sambil tersengih // kih3~

sUe UnniE;) said...

tk penah kne tuduh cantik.

takpe la. takpe la. takpe la.

anamizu kaito said...

ramai yg CUN luar tp HATI busuk gila..demm~






luv,
cik ana

cik wanie Lovela (CWL) said...

suka comel :)

aiko kato said...

Beautiful itu adalah subjective. Physically cantik means nothing yg ptg hati itu mesti cantik.

But how to hav hati yg cantik??

Nurnajwa KZ said...

Syukur :')

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat