Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, November 20, 2011

Cinta adalah anugerah

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Jom sume join pertandingan menulis.x kesah le kau nk merepek apa pun.bro Eq x kesah.Menang belakang kira.


"Lecture-student relationship,anything wrong?"

     Zaman belajar adalah zaman paling seronok sekali..Mengurat pengajar tu perkara biasa.Pantang ada pengajar muda,lagi-lagi yang belum kawin.Kalau tua tak kawin lagi pun aku sapu je.Ala..mengurat bukan la sampai nak ajak kawin.Sengaja nak ampu.Untung-untung nanti dapat la markah free.Pengajar tu manusia juga kan?Kadang pelajar tak menggatal pun,dia sendiri yang lebih-lebih.Ada je pengajar yang mulakan dulu.Padahal dah kawin,tapi masih lagi miang dengan anak dara orang.Yang pelajar apa lagi,sambil menyelam minum air.Pengajar menggoda,pelajar ternoda.Sama je,dua-dua gatal.
       Pada pandangan aku kalau gatal-gatal biasa macam bergurau dalam kelas ke,selalu sebut-sebut nama ke tak apa la kot.Tak salah pun semua tu.Yela pengikat hubungan supaya lagi mesra.Asal tak bawa ke ranjang sudah la.Gurau senda tu kena ada.Tak la muka pelajar ketat semacam dalam kelas.Pengajar nak mengajar pun tak ada perasaan.Andai kata hubungan mesra dalam kelas tu sampai terbawa-bawa kat luar,pun tak salah.Tapi berpada la eh.Jangan sampai hubungan tu bawa bau pula satu kampus.Pandai makan,pandai la simpan.Kalau pelajar lain tahu nanti buruk la reputasi kita.Kita ni pelajar,bercinta pula dengan pengajar.Masyarakat kita ni kan ada je yang tak puas hati.Punca sebenarnya cemburu,dia kalau boleh nak juga tu.
       Ok la kesimpulannya,tak ada salah dan dosa hubungan antara pengajar dengan pelajar tu walau apa pun status sebenar hubungan mereka,asalkan tahu jaga batas-batas kita.Masa kerja,kita kerja.Waktu bersuka ria kita buat la apa pun janji bukan perkara mungkar.Masing-masing dah besar,tak akan nak leter lagi.Bertindak menggunakan akal,berfikir la dengan waras.

274words

75 comments:

semutsengal said...

wooooo...

aku nak cari pengajar jugakla..boleh payung mkn hujung minggu..


kahkahkahkah.

milo said...

betul3..acah2 minat tu biasele tu kan..hehe..milo pun salu kot ushar dr2 kacak kt hospital..wawawawa :D
btw, its normal je as long as kite jg batasan masing2 n tak keterlaluan.. :)

missmaisharah said...

wah...abg stalker~~~ hehee lame x menyinggah ke sini..bz bz huhu

p/s: gud luck..sy cm nk join jugak je..:)

Saddila said...

yess setuju . sokong abg .
ehh good luck bang :))

adwafarahin said...

mmg x slah ^^

sergeant keroro said...

betul. kat maktab dulu ada cikgu yang dah kawen dengan student. haha

✿Dear Yayah✿ said...

abg.. ape tajuk lagu kat belog abg ni? sape nynyi?

starzieti said...

hamboi, buat esei. hehe ~

rasenye mase study takde lagik yg relationship or main mate ngan lect. tak berani la. heee ~

Bell said...

hahaha..ampu mereka kaw2.hik9

Cik Purple Pinkypuff said...

wah.. gud luck abang! ^^ betol tuh, tak slh klu cekgu nak kapel ngan student tp jgnlah smpai 1 kg tau.. apath lg klu cekgu tuh suami org.. =_=

cipUtchiaPp said...

hahaha..mcm bahasa baku sket entry abg yg ni :P

EYFAalias said...

bergurau tu boleh tapi bertempat and tengok time lah. kalau salah time memang masak lah kan. hehee. Kalau terlampau mesra pun masalah gak. So, senang biar berpada. hehee

iQa~ said...

iqa penah berdepan bnda ni...lecture tu mcm tersuka iqa n cita pada lecture len..

xpasal2 sume kwn2 igt iqa menggatal sbb nk dpt A... =.='

kenangan2...~

EYFAalias said...

oh ya lupa. dulu kawan eyfa (lelaki) pernah couple dengan lect yang mengajar dia. Tapi respect lah kat lect tu walaupun couple dengan student tapi dia professional. tak pilih bulu. ADA USAHA ADA MARKAH :)

Norlida Ramli said...

aah..x slh bercinta asalkan pndai bwk diri..pndai jg maruah & jg batas2 lam agama..hehe

anismelon said...

wahwah..abg pernah ke..msti pernah kan..weeee..tak salah..tp jgn lebey lebey sudah

✿Dear Yayah✿ said...

suke lah lagu ni. dok bukak belog abg doplohpat jam sebb nk dengar lagu ni non stop. XD

ain tau la gurau. cuak ke abg? haha. okayy nanti ain kim salam. :))

Wanie said...

writing contest?hehe..good luck abg =)

ok je pengajar bercinta dengan lecturer..tapi jangan rampas laki/bini org je la..

hira said...

lol. esei yang bagus. pelajar cemerlang ni. fuhhh.. bravo! bravo! hehe

dill said...

asalkan tahu batas, takde masalah

dill.

محمد رازيق said...

hehe.. btul tu abg stalker.. ambil peluang kan bro.. sori lama tak lawat blog bro.. btw ada entry bru di blog kami. Dongengan si IBU :)

Anif Abdullah| AA said...

pengajar menggoda,pelajar ternoda?hahaha.. ngekk..

saya kalau gatal,suh budk pompuan garu je bang.. :p

aimie amalina said...

heeeee
sy pon sokong abg mamat
sy ase, kalo deme bercinta ikot guide yg okeh, yg betol, yg x memalukan, oklah.. asal dua2 taw jage batas dan diri kan =]

♛ dja sukhri said...

abang. cane abang hide entry?? ajar laaaaa.. abang kan ensem. ajar eh. hehe :)

putry arisa said...

wahh.. seronoknye...
erm.. CINTA adalah anugerah yang ALLAH berikan kepada manusia untuk mereka merasai nikmatnye..
so.. jangan lah sia2 kan cinta yang ALLAH beri kepada kita... =)

ifnirsweet said...

tadi baru je tgk gmbr lect kawin ngn ex ex ex student u..tapi xkecoh pon..hihi..diam diam je..

entry ntuk abg stalker,nk sgt thu pe tu bolox..hihi


http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/11/ape-itu-bolox.html

aimi said...

calon2 imam muda =P

eddy syrol said...

good luck abg stalker :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu..moga berjaya..lalalla.

ciK LyndaWawa said...

kadang2 yang takk kawen ni cepat marah tau..hehehe

SoLy SoLicious said...

dalam etika, lec xleh bcinta dgn student...

tp kalu dah jdoh xleh nk wat caner lah...tp mse bcinte tu kena lah tahu menjaga tatasusila dan adab msing2...^^

gud luck ye ^^

Lea Isnawi said...

wah. ni wat karangan bm betul eh? hehehe

psstt..klo lecturer hensem, suka jugak usha usha

hihihi

dayu_myself said...

betul2...kekadang orang suka fikir yang buruk dlu dari yang baik kan..
kekadang bleh timbulkan fitnah..
fuh...
yang penting kene betul2 jaga batas pergaulan..
x melebihi ape yng telah ditetapkn..
kalau dah ade jodoh, walau dengan lctrer sndri pun, tak kemana..
^__^

aiko kato said...

xsiap lg...;( lajunya iz buat.....

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

saling amek kesempatan....student nak score,lecture nak menggatal...dua2 tersesat.

TeAqArH said...

uiks...tp skrg rmai la lect muda2..fresh graduate...kadang2 baek ngn lect dpt byk manfaat...bkn la hbngn cinta..tp lau bercinta pun x slh..cume jgn slh gunakan bila da bercinta dgn lect tu

onie said...

seronok kalau dapat memahami apa itu cinta kan...



p/s: abg,onie ada tips dari nuffnang gak..tips ni memang dari A-Z..insyaAllah abg paham

http://letopkeypad.blogspot.com/2011/10/tips-mendapatkan-buffered-earning.html

merahitujambu said...

ahahaha...betul gak tu..laki leh laa ngurat..tp kalau ponpuan ngurat leh x??ngurat lect laki..ensem2...=p

lynda salim said...

jodoh pertemuan ditangan tuhan :)

Fauzan Zain said...

klu mengorat tukang kebun pon oke gak..haha

Ct Aja said...

yo...betui tu...xde salahnya, janji pandai bawak diri, dan yg paling penting, ikhlas bukan sbb nak dapt markah lebih ke apa.....

cik ika said...

nk ngurat abg stalker la..boley tak..hik2

Yumida said...

abang stalker...ktk org serawak ka....waseh.....terkezut mek nangga komen ktk k bhs ibunda...makseh singgah

Liyana Zahim said...

Sy bg ini karangan 80 markah! Hahaha~

DianaAzis said...

Memang la tak de yang salah Abg Stalker. Cuma tak perlu la nak menunjuk2 atau lebih2.

Mereka ni ada kod etika profesioanal yang perlu diikuti supaya kerjaya mereka lebih dihormati.

syahirah said...

xsuke lecturer yg dh kwin tpi brlagak cm blom kawin..*dush3*

laen la single mingle+ensem+kaya..muahaha

Juliet_iRa~" said...

setuju..
kalo serius je mmg xbest la belajar kan...

:)

Juliet_iRa~" said...

gambar tuan blog dlm part seterusnya..heeee

byk gambar kat cameron tu..;p

Lea Isnawi said...

eh eh tukar lagu lain pulak

ABU said...

haha.. btul tu.. stkt gitu gitu je tak pe kot.. tpi ada je lecturer aku dulu yg dah kawin dgn stdnt di.. bini kedua hehehe.. bgus kan..

ILA HonEyBuNNy said...

okeh...

esok nak ngorat sir la..dia cm dah tua tapi xkawin lagik..ehheheh

Phat said...

aku masa belajar dulu perkara pertama yang aku buat ejas lecterer bagi baik2 ngan aku ..kalo die ok senang sikit nak ponteng ke nak ejas soklan bocor ke hahaha....kalo dah jodoh tidak ke mana kan kan

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/11/tahniah-pingat-emas-milik-malaysia.html

ir yien 9897 said...

laki selalu acah2 ngorat..

yang si perempuan jangan lah mudah perasan lak kan..huhu

weewwiitt abg jambu.. "tgh ngorat nie"

mamaNoriz said...

zaman belajar dulu mmg akak hot stuff, hahaha, bukan perasan yea!

ramai nak tackle dan ada gak lecturer suka...hehehehe

tpi baisalah, jaul mahal punye..

kenangan indah :)

EyqaLuvender said...

kt tmpt iqa ade ramai lecturer muda2 belaia...nsem gler!
tp ta pnah pon ngajar kls iqa...tade can ah nk ngorat...
best gak kalo dpt lecturer,abes study tros kawen...wahhhh!

Finaz Jaafar said...

okay dengan segera nak sambung study untuk mengurat pengajar..wahahahahha

c'axoera said...

owang suh gi blaja buka mengataaaa hahahaa

Yumida said...

bez lagu tok....layannnn

Juliet_iRa~" said...

msk pertandingan ke ni bro?heee...br perasan..;p..gud luck!

pss : tak comel aih..huuuu..comot..

Daddylicious said...

Cinta ini umpama 'kereta kebal' semuanya dilanggar...hehe

Saiazuan said...

yeah agree! xde prob pn relationship lect n stud...:)

Adylia Qarissa said...

asalamualaikum....dkna nak ngorat abg boleh ;p

KizZ said...

Yup..setuju sesangat..cinta itu memang anugerah ilahi..

fRaMe+LenSeS said...

Nadh datang melawat peserta contest mr.Eq. tahniah.. Suka cara kamu menyampaikan pendapat.

moga berjaya. ;)

Juliet_iRa~" said...

ni msk contest abg eq ke??

br perasan,...heeeee

;p...

psss : xcomel pon..comot ada la....

Juliet_iRa~" said...

ni msk contest abg eq ke..hee..

br perasan..:D

psss : xcomel la..comot..huuu

hati♡ said...

cinta adalah anugerah.. yg terbaik dr Allah.. kan abg.. ^^

Rtp Farra Arisha said...

like you said earlier, it doesn't wrong at all if lecturer is in love with student, but haruslah menjaga pergaulan dan tingkah laku agar there's nothing bad happen..

Bro Ahmad said...

tak salah kalau sudah jodoh..tapi pandangan orang?

uwmaisarah said...

fuyo tajuk best gile, kreatif,
tapi setuju ^^

ekabukanmakcikkau. said...

aku skip tengok match m'sia syria sebab baca entri kau tahu? kagumlah kagumlah

sUe UnniE;) said...

nie prangai same cam sue punyer student. xpadan kecik pun nak ngurat.. oo. nk mrkah lebih la yer. bru tau..haha

amna said...

kalau kena pada cara dan jaga batas tak da masalah :)
*satu lg masalah, kalau nk mesra2 tu, jgn pilih kasih. kalau dh sorang tu je duk sebut2 nama tak ke yg lain jaki~~

siti kektus said...

tak pernahh terfikir pula nak bercinta dgn cingu sendiri. =_=

yann said...

saya tak comel, pensyarah tak pandang haha

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat