Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Saturday, September 1, 2012

To be perfect

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


1. Nak jadi sempurna kena pakai baju baru tiap2 hari,barang sume ori.1kali je pakai lepastu harus la x pakai lagi.simpan bt datuk dalam laci.

2. Nak jadi sempurna kena wajib ada barang kemas sepeti.Kalau bole emas pun nk salut kt gigi.Gelang tangan tebal 2,3inci,rasa nk pakai sampai ke kaki.

3. Nak jadi sempurna kena mekap tebal2 la.Sampai jiran sebelah pun x kenal kita.Hari ni blusher kaler biru,esok hijau,lusa kuning pula.Bedak 4,5inci bru rasa selesa.

4. Nak jadi sempurna kena makan kt restoren 9,10 bintang.Gerai tepi2 jalan x pandang.Walau keliling pinggang ada hutang.x apa..itu sume tolak belakang.

5. Nak jadi sempurna kena bawak kete besar punya,asal nampak macam org kaya.hujung bulan bayar hutang je la.x apa..biar papa asal bergaya.

6. Nak jadi sempurna kena cari kesalahan orang.pekung org kita dedah,nanah sendiri kita lindung.cakap pungpangpungpang psl org,keluarga sendiri lintang pukang.

7. Nak jadi sempurna wajib ada buayapren/gilapren.muka hot,market tinggi,tukar pasangan cm tukar baju je kan.sedih 2,3hari je patah tumbuh hilang berganti.

8. Nak jadi sempurna kena ikut fesyen terkini bukan yg lama.x kesah la walau baju nampak dada,seluar paras peha.Lu jaga kubur lu,guwa kubur guwa.

9. Nak jadi sempurna kena solat 5x sehari.lepastu rasa cm da x ada dosa lagi.nak tebus dosa pergi haji.Walau bukan guna duit sendiri.

10. Nak jadi sempurna update blog hari2.untung nuffnang bg BE lagi.Walau entri cm kutuk dri sendiri..x apa,biar la org nak kata apa pasal kita ni.

Entri suka2 hati,cuma memerli,kalau terasa harap dimaafi.sebenarnya banyak lagi,tp xpe la..lain kali. ;)

76 comments:

Adylia Qarissa said...

dkna tetap tak sempurna dimata abg..sedih :(

dkna bawak diri dulu..selamat tinggal abg encem :0

myra yusreena said...

sgt tabley blah orang2 gini..haihh

aRa ❤ aFiq™ said...

ta na la jdi sempurna lau cm2.. susah.. hee

EYFAalias said...

ada ke entry kutuk diri sndri? ehhee

izni said...

pakai barang perempuan? kita benci handbag n heels :)

barang kemas? duit tu beli makan lagi best :)

pakai kerata? kita suka motor besar alah alah kawasaki tu :)

PinKy MoMMa said...

tak nak jadi sempurna memang tak layak utk itu tapi nak cari pasangan yang boleh melengkapkan diri menjadi sempurna ;)

syukur..dah diketemukan dengan org itu..miahahahaha ayat tak menahan jiwa raga ;p

Terbelog said...

org kaya blh la ikut tips ni ..kite mkn gaji je hehe

dill said...

bersederhana. itu lebih baik :)

dill.

Fyqa said...

errr

xsentap pon!

;D

Cik Purple Pinkypuff said...

tiada yang sempurna kat dunia nih bang.. melainkan Allah SWT.. :)

p/s: cane tau nih cp nak dpt angka 3k? hahahaha.. :P

Yumida said...

tambahan..yg ke-11...nak jd sempurna...kena guna name tag sebesar dada tertuls " sempurnanya"

farah hanim said...

tmbh lagi abg
nak jd smpurna
jd cam abg
suke merepk merapu
tp ramai yg likeee
waaaa :D

Eika said...

nk jadi perfect senang kata jadi macam si muka hijau kat atas tu lah... hehehe rupa ada, gaya ada.. lawak lagi... pakej.. hehehe peace.jgn mrah haa.. ^.^v

cik Dil said...

xyah nak jd perfect sgt...just jd diri sndirii.. lg bahagia..^^

tengku hafidza said...

nobody is perfect,,jadilah sempurna di mata Allah bukan di mata manusia...janji Allah itu benar, :)

Hazirah Hamid said...

Tak setuju! Tak perlu semua tu pun.. Dan takkan ada org akan jadi sempurna walau buat mcm-mcm tu, yang penting hati..

izfanora said...

lahiriah dia memang sempurna. tapi batiniah dia tak tenang rasanya..

eddy syrol said...

tak mungkin akan jd sempurna..tak tak dan tidak..

interview terkini:

Keyrill Eduardo

cunndaa said...

paling suka tang nota kaki...sbb nk baca lagi lain kali...
pat sambung..kekekee

miss yuuu

dindingkosong said...

nak rasa sempurna? biar diuji Allah supaya jadi tak sempurna dulu, kemudian Allah anugerahkan kita dgn kesempurnaan. macam aku. dan begini, baru terhegeh-hegeh belajar, rupanya selama ini aku cukup sempurna, tapi tak tahu bersyukur! Astaghfirullah. jadikan pedoman perbuatan aku ni.

aimi said...

nasihat yg sgt bgune

cik pha said...

hahhaha entry ni aku suka weh.entr libas namanya ni haha leh join rosyam nor belakon hhehehhe mengarut dah aku weh

Oshin said...

macam entry mintak penyepak pon ada hahaha takde manusia sempurna kannn hihi

ifnirsweet said...

semua org xperfect jadi xyah over2 smpai nak pakai emas sampai ke kaki.haha

Mutiara Bernilai said...

aduh. tak leh copy rupe,,x memasal kne cium..

hu, mutiara check balik,mmg superduperhyper tak sempurna la,,sumenya dr no 1 - 10, mutiara jawab 'tak'..

manusia tu sempurna kerana ketidaksempurnaannya diri mereka kan?

:D Alhamdulillah, sy x sempurna..itu maksudnya sy manusia,, :P

dayu_myself said...

memng kena la spe yng trse...
dush3....
hamek kau(bak kte abng stlker)..
hihi...^___^''

syahirah said...

muahaha..blusher warne warni..
badut dah tuh..memang perfecto!

aiko kato said...

nice~

no one can be perfect, life is not about mencari perfection iz..i believe in being true to ur self..that is close to perfection.

p/s: hopefully iz tak taip ni sume using ur left hand..sian dia..;P

ctk said...

ehem! disini terasa....ahahhaa...mesti pengalaman diri sendri neh..hihi


*contest tu abis 13 dis..byk mse lg..jgn pikir smpai gilew plak..azam je pon..hahaha..thank ye :)

Saddila said...

hahahhaha suka yang last sekali bang . haha

ayat2 abg mcm pantun pun ada . sama je belakangnya . sedap je baca .

ehh pakai bedak 5 inci selesa ke ?? puihhh ! RIMAS

:))

Bro Ahmad said...

rabak la poket nak jadi sempurna adess

Laila Majid said...

hahahahaha.nice one ;p

Anif Abdullah| AA said...

barang kemas sepeti je mana cukup bang. Nak lebih.. hehe.

p/s: nobody perfect :)

sergeant keroro said...

Perli makan dalam ni, haha.

Ada unsur pengajaran.

"We ain't perfect. Actually, we'll never be perfect"

semutsengal said...

nak jadi sempurna, komen blog aku harihari.


HAHAHAHAHAHAHHA

Cik Michiko said...

waaah ! baru tau tu semua ! HAHAHA , tapi kalau perfect di mataNya lagi la puas hati kan :) hohohoho , maaf lama menghilang :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

no 10 tu ade je kecuali time cuti..

tp xpernah dpt..hakhak..

xkisahlaaa..

cik ika said...

yg last uh best !!

merahitujambu said...

sy cukup sempurna untuk jadi diri sendiri..tidak perlu menjadi org lain untuk sempurna..terima seadanya

Ct Aja said...

pendek kata, takde manusia yang sempurna...hiihihi

RED STRYDER said...

stuju....stuju... hahahha ;)

Izyan Masri said...

KALAU NAK JADI PERFECT KENA ADA BARANG KEMAS,PAPA KEDANA LAH SEMUA ORG KAN.KIHKIH

Fara E's said...

setuju yg last , haha

Umie Artoqiemie said...

itu org cacat namanya. haha.

Nurnajwa KZ said...

Tak terasa pon ;)

ekabukanmakcikkau. said...

Wuihh kau lah budak super perfect tu blusher kaler hijau sekilo kat muka wakkakakakaka

Rieyah Jamil said...

lupe tambah.. kalo nak nmpak perfect.. lubang idong kena besar.. kalo boleh masuk jari kaki. tanda perfect tu.. bak kate pepatah.. idung tinggi, tapi kite ganti ke idung besar.. luas pernafasan woo.. yaw.,.

syarifahsidrus said...

penat la kalau nak jadi sempurna camtu.haha

Rtp Farra Arisha said...

mau jadi seoang yang sempurna haruslah bermula dari nawaitu yang murni! :')

EyqaLuvender said...

abg syg perli sape neyh???
hehe..
owh,btw iqa beli bju baru,shawl baru,skirt baru...nk jd sempurna kn?kna pkai bju baru hari2...hahaha

aimie amalina said...

hahahaha
sgt makan dlllmmm woo abang mamat!
hehehehe

diri masih belom sempurna
terlalu byk yg lopong..
aiiiii


sgt sedihh =(

SoLy SoLicious said...

nk jadik sempurna..tp kdang nmpak mcm mnysahkan lak..

Akeyla Frr . said...

:DDDDD
BETUL LAHH:D

Daddylicious said...

Ini sempurna pening namanya...hehe

cipUtchiaPp said...

amboii..sape yg nak diperli tu abg..?
tp emy x terase pon..bkn emy la tu..haha :P

ILA HonEyBuNNy said...

wakakaka...adakah motif sbnar tu y nber 10 tu...hehhe

kita xsempurna tapi cuba untuk smpurna....hehehhe..;)

Saiazuan said...

untongla klu dpt BE dr nuff an.. aku dah dkt 2 bln x dpt ni.. rsa mcm nk tuka ke ads je..haha

Wanie said...

memang wanie xleh nak jadi perfect la..hehe..tapi yg 10 tu macam terkena lak..hahaha

EZAN IDMA said...

manusia tak smpurna/

Norlida Ramli said...

x yah nk perfect sgt la..haha..yg psl brg kemas tu x leh blah..haha

~SaL IjOu~ said...

wah..mmg boley jadik sempurna baca entry ni..;p

~SaL IjOu~ said...

wah..mmg boley jadik sempurna baca entry ni..;p

Norlida Ramli said...

busy2..huhu..haaaaaaa..dh terlanjur kt cni..nk tanya laaaaaa...

dlu wat final year projek mst ada repot kn?ada l x??kalo ada..nk wat rujukan!!hehe..eh tp kos lain pulakkk..

sUe UnniE;) said...

nak jadi sempurna, kene komen sini,,


haha

adwafarahin said...

buat mcm mane pon adwa ttp x sempurna hehe :P

anismelon said...

huuuu..xnak la sempurna yg cm nie..nak sempurna yg natural..

Effa CuRio said...

only one word.. TERBAIK!!~.. ;)

Ieja said...

tak da manusia yg sempurna kat dunia ni.kan? huhu

jadi diri sendiri je sudah
x perlu nk ikot org..peaceee :D
btw, nice blog

Hanie_Dew said...

kesimpulannya.

nak jadi sempurna harusla jaga kata kata dari lidah dan gigi. jangan asyik meninggi diri, syok sendiri dan lupa diri.

Bell said...

just be yourself la..sentiasa berpada-pada,jangan terover2..just bersederhana..pasti bahagia..hehe..bila kita bahagia..kita akan rasa diri kita sempurna..walaupun kita tak sempurna..manusia tidak akan jadi sempurna cuma akan jadi yg terbaik..sbb yg smpurna adalah Pencipta kita,Allah Ta'ala.. :)

hati♡ said...

sederhana... ttp menawan qalbu.. ^^

CIK MIN - MIN said...

LIKE NO 6,7 N 10 .....
NAK JD POPULAR PON KENA JADI STALKER KAN ABG STALKER ??
HAHAHA

PeRmAtA bIrU said...

kesempurnaan itu tiada dalam kehidupan, tapi kehidupan itu usaha kearah kesempurnaan..kan abg stalker..:)

siti kektus said...

ini bukan sempurna. ini demand tinggi namanya. huhu -_-

hira said...

macam pantun. kahkahkah. TERBAIK! :D

✿Dear Yayah✿ said...

tasuke org hipokrit!

#tetibe. hee

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat