Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Monday, September 10, 2012

Saiz Coli

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

(Buang mud sedih entri lepas)Tajuk ni korg yg minta,abg refer dr stat je.Sebenarnya abg pun x tahu nk huraikan macam mana..malu dohh..+_+ Saiz bra ikut saiz breast kot. #finetaktahu.Konsepnya sama je mcm pilih spenda untuk lelaki #benda terjojol.

Abg da baca ckit2 info pasal bra dengan muka yg agak merah2 isi udang.= =' Terasa romantik plk bila lelaki baca info pasal penjagaan diri perempuan.#muntah.
Benda basic korg nk tentukan saiz mestila amik ukur lilit.Guna pita tape,bukan ukur lilit breast.No,no..tp ukur lilit dr bwh breast keliling bdn.Guna unit inci tau.Sebabnya abg pun x tahu +_+ Kalau dapat nombor genap macam 12inci,then kena tambah 4inci.Contoh...(12+4=16inci) so 16inci la saiz breast korg.#amboikeciknya.hahaha..kalau dpt nombor ganjil,contoh 41inci kena tambah 5inci..(41+5=46inci) #gilabesarpulak.HAHAHA
Sebagai lelaki,mula2 aneh jgk dgr word 'cawan'.Yg ni la kot penting,sebab kang pakai terkecik sesak nafas mak dikk.Pakai besar kang ada lak yg cicir.hahaha..#ok,taklawak.Ada kira2 juga ni..tadi da amik ukir lilit badan kn?amik yg sebenar sebelum campur 4 or 5inci tu.Then korg amik ukur lilit breast pulak..(lilitan dr hujung nipple) contoh,

Tadi ukur lilit badan dpt 12 <---sebelum tambah 4 inci (no genap) or 5inci (tuk no ganjil)
Ukur lilit breast katakan dapat 16inci..tolak kedua2nya, 16-12=4inci.So beza hanya 4inci.

Refer kt cni,
Beza kurang 1 inci = guna cup saiz AA (x ckup vitamin ni)
Beza 1 inci = guna cup saiz A
Beza 2 inci = guna cup saiz B
Beza 3 inci = cup saiz C
Beza 4 inci = cup saiz D

dan seterusnya la kot..ek,ada sampai cup saiz X,Y,Z ke?kemain gedabak..hahaha :P

Owh ye,x payah malu2,hipokrit.Benda ni bukan lucah..kalau x bagitahu pun dan x amik tahu,x semestinya lelaki x tgk breast korg.Mesti terrrr...tengok jgk +_+ 

p/s: Yang ni sume tahu kot..jgn pakai bra (girl) atau spenda (boy) ketat2.sbb bole sekat aliran darah.nti kne kanser.Lelaki bila tahu ni xpyh sebok2 plk teman awek bli bra,kebanyakkan perempuan x suka ok.

105 comments:

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

sporting gile wat entry pasal ni...wahaha

echaRierie said...

hahahahaha..
good info..especially to abg.
haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,bgsu info abg ni!!

amboi2..ada 6.5 ea..dahsyat!

Anif Abdullah| AA said...

alamak,dah terbaca ahh. saya dahla bawah umoq..kekeke

kurang vitamin? #pitam 20saat

Hazirah Hamid said...

info yang bagus!

zira tukar URL blog tau

http://hazirahhamid.blogspot.com

RED STRYDER said...

hehehe... abg stalker lak yang ajar kaum hawa ni.. mungkin setangah kaum hawa yang alert ni prsan kt katelog Avon pon ade ajar cara nak detect saiz ni.. hihihi.. anyway, menarik galk entri ni...

cipUtchiaPp said...

adeh =.=' entry x boleh bra..haha

cipUtchiaPp said...

abg, emy x boleh la nk add fb abg..sbb fb abg pon emy xtau..heee~

abg la add emy..baru rase cam emy femes sket...hahahaha :p

onie said...

sebenarnya,saya baca ni dalam keadaan pipi merah,tapi berguna jugak ada info.... :)

Saddila said...

hahahahha . info info info . rajin abg mengkaji . hahaha .

malu bila baa -__-'

EyqaLuvender said...

entry abg yg plg romantik.
happy friday.
slmt menunaikn solat jumaat abg romantik.

SoLy SoLicious said...

ehem2

adwafarahin said...

expert la u nie

suweeeeettt sgt laki tau bnd2 cmnie kan?hahahahahaa

Nursyahira izzati Ngadimon said...

wahahaha . yeah ! first time bace entry mcm neh . dh mcm TUTORIAL ,.

btw sy tktaw . thanks bagitaw ! mcm kelakaaa laa . thanks thanks

EyqaLuvender said...

abg,tapelah...iqa fhm abg gurau2 je...ala,blogger2 n p'baca ni sume da besar,cerdik...pndai2 la fikir baek buruknye...btol tak?hehe

semutsengal said...

apelah abam ni, malu iteeeww.. Ahakzzzz!!



#pening.

Wanie said...

muahaha..bace sambil gelak..dasyat jugak abg study pasal ni..huhu..terer dari wanie..kui3

pe salahnye laki nak beli kan, tp klu dah kahwin la kan..wee

Ct Aja said...

saya sbg prmpuan pon xprnah tau ni,wuhuhuu, mekasih bagi info....

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

haha..terbaekkkk abg S.. ala, benda ni pengetahuan..ye dak..bukan kategori lucah lagi la..masih leh diterima dengan minda terbuka..hehe..

nur syuhada said...

hamboi kemain complicated lg eyh.. hehe by da way tq 4 sharing...

ILA HonEyBuNNy said...

wakakkakak...

senyum baca entry neh....adoii la...hehe

minah senget said...

salam abg stalker ...lor awat p delete entry sedih tuh???huhu.x salah luah perasaan..at least x merana jiwa abg stalker lau simpan2..hehe
apepon chill ya .
entry ni agak takot nak baca ..hahaha

Miz Novexx said...

LOL.... gambar tu member yang tukar, gara-gara tak sign out google account punya pasal
adesssss!!!! X(

Miz Novexx said...

entri ni pasal E.coli la, kan?? kan?? hahaha

cik ika said...

erkk...=.=

Hanie_Dew said...

lol.

sergeant keroro said...

haha, pernah terbaca jugak pasal ni :P

Phat said...

aku x tipu..aku x penah pakai spenda sejak tingkatan 3

Norlida Ramli said...

nice info..even kdg2 pmpn sendri x tau cmna nak pilih.kdg2 main rembat je..haha

#malu bca sbb laki yg wt entry ni..hehe

farah hanim said...

hahaha
rajin bebenor la abg nie mengkaji bnda alah nie
at 1st xfhm lgsung
baca dok dua tiga kali baru faham
wahahahaahaaaa
mesti da prepared nak kawin nt :P

ir yien 9897 said...

wah yien pun tak pernah tahu semua nie..hehehe

ilmu baru.. :)

dayu_myself said...

pergh...
tutup muka cikit..
malu2..
hahaha

Cik Purple Pinkypuff said...

laaaa.. biar betol abg sedara cp punya entri nih.. oke, saya cuba utk open minded.. +_+

Aisyah Aina said...

cicir? hahahaha

wah...baru tau kot nak kena ukur macam ni rupanya...

Lea Isnawi said...

hahaha. abg penah beli tak? :P

Eika said...

amboiiihh.. hehehe informative.. hahaha ^.^v

ekabukanmakcikkau. said...

aku punyalah cover habis semata-mata nak baca motif kau buat entri ni? dah lah kau letak coli plak tuh . se cukup lahhhhh -..-

iQa~ said...

tips bgs utk gurl...sbb kadang2 iqa yg pompuan ni pun malu tgk yg sebok nk push up sgt... =.='

Daddylicious said...

pening kepala aku cuba memahaminya...hehe

cik pha said...

lalallallalalllallallaa aku suka tulisan y last sekali kaler merah tu

cik pha said...

lalallallalalllallallaa aku suka tulisan y last sekali kaler merah tu

aiko kato said...

So true, one shudnt be shy when it comes to this issue..it is a norm ape..gud for u to know..an advantage actually. Senang untuk future reference..;D

p/s: ehem2...suda kah anda tahu saiz anda? LOL~

ABU said...

hahahahahahaha dah blh jual coli la pas ni.. bnyk dah ilmu pasal coli hahahahah

oh baru tahu yg tu panggil cawan.. ingatkan bops hahahahaha..

Zuraidah said...

Wekeke. Sempoi lah abang menulis kat sini.

Best, best, best. At least ada info berguna untuk orang perempuan yang masih belum tahu kan? :)

EZAN IDMA said...

wah abg stalker ckp pasl size bra la pulak haha

dill said...

tapi ramai je laki-laki sibuk2 ngikut orang pompuan bli bra. duh

dill.

Cik Purple Pinkypuff said...

wow.. abang pandai cakap sarawak la.. hehehe.. cp tak pandai.. tp ley pahm sket la kot. tapi kalau sabah, kompem laju truss bcakap.. hahaha.. :b

aRa ❤ aFiq™ said...

wah lgi arif dr pompuan ni.. hehe.. abg stalker bg bra ka kt awek ? haha.. mmg taa ske lau laki teman bli ni..

Bella Bellitos said...

abang stalker di tag di entri ni

http://cikbellabellitos.blogspot.com/2011/11/ive-been-tagged-by-shazika-shamrin.html

✿Dear Yayah✿ said...

wlaupun agak la malu, but info yg agak berguna.

#be professional kan. kehkeh.











mane resumenye?? hehe :P

durachubbiest said...

hahaha
bia tol abg ni,dura pon xtao na ukur2 ni,btw tq yeeee . . .
=)

hira said...

hahaha. siap bagitahu lagi. tapi selalunya wanita yang dah besar remaja tahu dah. si adik-adik cun comel apa semua tu yang tak tahu lagi. hohoho

p/s : kaum kami memang tak suka lelaki sibuk-sibuk -.- kalau sama spesies, it's ok. hahaha.

El-Janna said...

erkk

putry arisa said...

good info.. hihihi..
btol3x.. gugurl xsuka bila lelaki nk teman ok.. xsuka3x... =P

Tira Pengemis Maganda said...

its ok...at least thu kn...nnt da ade isteri...sng la kn...h0ho...open minded btl i nie...*agak malu bce ni*

Bro Ahmad said...

adess bra la hahahaa

Izyan Masri said...

HAHAHAHA/BUNYI PRO JE BANG XD

sUe UnniE;) said...

saiz bra yep..? hamboi~~

Sarra N Allemanda said...

wahhhh... entry yg besh..!!~~
Sarra pun xtw ade formula cm gini yea..
thnx for the info abg stalker :P

aimi said...

Amboi abg :P

Akeyla Frr . said...

HAHAHA LOL . Thanks abang xD

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. bende ni ade je dalam mags remaje.. teheeee..

Hunnym Syot =) said...

hahahaa. bagus nyee info

Saiazuan said...

nak kena tau psl ni nih, t da kawin x tau nak beli plak..hahahaha

Rtp Farra Arisha said...

AUWWWWW!

cik wanie Lovela (CWL) said...

pitam tgk coli..

herm abg igt ke x kad wani huhu

merahitujambu said...

abg lebih th dari sy..napa sy x th eh...

anismelon said...

wah abg..hamoi hamoi...btw nice entry..bukan semua pompan tau nak memilih nie kan..even dye pompan..huuu

Man Mala said...

wah...
saya xambil tahu pun pasal ni...

salam ukhuwah fillah boleh undi saya tak dgn memberi komen/like/retweet/klik google + kat entri ni :- http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

milo said...

kahkahkah!! baru tahu psl rumus ni..haha..even pompuan sendiri pun kdg2 compiuss nk pilih size yg mana..erkk?? haha.. :D

~SaL IjOu~ said...

da lagi terer dari kaum hawa ni~ tabik!~ ^^

EYFAalias said...

Abang pakai bra size apa? cup apa? ahahhaa. seriously eyfa sampai sekarang still beli bra dengan mak. tak pandai beli sendiri. ahhahahaa.

aimie amalina said...

hehhehe
bagus ni sebb ramai gak pompuan tak taw size sendiri
hehehee

Cik Michiko said...

HAHA , mula - mula baca agak malu la juga apabila lelaki yang membuat entry seperti ini , tapi bila difikirkan balik , semuanya ini dikira abg ni seorang yang perihatin terhadap perempuan kan ! HEHEH , kira beruntung la bini abg stalker nanti ! HAHAHAHA , caiiiyaaaa la abg ! HAHAHA , btw , abg tak tukar lagi ye blog link saya tu dekat list adik2 ! HAHA , malu pulak rasanya -.-

ciK LyndaWawa said...

wah..lelaki wat entry ni..hehehe

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu bro...

ni entri mmg best lah bro.ahah :)

Fabulous Me said...

Nice 1.. Good info bro

Fara said...

hanya lelaki yg sudi wat entry pasal coli..pompuan x kisah..sbb dh ada..hahahha..nice

Nur Ezzati said...

segan kot .. haha =D x rmai org lelaki yg tulis entri psl bra nyh .. malu kot ..

Nur Ezzati said...

malu kot ..

hati♡ said...

nasi lemak 50sen satu bang!.. eh eh.. kantoi.. hahahha

Cik Aish said...

eeeii nyesal masuk blog ni..dah merah muka ai...plis yee...stop talking bout girl's thing! hahaa

missmaisharah said...

good abg.:):)

cik LOLA said...

haha.
malu malu
merah dah muka ni taw tak

bella luna said...

amboiii abg stalker, gile berani mati buat entry nie yea,. tapi nape macam complicated sgt abg punye explanation ye? rasenya tak de susah sgt nak pilih bra nie, ermmm,.. (merah padam muka + menggigil2 badan komen entry nie, agaga)

siti kektus said...

hehehe. sengih je boleh kan? :)

Anonymous said...

Mintak wat entri sal keputihan ley x bang (gadisjelita)

zareliqa afiqa said...

info! info!^^
*ntah..sebok je nak ngikut sekali g beli.awww! =.=

hana nabihah said...

lepas bace entri ni rase mcm payah lak nak beli bra >_<

cimOt said...

fenting tuk mase depan!!laki pon!!takyah nak malu plak..nanti bini ko soh beli baru ko tau..

[farah alias] said...

untung sape jadi wife abang stalker nanti kan.. ada jugak pgtahuan psl benda2 macam ni ;p

Nor Zilla Sensei said...

isk..entry tak hengat..hahaha.
dapat info dr mane tu? wifey ke
abg mmg betul2 stalker la.haha

Amira Aminuddin said...

haha, boleh tak bila baca rasa nak gelak terbahak2?

gilang rianto said...

ciakakakakakak....

shasha yacob said...

sempoii, laki buat entri nih. haha, nice info bro

Yumida Huda said...

lepas ni blh la kirimkan dia utk belikan..haha

follower ke 2073..jemput singgah ke blog Yumida & follow back klo sudi
http://umikasum.blogspot.com

Puteeeeri said...

Hahaha cam happa lagi -,-

Wanie said...

Abg superman?hehe
Dah tkar btaun wani bru snggah :)

cik ika said...

tetiba rasa malu lak baca entri ni. hahahha

Farahiyah Smart said...

Eh...da tukar nama blog eh...punya la lama farah x bkak blog...hahaha~ :)

Nisa said...

salute la sama lu bro. haha. nasib baik I dah da btunang..boleh jatuh hati buat entry pasal ni. bhahaha

Aishah Jahirah said...

wah3...repost entry ye...
p/s:dah add url baru dlm bloglist...:)

Dkna Abza said...

pening dkna tengok color tulisan nie...lebih baik guna 1 warna jer.. background putih...tulisan hitam.. :)

semutsengal said...

blog kalerful, abg stalker letewwwww. !!




AHHAHAHAHAHAHAHA

Tea Dno said...

muahaha nak tumpang gelak je. memang pun perempuan tak suka lelaki teman, rasa macam errr je. segan kot.

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat