Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Friday, September 7, 2012

Fe'el lain2

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

 + perempuan = 
Perempuan gaduh rebut lelaki.
Adakah sbb kepupusan lelaki bt korg rasa terdesak dan terhimpit.Atau bergaduh tu perlu tuk dptkn sorg lelaki?rata2 yg bergaduh rebut jantan ni bkn la prmpn yg x cun,mmg cun.tp sayang gile lelaki yg korg rebut tu bukan la hensem mana pun.Lelaki yg x berkualiti.Sorry to say..mmg obvious la kn,korg gaduh perang mulut sume dan dia x bt apa2.lagi rasa bangga.ok,dayus!lbh baik kau berpakat baik2 tinggalkn je dia.
  + Lelaki =
Lelaki suka berebut perempuan yang da dimiliki.
Mesti ada diantara korg yg pernah rasa kes macam ni kn.Bajet cun la sbb ada 2 lelaki suka pd masa yg sama.haha..ok,mgkin korg hot stuff.Lelaki yg macam ni selalunya lelaki yg ada rupa atau duit.Konon kuasa di tangan lelaki.Bkn x ada prmpn lain,tp dia suka cantas gilapren org sbb rasa diri tu da ckup bagus.Erti lain,hot market.Bgs la kn..hidup ni bosan kalau x de pesaing.Asalkan bersaing secara sihat,x main tarik2 rambut.

Berebut sorg lelaki dan bersaing secara sihat tuk dptkn sorg gadis.
Jalan penyelesaian utk perempuan adalah main tarik rambut atau perang mulut bagi yg ada akal sikit?klu semua prmpn mcm tu habis la dunia..lingkup.Sepatutnya korg tarik rambut si lelaki tu.Miang sgt x tahu nk bt pilihan.Lelaki yg ada ciri kepimpinan harus la bijak bt keputusan.Bknnya blur x tahu nk pilih yg mana 1.so gadis2 sila abaikn lelaki yg x tahu nk bt keputusan ni.Mmg korg ada hak nk memilih.tp malu la kn perempuan rebut lelaki beb?watepak..1 kmpg mengata.
"Best man will win".Lelaki berhak memilih gadis pilihan hati.Samada dia kepunyaan org atau single riang ria.Bukan nk menggalakkan.Guwa pun ada awek.Tapi seeloknya jgn la cantas awek org derr.Kalau jadi cinta 3 segi,bersaing la secara sihat.Maksudnya cuba memenangi hati si gadis wlupn dia da berpny.Melainkn dia da ada ikatan yg sah,tunangan atau isteri org.Yela..kdg2 wlupn dia da berpny,mgkn kita rasa kita ni lebih layak dan menghargai dia.Konon bole bt dia lagi bahagia la kn.so x salah bersaing secara sihat.Jangan main bomoh da le..+_+Tapi perempuan KAU kalau da ada pakwe yg baik dan bertanggungjawab jgn la menggatal dgn lelaki lain pulak.#cakaptukdirisendiri

Abg blogwalking pelan2 la ek,kje byk.bai! ;)

72 comments:

Saddila said...

lelaki perempuan , sama je .
bajet hotsetaff la sangat .
tapi hareemm .
semua takde akal . benci . meluat tgk nye .

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

pompuan jgnlh menzalimi diri sendiri n kaum sejenis, berebut lelaki watpe.kalau dah jodoh tu xpyh nk tarik2 rmbt segalanya,insyaallh ttp bersatu....*_*

Munnafendy said...

okey, ai tak kan menggatal dgn laki lain, ada tunang yg skrg pun alhamdulillah.

yg dok berebut2 tu nak perhatian je sbnrnya...kurang kasih syg..hahak3 komen kejam!

onie said...

better berebut secara sihat kan,toksah kalut nak gaduh sebab orang lain... hmm,tetiba teringat tentang dhia,kekekek :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ngorat abg la leh??hakhak.

toi tu..syukurla..xyh nk lbh2 sgt..

Phat said...

lelaki mmg selalu macam tu dan aku mmg x paham nape..awek org tunang org bini org jugak yang di nak nye...padahal yg bujang bersepah sepah ????

zaty said...

kalau yg solo cemana pulak abg? haha. >.<

echaRierie said...

hahaha..
P/s yg best abg..
setuju sgt..

btw, love this song..
:)

cik ika said...

ta pnah mngalami lg keadaan uh sume..

Lea Isnawi said...

tak sopan la pompuan gadoh sebab lelaki

Effa CuRio said...

Abg stalker.. suka la entry ni.. byk unsur nasihat.. hehehe..

I'm sad + stress.. :(

ifnirsweet said...

owh ye..sy xsuka perempuan bergaduh kerana lelaki..bebal je nmpknye...

eh,abg stalker kampung tgnu kat mne??huhu

Bro Ahmad said...

oleh itu jangan sakiti hati perasaan sejenis mana tau akan tiba masa kita pulak disakiti..fikir2 kan lah

ABU said...

selalunya org yg berfikiran matang dan professional dia tidak main tarik 2 rambut atau begado bagai.. kalau dia tau lelaki/perempuan tu milik someone dia tidak akan kaco.. unless ada orng saja nak laga lagakna..

setuju "best man will win".. nice entry.. yeah!!

ciK LyndaWawa said...

pande kelaka sarawak kitak o...

huhu..pompuan berebut laki..?
erm..
no komen...
hehehe....=]

minah senget said...

SALAM..
ADOI X LE BLA LAU ADE GURL GADO SBB JANTAN NIH....
HAHAHAH

LAici KAng Ais said...

ayat last tu mmg powerrrr.ahah

mamaNoriz said...

tak sesuai ok letak muka imam muda dlm entry cat fight...

hahahha


teringat zaman muda2 tergaduh psl jantan ...huhuuu

Ct Aja said...

Kalau dia dah memang jdoh kita, dia akan smpai gak kat kita..tak yah nak berebut2 kan.... kalau bukan 2 bukan la, bunuh la org skali pun dia takkan menjadi milik kita...aishhh serius lak komen..hihihiii

Juliet_iRa~" said...

tapi kan..

ada juga lelaki bertumbuk dgn lelaki sbb ppuan..

huhuhu..;p

Juliet_iRa~" said...

tapi kan..

ada juga lelaki bertumbuk dgn lelaki sbb ppuan..

huhuhu..;p

Fauzan Zain said...

gaduh bese tp jgn smpay membodohkan diri,,boleh ke?

Acik said...

sapa nak gaduh. meh, acik jadi referee! heheheee ...

Anif Abdullah| AA said...

best lah .haha
memang betui pon pompuan ske sgt gaduh kalau bab jantansss ni..lelaki ni suke cari scandal sebab bagi diri dia sentiasa 'no available' ..
jadi,buatlah yg terbaik untuk pasangan anda lah kan?kekeke

Wanie said...

gaduh rebut laki?x perlu kot..huhu..klu dah sah2 laki tu playboy, tinggalkan aje, buat ape nak rebut2..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

ara ta penah gadoh bab laki sbb da dpt pkwe yg bek cm abg stalker kot.. haha :D

Tira Pengemis Maganda said...

menakotkn la bomoh2 nie...minta jauh kn...

cik ciput said...

lelaki yang betul-betul cintakan seseorang perempuan, dia akan bahagia hanya dengan melihat perempuan tu bahagia..

EyqaLuvender said...

terasa tempias ats muka sendiri tp tade cmpay thp berebut tarik2 rambut...senyap2 je...
lalala~

cipUtchiaPp said...

aaaaaa.... entry abg best ! :)

msti ramai pompuan rebut2 abg secara sihat..

Daddylicious said...

Selagi belum dinikahkan maka peluang masih terbuka luas...nasib la...hehe

KizZ said...

Huhuh..lelaki.Macam-macam karenah ada betul tak?

Finaz Jaafar said...

oh abg stalker sungguh benar kata2 mu itu..semangat baca tau ! haha

ermm kalau kita malas nak berebut lelaki..kalau ada perempuan nak berebut, biar dia rebut sorang2..kita malas nak layan..haha.."kau nak sangat amek ah..nanti esok2 ke tahun2 depan aku carik lain" =P

Lelaki yang berusaha nak dapatkn prmpuan yg dah ada bf ni sgtla pelik..sebab org da ad bf pn nk jgk..apekah??tp xpe,,brsainglah secara sihat

semutsengal said...

ap ni rebutrebut, ambik angka giliran plisss! !


hahahaha,

bang ada orang rebut kau ke? gila aa. terserlah kekasanovaan kau.

anismelon said...

hohoho..nice entry lah..xpaya gaduh gaduh..dah xnak..lantak la situ..layan perasaan sorg sorg g bagus..dari bergaduh tak ketahuan hala..jatuh kan maruah sendiri je..

TeAqArH said...

kebanyakan pmpn mst suke sweet talker...nape erk?

Fabulous Me said...

Mcm2 hal.. Berebut2 sesame jenis. Apa daaa.. Xbebaloi!

cik LOLA said...

yaaa betul.
berebut dan bersaing cara yang sihat
jangan sebab lelaki yang seorang kita bermusuh dengan kawan2
jangan pkai bomoh. pehh. dosa dosa,..

bella luna said...

aku tak tahu apa hebatnya ngan lelaki yang takde kualiti sampai perempuan perlu bergaduh tuk dapatkan lelaki tu and bukan lelaki je yang berhak membuat pilihan, perempuan juga berhakk membuat pilihan,.

ciK LyndaWawa said...

klu saya nak rebut pun..mesti laki tu hansem..aw..aw..aw..=]

El-Janna said...

ish.. ape nak jadik berebut lelaki^^

amna said...

fakta baru utk saya ni..
--> lelaki suka berebut perempuan yang da dimiliki.

*gulp~ dasyat... kot ye pun nk bersaing kan ^^''

rozeeta rashid said...

cinta bersegi2 ni menyakitkan. *ayat sentap* haha

sergeant keroro said...

haha.. tak tahu nak cakap ape. ade betulnya.

aimi said...

bunge bkn sekuntum.. kumbang bkn seekor =P

suha said...

jodoh hak Allah..mohonlah kepadaNya (^_^)

siti kektus said...

kalau kite, mmg malas lah nak berebut lelaki. kalau ada jodoh, ada lah. :)

Yumida said...

wowwww..panassss..jarang tengok lelaki gadoh ngn lelaki..klo pompuan tu sll ar..kan..kan

eva said...

kalau iz dlm gamba uztad2 tu, mmg sesuai.. haha

SoLy SoLicious said...

xterase pun nk berebut2 ni ha....

Cik Purple Pinkypuff said...

ermm.. gaduh sebab lelaki? malu lak bla ngat zaman2 skola dlu..hihi..

aiko kato said...

one shud depend on jodoh instead of bergado iz..;)

missmaisharah said...

p/s: teringin jugak nak ckp

guma pon dah ade pkwe~~~tp x tercakap lagi:(

syahirah said...

xberbaloi+buang masa+tenaga+air liur sgle brgado krne sorg lelaki..

tambah2 kalo lelaki yg d rebut tuh jnis entahape2..lain la laki soleh..hohoho..berbaloi la jgk..

tpi blom tentu lelaki soleh tuh nk pilih salah sorg dr 2 og tuh..*baek dye carik yg bermaruah* muahaha

Izyan Masri said...

MESTI PEREMPUAN TU RASA HABIS CUN KALAU LELAKI2 REBUT DIA. T_T

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakak....xmau la berebut2 cmne....

pasti ada lagi y terbaik..;-)

milo said...

tahu takpa. watpe nk berebut laki yg dh ternyata curang. bodo punye pompuan..haha..kutuk kaum sendiriiii..

Nur Ezzati said...

terbaik entri nyh :)

~SaL IjOu~ said...

rebut punye rebut sekali tercicir sumenye..naye~

yann said...

point kedua mmg biasa berlaku........











tettttttttt hua2

Anonymous said...

Mintak wat entri sal keputihan ley x bang (gadisjelita)

hira said...

suka statement yang last. wakaka :D

Bell said...

malas la nak berebut kekasih..takde fekdah...redha je la dia bukan utk kita..cewahhh~!!

Cik Mira said...

Dah block mira kt twitter? Ok fine.

Miz Novexx said...

kalau mamat tu Zayn Malik, baru boleh berebut... hahah
p/s nak menyebok jap sbb dah lama tak komen kat sini, :P

ct kektus said...

dah dapat yg high kualiti punya calon, jagalah elok2 kan. sibuk p menggatal dok cantas awek2 orang lain watpe. -_-

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh abg apesal yui nak komen entry atas takde komen? private ea..hihi..

ni abg stalker ke? kui2.. awat tukar nama ni??

nuyui a.k.a miss YUI said...

nk msuk dlm blglistla..hihi.. slalu ketinggalan!

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.orait abg =)

faham =)

skg lg terror sbb dah jd superman kan..kih2.

Teena Tna said...

Alahai, kalau gaduh sebab laki@perempuan x mguntung kn sspe pun.. Kan tak baik memutuskan silaturrahim, lebih2 lg disebabkan pasangan kita yg belum tentu jd suami/isteri kita yg sah..

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

Nurul Hidayah said...

rasanye sama je lelaki ke perempuan..
yang penting, depends pada diri sendiri, depends pada hati. tak best ah cantas mencantas potong memotong ni. --'

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat