Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Thursday, August 23, 2012

Tak Femes tapi nk Blog Sesak

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Blogger Baru a.k.a Newbie
Kalau malas mcm abg ni kau jgn harap la follower naik 3,4ketul tiap2 hr.Untuk yg baru buat blog,pilih la nak jadi yg mana.

Gila Aktif = 1hari = 3,4puluh entri.
Aktif = 1hari = 1,2,3entri/lebih
Pasif = Seminggu/Sebulan = 1entri
Pasif  yg Hampas = Setahun = 1entri

Katakn la kau 'gila aktif'.sehari sampai 2,3puluh entri.Tapi,tapi..tapiii..xde org pun yg view blog kita. :( abg tahu perasaan sentap menyentap ni.kau nk tahu kenapa?cermin diri kita dulu.kita ni x pemes! = ='

Lain org lain cara.
1. Guna gambar.Bertepek-tepek..kt sidebar penuh muka dia,mke kekasih,muka mak muka ayah,adik beradik,kwn2 dan jiran tetangga termasuk binatang peliharaan.Itu suka hati kau la.Bagi yg miliki wajah seanggun fatin layini,hanis zalimah,cik mangga,nusa key or yaya zulaikha memang cepat la traffic melambung.Kdg2 muka x cun mana pun,tapi bila follower beriban automatik org x baca blog kita pun dia main follow je.Abg tahu la,sbb abg pun mcm tu gak kadang2.wawawaa..;))

2. Amik aura blogger femes.Ramai,reramai dan beramai2 blogger baru mahupun lama yg guna cara ni samada sedar atau diluar kesedaran mereka.Mudah cm mkn kacang.Pergi la blog ben 10 or yaya zulaikha yg mn diorg ni mmg aktif,pastu setiap entri dia kau komen sampai lebam.Puji2 banyak,bt entri khas,dan letak diorg dlm bloglist.Wlupn kena tunggu 12.5bulan utk diorg komen blog kita balik,xpe..keep it up.Nk tahu cmne?lu fikir sdri.guwa x mo ckp,nanti kena tembak.hahaha

3. Buat contest bagi duit 13ratus hadiah utama,cari sponsor banyak2.Cara ni mmg sume org guna,even blogger baru pun teringin jgk.Abg sendri pun mula2 dulu bt contest bru la 2,3ketui kenal blog buruk ni.Kalau x cm haremm..sume bt bodo je,sbb abg mmg kategori 'kurang aktif' mula2 dulu,kini dan selamanya.sobss..T_T terima kenyataan.

4. Mantapkn penulisan.Yg ni last choice la.Kalau da malu sgt nk jual muka,keras hati xmo amik aura blogger femes,da bt contest pun xde org support,nampaknya kita la kena bangun sdri.xpe walau entri kelaut,merapu meraban cm entri2 abg,tapi jangan sesekali tikam blogger lain.Nanti kau balik kena hentam daa~

1,2,3 langkah pertama.
  • tebalkn muka blogwalking sampai muntah
  • rajin drop komen selain drop url entri terbaru korg +_+
  • ramah tamah kn dri tegur org sana cni
  • follow dan jgn memaksa/mengharap org follow back
  • blog jgn nk sarat sgt la dgn widget ntah apa2..bt berat je.

3,4,5 langkah akhir
  • Follower 3K kurang dari setahun,syabass beteh..duk goyang kaki je r pasni..sehari 100org.tapi kalau follower ramai xde org baca pun tak guna.Syok sdri bt pe.Org x komen,x folo xpe,asal ada silent readers yg malu2 hamster nk ngaku. :)
Selamat beramal!


Credit: Pemburu.redha.ilahi yg minx pendapat.



75 comments:

bella hamzah said...

dalama tak datangf sini pwewittt da lain.. bloh makin bergaya!:)

iQa~ said...

hahaha...ramai follower tp xde yg bc pun xgune jugak..

tanye hati ape tujuan buat blog.. =D

lama xbc entry gila2 abang..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kadang2 pasif,kadang2 aktif....gila xtif xpenah lagi le...haha

EKIN said...

saya setuju.. tips ni lah yg saya selalu guna. :)

cunndaa said...

cunndaa golongan pasif yg hampas....
setahun 1 entri je bro...

Saddila said...

entahnya kan . jadahnya follower ramai , tapi pengomen setia takde . pembaca setia takde . nampak sgt nak suruh org follow dia balik . puihh la !

time mula2 blogging dulu , seminggu 2 entry kot . MALAS dulu , kini dan selamanya -_-'

Nelly The Strange said...

blogwalking adalah cara paling senang dan untuk beramah mesra ..
cuma , bila line tenet lambat , rasa semuanya jadi lembapp ~

Scarlett O'Hara said...

Alamak!Dah tergolong dalam gila aktif rupanya!

Nalisa Syahira said...

hello abg stalker , haha .

onie said...

abangggggg! lama gila tak blogwalking sini, rindu,hahaha! onie sekarang ni duk tang pasif tu haaaa....sadis benooooo,huhu

ifnirsweet said...

sy la tu blogger tak femes...entry payah gila nk update..tak update sbb bz ngan projek tahun akhir.ngeeee..

cik ika said...

suke2 entri ni..setuju sgt2..ika pun lebuh suke ade pengomen tegar ni..abg stalker kne mai blog ika selalu ni..hahahah..ni kre paksaan ke?? :P

✿Dear Yayah✿ said...

ain memang pasif! haha. hampeh je..pemes tu memg jauh panggang dri fire la kn, entri pun merapu2, cemane? haha

dill said...

peramah pun membantu. kan afiq?

dill.

Juliet_iRa~" said...

hee..setuju..

jgn mls BW!

Bidadari Syurga said...

lama tak singah rumah awak.

actualy... akak become pasiflah.

Syiera Bucuk said...

hakhak..oopss..syiera bucuk amek aura blogger femes lah yer abg stalker...nice tips btw...tebalkan muka drop url ye..sudilah apa kiranya memberi kritikan membina tntg blog saye ye..tp jgn trkejut tgk header sebesar alam walaupun syiera bucuk x secantik fatin layini,haniz zalimah tuuu..kurniaan Allah..alhamdulillah bersyukur...lalalala..:p

entry terbaru : http://syierahalf.blogspot.com/2011/12/contest-back-to-black-cover-ur-modesty.html

aimi said...

kne wt ek semua nie???

aimi said...

kne wt ek semua nie???

Rieyah Jamil said...

mandrem.. agfkagdfhajcvkafy

amik aura blog fames la ni, jgn kacau...

jadhffkjdasddva..

asal tak jadik bang.. ni nak marah ni... tadi kate kalau amik aura blog fames, dapat ramai followers?
ini tidak adil. pulangkan hak kami.. pulangkan .....muhahahhahhaha *uhuk*

tapi mmg betol pon.. setakat cerite,
page: ari ni saye gosok gigi,
tengahari: saye makan macd
malam: nak titew le, ngan teddy bear mr cayang kasik

konfiden, kalau ade butang haters, dijamin tinggi followers die

~SaL IjOu~ said...

Sal pelik ngn org yg suh komen entry dia tp entry org len die x komen pun..huhuh~

setuju,kalo ramai follower tp xde org baca mcm x guna je..~ (--')

izni said...

hohoh. malu malu hamster :)

sara pedrosa said...

dimana ada kemahuan disitu ada jalan..
slmt beramal! ;)

IzZa izaLis ® said...

tak kesah pun tak femes. cool jer.. lgpun depend la dgn matlamat memasing kan.. hoho..~

cik rama-rama said...

oke sy dh jdy pasif... :(

Ca Cik Duyung said...

ca dulu kejar follower..bila da kenal dunia blog sebenar, ca kejar pembaca dan pengomen..hehe

sha my heart said...

suka entri ni. ada tips banyak. tapi saya memang jenis yg last tu, 1,2,3 dah out. haha~

tak reti nak bodek orang. tau tulis secara jujur je. hihi, perasan.

sUe UnniE;) said...

sue tadah tgn tinggi2 mintak byk silent reader sbb reader yg bising xbyk..hahaha

myra azraff said...

betul sangattlah yg no 1 tuh..kalau boleh,nak sekali letak muka jiran2..
haha.ape yg best sgt tah x tau laa..
:D

Yasmin Aris ♥ said...

Wahahah . teramat setuju !
Silent reader tuu la yg paling setia sebenonyee :D

hafizah alias said...

abg stalker, nice entry lah!! sy lah silent reader malu2 memerang tuu. hehe :)

D`littleye said...

kbai :)

siti kektus said...

muka tak cun. sekarang pon dah kurang ber'bw'. bergantung pada entri je lah. itu pon rasa maca karangan sekolah dah. makin lama macam makin tak reti nak tulis entri elok2. hehehe :p

nadia natasya said...

whooaa sgt berguna kot tips :D
tapi dah lama gila tak maen blogspot ni -.-

Asrul "iLham" Sany said...

gua femes lite2 je hahhaha

cik maisharah said...

abg stalker hebat:):)

cipUtchiaPp said...

ohh..emy kategori blogger pasif..hahaha

tpi, klu buat blog utk suke2 lps kn perasaan tanpa pikir psl follower ok jugak kan..? :)

p/s: emy x follow and bace sgt pon blog blogger2 yg femes2 ni..kecuali yg emy mnt cara dy menulis jela.. tp xtau lah nape emy follow blog abg stalker ni ea..huhu

aimie amalina said...

kekekekee
baik abg mamat
tulah..kekadang tulis dh bes tap krg org nk bace
x pela nk wat cm ne..
pasang surut hidup berbelog kan?

x pe..yg pntg sy hepy bile menulis
abg mamat selalu jenguk saya kannnn?
kekeke :p

milo said...

wahhh terasanye bab blogger pasif tuu..hehehehe... :D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

mega senja said...

Abang, salam kenal, aku nampak kau di blog kakak bidadari. Aku buat blog untuk berkhalwat dengan perasaan aku sendiri...tetiba aku sentap sbb ada org masuk baca...kau tentu boleh agak apa perasaan aku kan! To be honest, aku segan bila orang tahu aku berkhalwat di blog itu...

Daddylicious said...

buat mana yg termampu je ni...

echaRierie said...

hahaha..
i realised that my blog is all about craps..

eheee..

xpa2..abg popular jgk la..hihi

Bro Ahmad said...

nak aktif tengok masa jugak hmm..bab banyak entri usah risau tak ada orang view sebab lagi banyak entri lagi banyak carian..penting kuatkan blog dalam serp dan seo.

psst : entri lama bro yang banyak orang view

seaktif2 bro cuma 5-6 entri je sehari sekarang? hancur

cik wanie Lovela (CWL) said...

dtg kumen abg stalker tp dia dah sombong :P

LAici KAng Ais said...

tq sifuuu...mcm-mcm ada :)
yg last pasal hamster tu mmg terbaeeeeeeekkkkkkk...byk tul stalker.

Norlida Ramli said...

alamak..sy ni silent reader yg alu2 meow la nk ngaku..hehe..

pape pun last choice la..kna tingkatkan dri sndri..xkn nak harapkan org lain jep ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

hikhikhik.. mcm belog cp la.. semak gilak.. ndak tau cmna mo buat lagi.. +_+..

Liyana Zahim said...

Sy kategori pasif.. Haha..

cik pha said...

wah kelasss kau jah header baru hahha

aku suka entry kau yang bermanfaat ni

semutsengal said...

kalau aku buat cntest mesti takda org join punya. mcmana yaa abang ?

Wanie said...

hahaha..susah jugak nak buat blog sesak kan abg..sehari 100+ dah ok kot bagi wanie..

Cik Aish said...

sy mmg malu2 tikus mondok nak ngaku baca blog abang stalker yg femes ni..auww

Eika said...

nasihat sifu ni.. hehe :)

++iezza_fizah++ said...

tips yg sgt berguna.. thanx abg.. :)

CekbOlat-bOlat said...

femesnye abam stalker ni ! -_-

aRa ❤ aFiq™ said...

tebal an muka BW cni.. :D

entry baru ara..anak sedara ara saket :(

http://izara4eva.blogspot.com/2011/12/get-well-soon-mia.html

EYFAalias said...

ramai followers tapi x baca entry pun macam xbest jugak. hehee

Teenager Housemaid said...

betul3x..
tapi, masalahnye saya pun tatau blogging sebab ape..
blogging sebab nak menulis kot..and then suka stalk blog org juga..hahaha..:)

DianaAzis said...

betul la tu abg stalker..bukan senang kan nak buat orang baca entry kita..Ramai yang datang nak dapat follower lps tu tak datang2 lagi dah..

Kalau pasal entry, kadang-kadang aktif, kadang2 pasif hehe :)

Woofer Storm said...

sy ni malas sangt bro,mcm mna nak jadi gila aktif ea?ehe

#best kan kalau muka cntik,tepek sekali buat entry merapu pun orang tetap sayang..hahaaaa

♛ dja sukhri said...

oke, saya sangat pasif. tapi nasib baik tak hampas. hehehe..

minah senget said...

Wa idea yang bagus yer bro stalker
Hehe
Harus amalkan bagi yang baru nak bejinak mcm MS nih..
Kadang bz la,hanya mampu blogwalking jelaaaa

Terbelog said...

buat contest..
bg adiahh gila2..

modal duit tu..tp kemaruk femes je pasai..ok la hehe

merahitujambu said...

bagus tips abg tu,suka sgt!!!

BeloG MTT said...

Mood blogging MTT makin di telan waktu dah ni abg stalker. Hikhik Boleh lah cilok cilok sikit tips2 nih :P

Miz Novexx said...

ohhh, memang syok kalau sebulan sekali update blog... wawawawa :D

SoLy SoLicious said...

waahh!!! menarik !!! ok.... na beramal la...hehe

eva said...

suma yang bergelar blogger pernah gitu.. hee

missnadira said...

hehe nice entry..saya nak comment..tapi baru terperasan comment saya panjang sangat dan terus terfikir apa kata saya buat entry sendiri..hehe..salah satu cara nak tarik reader juga kan..ni kira saya ambik aura blog femes abag stalker lah ni..hehehe..thanks for sharing this..:)

anamizu kaito said...

abg stalker femes + retis buleh la..kehkehkeh =P






luv,
cik ana

Mazni said...

Nak tmbah 1.. kretif-entri satu hari 1. hahahaha :D

rozeeta rashid said...

saya kategori kurang aktif. tapi tak la seminggu cuma 1 entri. hehe. kena rajin la bw la kalau nak promote blog. =)

MiszMaryaNe said...

hahaha, terbaikla care2 tu,
boleyla nt cik amik skit2..=)

cikmuda said...

wah, first time CM singgah kat sini. blog abg stalker memang best.. :D

Nurnajwa KZ said...

Oh niceeee :D


Setakat ni kan, dlm byk2 blog warna warni yg sarat dgn kaler. Blog abg je kte mampu tgk :)

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat