Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Saturday, September 8, 2012

Mendekati gadis yg suka belajar

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Desakan dr keyword nuffnang,abg share la ckit tips k.Macam mana nak dekati awek yg suka belajar ni.

1. Selalu2 la melepak kt perpustakaan.Walau malas tahap cipan,batang hidung kau kena la sesekali nampak.Even kau datang bukan untuk belajar atau pinjam buku.

2. Konon2 kau mencari buku yg sama macam bdk perempuan tu,tapi buat trick zaman pak kaduk.Pastu buat muka kesian nk kongsi buku.Ni namanya sambil meyelam minum air.

3. Setakat belajar 2,3jam x puas berlendir kn?So sebagai lelaki,kau ajak dia belajar sama2 lagi esok.Tapi bukan library la,ajak kt tepi tasik ke.Kira date sekali la kwn. ;)

4. Jangan borak pasal peribadi di awal perkenalan.Dia budak skema,kau kena faham.Borak2 la pasal belajar,rumah sukan ke..+_+ yg ada kene mengena dgn pelajaran r.

5. Kalau kau ada kemahiran sesuatu subjek,tunjukkan kepandaian kau tu menyelesaikn masalah.Jangan tunjuk bengap,asyik dia je nk ajar kau.Kalau cpt pick up ok lg la.

6. Budak skema ni dia lemah lembut ckit,alim2,dan agak lampi dalam aktiviti sosial.Jadi kau jangan ajar dia bukan2.Awal2 da mcm tu mmg reject r.Cuba ajak dia berQiam ke malam2. :)

7. Jaga bahasa dan cara pemakaian.Diorg x suka selekeh2,buas,dan bahasa yg agak kuang ajau.Kalau ye pun stylo,jangan pakai seluar koyak rabak.#serabai.

8. Sebab diorg pandai,jadi dilarang buat sesuatu yang bodo depan mata diorg.Contoh,kau berlagak bijak,tapi hakikatnya bila suruh buat,haprak pun kau x tahu.Be matured!

9. Cool..jangan gelabah.Gadis2 kuat belajar ni suka tengok lelaki yg tenang,muka sedap mata memandang.Org ckp muka yg terpancar imannya.x kesah warna kulit. = ='

10. Untuk melebarkan sayap,rasa2 dia da biasa dgn kau..hujung minggu ajak la dia keluar.Jangan tunjuk niat sebenar.Bagi alasan teman prg kedai buku popular.hihi..

ok,gud luck guys ;) -jom buat kwn-


p/s:berita sedih,atas bebrp kesilapan yg berlaku tgn kanan abg retak semula.so abg x update tuk bebrp hr or minggu sbb abg x kidal,agk lembabss nk taip gn kiri.maafkn abg! ;(

86 comments:

semutsengal said...

Aiseh,

gua macam terpanggil utk mengusha gadis suka belajar lah.



AHHAHAHAHAHA

dill said...

pandai btol abang ni. hihi

dill.

Anonymous said...

mendekati jejaka yg suka belajar pulak?




-doktor cinta taugeh haha-

PinKy MoMMa said...

ececeh adikku..ni kajian ke berdasarkan pengalaman sendiri ni huhu..

cik wanie Lovela (CWL) said...

apakah itu hahhaa

Miss Nadya said...

hehe..ada2 abg stalker ni...eh eh blog abg stalker mcm pmpuan..:)

farah hanim said...

wahh cool la
haha
mst gf abg rajin blajr nie
pastu abg gune care2 atas nie
hehe
tp tgk gaye abg tu,fara cam bole agak abg nie,budak pndai
weee ^_^

onie said...

gituh la abg ....... so pakwe pakwe diluar sana sila follow tips ni ^_^

kakak said...

insyaALLAH. tapi iz, naz ni, keje 12 jam pagi smpai malam, 12 jam malam sampai pagi.. itu sebab la takde orang nak mengasuh anak.. huuhu.. memang anak sy, kalau jumpe dgn saye terus lain sangat berubah terus perangai die.. ini bkn sy cakap la, tapi nenek die cakap.. bile jumpe, anak saye terus excited, ceria, happy sangat2... dalam mase same, saye tengah apply sambung belajar.. tgh tunggu rayuan pertukaran.. kalau dpt tukar, insyaALLAH la.. sbb duduk KL ni kos tinggi.. saye tanggung anak saye sepenuhnya.. takmo cerita lebih la.. tapi itulah hakikatnye.. lagi brape tahun je die nak skolah pulak.. tak terdaya saye kalau perbelanjaan kat kl ni.. kalau la lulus pertukaran saye kat melake ke muar ke, insyaALLAH la

merahitujambu said...

KLIK KANAN JE ASYIK KENA CIUM JE..=_=..BARU NK KLIK JOM KAWAN TU..KLIK JEE EH..=P

syafiqakarim said...

kebayanyyakn awek suka subject muka buka.harap prihatin.

kahkah

Rieyah Jamil said...

abg stalker...

" Budak skema..."

apekah ini? kami kaki lib bukan sembarang skema tau.. kami cool.. ni yg nak wat saye balas ni.heheh.. cara nak pikat mamat skema lam lib.. muahahaha

cik pha said...

aku tmbah satu lagi tip.jangan usha ape2.nak kat sorang awek ni doa banyak2 biar dia dijadikan jodoh kita,andai bukan..maka doa lah banyak2 biar Allah hilangkan rasa suka tersebut.ikhlas dari dr LOVE pa HAHAHAHHAHAHHA

Cik Purple Pinkypuff said...

hahaha.. hebat! tips yg bole digunapakai utk lelaki2 yg berkeinginan tinggi! :P bang, nanti tips utk pompuan ngorat lelaki pulak yer.. ;) hihihi..#takmalu.=.=

Hazirah Hamid said...

hehe amboii!

Saddila said...

abg nak tahu something tak bang ??
hihi . apa yang dila baca tentang post2 abg yang berkaitan perempuan , semuanya boleh pakai .
errr maksudnya apa yang abg imiginasikan betul dan tepat . *wahh skema ayat den .
abg memang berpengalaman habis la :))
salute !!

adwafarahin said...

yg slalu lepak library tu mmg slalu nmpk,bkn nk bce buku pon -____-

bella hamzah said...

kejadah ape la yang suka gadis suka belajar.. hehehheh dulu masa skola bella pon agk skema macam sama je.. ramai nk dekat.. hahaha pelik an...

Bro Ahmad said...

berpengalan bro tips yang menarik..bab tu juk pandai tapi kalau memang tak pandai macam mana ehh

Adylia Qarissa said...

eh....pelik!

sergeant keroro said...

ehem, abang stalker ni macam banyak pengalaman jek. hehe :p

Wanie said...

kahkahkah..semoga tips abg dapat membantu laki kat luar sane yg nak tackle budak skema..lalala

aimi said...

kite x cm 2 pon :P

Princess LaLoLi said...

hehehe.suka baca entry nie..:)

Mutiara Bernilai said...

kalau lelaki suka belajar pulak mcm ne?

:P

Cik Aish said...

bgs..byk tul ilmu yg abang stalker turunkan dekat blog ni..semoga maju jaya.hahahaha

Wanie said...

lupe lak nak gtau abg kacak ni, wanie ade tag abg :)

cipUtchiaPp said...

hahahahaha.. mcm2 lah desakan nuffnang nih.. pape pn, best lah entry nih.. nnti klu nak sembang2 ngan budak skema emy try cite pasal rumah sukan ea..hahha, pandai lah abg ni bgi idea ~

nuyen said...

haha... ape lah abang ni :D

izni said...

kita bukan gadis yang suka belajar :)

si robot comel said...

tips yang mantop ni abang,hehehe

Small Dolphin said...

SAYA BUDAK SKEMA.tapi saya suka aktiviti sosial. :p

TAKNAK POPULAR.NAK BORDERS. xD

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

cer citer... awak cenggana,... hahahah

merahitujambu said...

mendekati yang suka seni pulak cmne??=p

cik ciput said...

leh la amalkan ye kepada sape2 yang rasa nak jadi berdua lebih baik..hihi

Wanie said...

nape tulang retak??

Akeyla Frr . said...

Lol, kesian abang :(

Anif Abdullah| AA said...

waaaa... tapi susahlah nak masuk benang jenis yg ulat buku nih.kdg2,diorang berprinsip takmo gatai time studi walhal merembes jugak...kekeke

*thanks abg pemalu bgtaw penyanyi tu :D

TeAqArH said...

uiks..retak? semoga cepat sembuh...kesihatan tu penting ye..^_^

dayu_myself said...

abng stlker lau bb2 camni no 2 kan...
hahahaha

laaa,cmne bleh rtak blek tu??
take care la ae..
^__^
huhu

✿Dear Yayah✿ said...

ya Allah..hati2 lain kali abg..syafakallah

Benrauf said...

rosak gadis yg suka belajar itu.

Yumida said...

abg stalker...blh jgk hadiahkn die buku/ novel...dlm tu selitkan kata2 pujangga....
"saya sukakan awak sepertimana awak sukakan buku/novel ni"

kompom tersenyum nyer...

anismelon said...

hehe..nice sharing tok yg nak ngorat gadis si kaki buku..

tangan retak??huuuu..get well soon ye abg..abg tak kidal..sy kidal..weee..

.: mama lynn :. said...

wahh... mmg superb kan.. bab ngorat ni bg kat abg stalker kt.. ngeh2

Fara E's said...

saya la pompuan suke blaja , haha

starzieti said...

haha. macam yg dlm iklan sunsilk tuh pulak. :D

semoga cepat sembuh abg stalker. :)

Bell said...

hahahahhahahha!! ada jugak org carik psl benda nih...

p/s : smoga cepat sembuh ye...biar lmbat tpi selamat :)

Effa CuRio said...

wow.. bagus betul tips ni ye.. hehehe

Anyway, hope you get well soon.. :)

Ini Kisah Tia said...

semoga tangan abg tu cepat2 pulih dan boleh berblog seperti biasa :)

EZAN IDMA said...

cool. lelaki kat lua sana belajr dr abg stalker ni

Hanie_Dew said...

hahaha..pasni suem awek suka belajar tak layan sume taktik nih. muahahahahaha..

fafau kat tgh keje kot. Ikhwan ngan Chad je dtg.

begambar sebelah ko. jgn nnt gambar blur.

ir yien 9897 said...

abg ada banyak maksud di sebalik belajar tue???

belajar apa??? yg tdk kena mengena dgn skema nyer :)hehehehe

Saiazuan said...

hehe tips dr pro stalker

Wanie said...

interview kat KL, kejenye kat klang..huhuhuhu..tempatyg nak avoid tu jgk yg dipilih kan..

cik ika said...

wah3...pndainye buat tips cmni..tok pompuan ta de?? hee~~

Semut Senyum said...

abg stalker.. terbaik lah!!!

Semut Senyum said...

abg stalker, terbaik lah!!!!!

Semut Senyum said...

apasal tak leh comment ni

Semut Senyum said...

abg stalker.. terbaik lah!!!!
banyak tips tu.. selam sambil minum air.. mcm biasa buat jer

✿Dear Yayah✿ said...

abg berani la ckp kan sebab ain tadak nombor abg, kalo ain ada memg ain text abg terus xaman hidup. bhahahah xD

Fyqa said...

Huhuhu.

wallaweyhhh. AS trus bgi tips gitu!

;)

Aimifiqa said...

cayalah abg. sian org search keyword
nasib kat blog abg. terus bg tips dan point. :D

✿Dear Yayah✿ said...

cisss, retis la ni? hahaha.

tula, kang gadoh pakwe-pakwe ain kang susah pulak kan. #bajet jap. haha.

hafrawiey ozakawa said...

nice tips..jom kite folllow



dtg lawwat snie..lwat yyg sy punyer plak....

sekamar rindu said...

salam..

saya senyum2 sambil baca entri ni..:)

EYFAalias said...

tips nak mengorat brader rmbt panjang plak cmne bang?

El-Janna said...

erkk gadis yg suka blajar take note ok^^

GnieSyazni said...

haha boleh diguna pakai la..tp ada jugak budak suke belajar ni die suka yang lain dari dia =) means laki yg tak skema la kot..kata pelengkap...hee

missmaisharah said...

sy gadi biasa huhuhu..

p/s: semoga abg cepat sembuh:)

Rtp Farra Arisha said...

these are simple tips, but effective ;) hihi. may you get well soon!

Jue said...

aku nak usha tp aku awek pastu aku ade bf hahaha

izfanora said...

hebat r tip-tip abg nie. byk ilmu ye en abg stalker nie.. :P

knp xjaga diri tue betul-betul? retak semula tue lg susah banding retak kali pertama. plz recover cpt ok.. :)

echaRierie said...

hahaha...

cayala bang..

buku popular jgk la yg popular..hihi..

btw, get well soon abg !

milo said...

kakakaka..borak pasal rumah sukan? skema habess dh tu..hahaha.. :D

Oshin said...

ape kes tangan retak ? abg tampar girlpren ke smpai retak tu kikiki jokes !

syahirah said...

abg kne praktis la taip gne tgn kiri..
tuh haa peminat2 abg kt luar sne pasti tertunggu2 update dr abg..kehkeh ;)

ctk said...

ambOiii..pernah guna lah nie ..hihi.pandaiii!


*olololo ciannyer tgn dia..meh nk sapu ubat meh :D

Nurnajwa KZ said...

Hahaha, tu dia tips berkesan :D

Btw, tgn abg dh ok? :(

Cik MataKuyu said...

stalk abg pulak... haha :)

hati♡ said...

hehe..

PeRmAtA bIrU said...

kalau saya budak skema... saya x suka lelaki yang terkejar2 sangat wanita... sebab selalunya laki macam tu x cool langsung.. hehheeh... contoh lelaki cool macam abg aaron aziz... huhuhu.. abg stalker pon bleh dicontohi kot..hehehhe

PeRmAtA bIrU said...

semoga abg cepat sembuh..:)

aimie amalina said...

aiseh
cm mana terlepas entri abag mamat yg ni
hehehehe
hayooooo
ni mcm cr abg mamat nk ngorat sy je ni
kekekekee

hira said...

tak boleh blah je siap bagi tips. pernah try eh? ayokkkk.. haha. eh, retak pasal apa eh?

lyana said...

abg, skema tu apa? org yg suka belajar tu skema ke? =.=' sy klu bab2 belajar ni biasa2 je kot. tp sy tetap dianggap skema sbb suka ikut peraturan. b'sosial tu masih ok la..

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat