Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Thursday, November 3, 2011

Cara mendekati si dia.

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Hai sayang's :) Bercinta tu mudah,macam mkn kacang,tp nk daptkn cinta tu susah ckit,bkn mkn kacang tapi tanam kacang.So abg nk share ilmu ckit pd adik2,kakak,abg,pkcik makcik dan x lupa atok nenek cyber.

Step mendekati perempuan/lelaki a.k.a awal perkenalan.

1. Kalau da mmg jatuh cinta,jgn gelojoh minta nombor,minta tu,minta ni,mcm2 kau nk..penampar xnk plk.kayuh pelan2 la..kalau perempuan yg x genyah lg la ssh nk ngurat.Lelaki pun sama.Take time.

2. Mulakn dgn bismillah,bkn srh mkn tp siasat dulu ckit2 latar belakang dia.Jgn main tibai je asal cun/hensem ngam.Kot2 org pny ke kn kita lak yg kena tibai.Sabar banyak,jgn main terkam.

3. Kalau kenal di alam cyber mcm Fb,Blog,Twitter,cuba2 la bg pandangan ke kt status dia,like,atau komen apa2 yg menyenangkn hati dia.tapi awas,jgn sampai melebih lak.tahu r excited.#Annoying plk.

4. Kawal emosi,rasa genyah melebih cover la ckit.status or entri yg agk menyampah tu baik padam.Ada lelaki x suka prmpn gelegak sgt,dan prmpn pun x suka lelaki over bajet.#contohnya abg.ok,x sgt.+_+

5. Jangan gelabah bila dia bg respon.Cepat je nk say i love u,klu luah kt prmpn mmg kau dpt i hate u..kalau luah pd lelaki ok lg kot.Lelaki kn cool.Paling teruk pun dia ckp 'kita kwn dlu eh'.petanda baik tu.

6. Bila da agk selalu dia bg respon,cuba la memuji ckit.pujian tu biar la ikhlas dan mmg berpadanan dgn dia.jgn main puji je..kang dia tahu lak kita ada udang sebalik batu.padahal kita mmg niat baik.

7. Agak mcm da rapat,selalu komen gelak2,tukar2 pandangan,baru maju panjang ckit.Borak pasal kehidupan kita.tp jangan lak cte dalam seluar dalam pun nk ckp.malu ok!cite ckit2 la..yg baik2 je.

8. Percakapan kena jaga.walaupun kita xnk hipokrit,tp bahasa tu cantik ckit.Cuba bawa dia ke tahap di mana kita nk dia ingat kita bila dia bt sesuatu.Pendek kata dia tersenyum la sbb kita.

9. Kalau dia da mula suka kt kita,dia mesti akn banyak tny tentang diri kita,pastu sehari kau x cari dia,meroyan dia cri kau.Itu tanda awal rindu.da suka la tu..tp jgn berharap sgt,perasaan bole berubah2.

10. Sampai satu tahap bila kita rasa yakin dia pun ada perasaan kt kita,setelah melalui kesemua step di atas #konon la..so apa lg,cuba la memikat hati dia dengan gurauan2 manja plk.try geletek ckit je dlu.aiceh..^^

11. Andai kau x geletek dia pun dia da semcm,ok tahniah!Sila luahkn perasaan pada dia.InsyaAllah ada hasil..kalau x berhasil maksudnya kena mandi air longkang la kot.hahaha..

12. Tu pun nk ajar ke..da suka,da sayang,da couple,g la dating dgn mak bapak dia sekali.tnjuk benau yg kita ni mmg ikhlas dgn ank dia.jgn ingat nk ank je,mak bapak pun kne amik hati diorg gk.

13. Kalau cuma perasaan suka je,jwbnya kena la usaha lebih dan peka.Mgkn korg lambat,dia da ada yg lain.bye2 je la ek..redha.cuba yg lain.Jgn berhenti mencari.jodoh xkn dtg dr langit even mmg da ditetapkn.


Apa2 pun kena ikhlas la ye.Usaha da,doa dan tawakal.Jgn ada tipu walau ckit pun.Sbb kalau kantoi,segala2nya musnah. :) terima kasih membaca.


68 comments:

starzieti said...

betul ke tak nih ? -.-

klo ade hint pun tak bermakne si dia suke at kite. maybe die layan sbb suke2 gitu je. :(

PinKy MoMMa said...

hahaha betul betul..perempuan tak suka lelaki gelojoh..lek lek luuuu..

mcm akak dulu..mula mula hantar ringtone kat hp..pastu antar msg..pastu baru encit papa call..

step by step..ai sukakkkk! ;p

aiENn cHAm said...

hambo0ii kemain..hehe kakak stalker da dpt lom? lala

onie said...

huyooooooooooo.... tips tuh, apapon dalam memulakan sesuatu perhubungan perlu bersabar ;)

missmaisharah said...

like..:)

dill said...

em.

bismillah.

suap nasik. kenyang.

sorry. terkeluar tajuk lak.

dill.

Lea Isnawi said...

wiwit! tips bercinta abg stalker

curlass gittew

ABU said...

tips yang sangt bagus..
bolh di amalkan.. tambah2 lagi skrng ni tenga mencari jodoh ^^
dgn syrat msti reti masak hahahaha

Oshin said...

ape id twitter abg ? add oshin kat @ieraoshin eh :D

adwafarahin said...

yes! ikhlas itu penting! ^^

Wanie said...

tips menarik dri abg stalker kite =) yang penting jangan hipokrit..be urself kan..

Saddila said...

haha mandi air longkang bang ???
gilo . memang tak melekat la pasangan .

btw , entry abg mcm berdasarkan pengalaman . almost right ?? haha :)

sweet mimie said...

wahaha . terbaekk dari abg stalker hakhak :P

Miz Novexx said...

kuat bagi tips pak cik ni, haha.... bagus2x

Bidadari Syurga said...

info mantap... wahh... serius takut kenal org kat FB... takat maya ajalah....

p/s: saya serik... hahahahaha(:p) mekasih suport saya kat S7W...

dayu_myself said...

petua@ nasihat yng berkesan la abng stlker...
wa tabik spring toink la kt abg..
hahahaha...

abg dah smpai step mne dah buat mnde2 cmni??
nak tengok berkesan ke tidak??
hak33333

PeRmAtA bIrU said...

ikhlas dan jujur tu memang sangat pentingkan???

bella luna said...

wah,abg stalker bagi tips, lau bella apply kat abg tips2 nie,agak2 jalan tak?haha

TeAqArH said...

hurm...tp kes tqah da rindu tp terlampau bz dgn urusan dia kdng2 x smpt nk msg..tp tqah tau la ape yg dia buat sbb perjuangan kami sama n kami bertemu pun sbb persatuan...:)
tp an..biasa laa.hbngn jauh n dia ckp dia xkn jumpe parent selagi dia x ready..x phm x ready dr segi ape..tp kami x dating laaa..lau jumpe pun sbb prog persatuan..sorg utara,sorg timur..jauh2..:(
abg bg la tips utk hbngn jarak jauh...^_______^

Yumida said...

ehem2......

izzad b* said...

kene salin nie.. =.=

aiko kato said...

hurm..

no.13

i dun really agree on that statement wahai en iz..it is true...if a guy/girl suda berpunya..without any further delay kindly walk away..jgn menjadi penunggu yg tidak bertauliah..such a waste of time..move on suda..;P

part u ckp mencari jodoh...umm..kindly define..how it is for a woman to actually mencari jodoh??if i'm not mistaken..guys dun like when a woman pursue them kn??guys love the chase..lg jual mhl, lg la korg suka kn..;D

p/s: my opinions saje..hee..;D

Chegu said...

boleh bukak kelas ngorat ni, hahah, bor da kawin ke?

EYFAalias said...

eyfa jenis gelegak. patut lah xde org ngorat. ahahahaa.

BeloG MTT said...

Wahh kemain lagi abg stalker..Siap share tips mendekati si dia.. Kelasssss !.. Hikhik

Perempuan sekarang tak suka lelaki yang gopoh sangat..Semuanya kena man-man (perlahan lahan) :D

merahitujambu said...

wah tips berguna untuk admire ni..=p.nk admire abg cmne..cpt2.nk like status abg ni..=p

cik wanie Lovela (CWL) said...

heheh tapikan ada abg tu dah sombong

Norlida Ramli said...

haha..mndi air longkang!tol tu kalo dh suka kt anak dia kena la dating skali ngn mak ayah dia.haha

Fyqa said...

entry neh dh bole bookmark!

;D



*mlimau nak ke.. errr ..hmmm.

alor gajah je pon. hihihi

Fyqa said...

entry neh dh bole bookmark!

;D



*mlimau nak ke.. errr ..hmmm.

alor gajah je pon. hihihi

Fyqa said...

entry neh dh bole bookmark!

;D



*mlimau nak ke.. errr ..hmmm.

alor gajah je pon. hihihi

Fyqa said...

entry neh dh bole bookmark!

;D



*mlimau nak ke.. errr ..hmmm.

alor gajah je pon. hihihi

milo said...

alololo..comel giler..rs cam nak jatuh cinta balik..hehehehe *nakal ni :D

Effa CuRio said...

Wow.. banyak dpt info dr entry ni... TQ abang yang kacak.. :)

Cik Purple Pinkypuff said...

saya sedang mempraktikkan pelajaran hari ini.. :D

p/s: alamak salah ek? takpe la! tunggu dapat kad kawen abg baru tau nama penuh abg.. :'(

I am...izuan said...

hurrmmmm....suka yang no 8, ada yang mulut lancang masa baru kenal, memang tak lah ornag nkakenal


followe yg ke 1560 lapot diri

Daddylicious said...

langgar je kan senang ...hehe

EZAN IDMA said...

bleh guna kan tips ni utk cr pakwe hehehe

Hanie_Dew said...

ala.panjangnya...bepeluh nak baca.

yang penting jgn annoying sudah. ye la telebih eksaited kan. rilek sudah. gegel suka boy and pendiam dan cool.

nuyui a.k.a miss YUI said...

apa pun ikhlas pnting nooo..

huhu..

slm aidiladha..

Cik Purple Pinkypuff said...

hehehe.. takpa.. tapi law abg nak watermark tuh.. mink bole bah kasi buat.. :D mau ka?

Wanie said...

abg, wanie tag abg :)..ngeee..klu rajin join la tau..

http://firdanilovestory.blogspot.com/2011/11/25-things-random-giveaway-by.html

mamaNoriz said...

akak jarang dekat boy sebab ramai boboi yg berebut nak dekati... wakakaka

perasan tahap gaban!

si robot comel said...

bak kata apek dalam cerita hantu susu, 'kita aim dulu'.Hehe

Cik Purple Pinkypuff said...

eleee.. malu2 kucen lettew.. hihi.. bha, iya.. mink pelawa abg bha nih.. :D ndak apa, biar mink kasi buat la seja.. terpulang la abg mau ambil atau ndak.. :D

onie said...

tak ley balik rumah mertua,huhuhu T_T

onie said...

muahahahaha! idak la,onie muda lagi, kawen lambat lagi la,sebab tak ley balik rumah mertua sebabnya onie tak kawen lagi la,sebab tu tak ley balik rumah mertua,gagagagagaga :P

Nurnajwa KZ said...

Abg mst tgh try someone kan? Hehehe ;) tp bestnye la klau dpt hubby mcm abg ni -- nice.

Nurnajwa KZ said...

Hehe, apela abg ni. Tips yg abg buat tu pratik la kan ye ;) takmo sedih, Allah dh tntukan. Tak kemana buah hati abg tu. *kahkah, kasi nasihat mcm org besar je budak ni*

anamizu said...

IKHLAS itu selalu penting =)



luv,
cik ana

EyqaLuvender said...

nk cari boyfren baru...nk cari boyfren baru...lalala~

semutsengal said...

waaaa,


abang abes kalau dah semua step folo tak lekat-lekat jugak mcmana ? Aku letihlah.


Eh, kantoi pulak.

semutsengal said...

hhhahaha,

dah lama sgt. Gua mcm nak give up je.

Rozuan Ismail said...

haha.boleh pakai tips ni.tapi ada yg pernah guna tp x menjadi.huhu

semutsengal said...

hahahha,


siti nurhalizalah.

Bro Ahmad said...

tips bercinta serah kt stalker..bro tak berpengalaman..thank info,

nak dating ngan mak dia huhuu kira bodek la nie

amna said...

yg kt cyber tu betul sgt..
tpi kadang tu cm annoying lak kan..

anismelon said...

hehe..btl ke nie abg..xmo cube dah..weee..menyakit kan hati..hahaha..:p

✿Dear Yayah✿ said...

hehehe..boleh gune ni..tapi tula, mslahnye ai tasuke ngorat org..ai nak org ngorat ai..haha.. <--juai mahai. puihh~

aimie amalina said...

waaaaaa
banyak nye tips ni
hehehe
asenye dulu sy melalui fasa2 abg mamat tulih ni

tang "kawan dulu la eh" tu pon sama
hehehehe

betol..yg terbaik pasti ada utk kita!=]

hati♡ said...

ehem3.. ^^,

kakak said...

thanks iz.. rase macam da dable triple check dah ade jugak silap. bahaye plak tu hehe.. emm insyaALLAH.. bukan senang iz dpt cuti lame camtu.. ni la pes time dpt lame camtu sejak keje kat cni

cipUtchiaPp said...

hahaha..best nye entry ni..pandai abg bagi tips :)

Ain Zulaikha said...

wahhh siap ada tips lagi hehhe abg ni bila lagi nak kawin , kawin lah cepat... kasi ain jadi pengapit lelaki hahaa boleh ke? -.-'

ctk said...

wah...banyak pengalaman neh...xdpt da ct nk gune..da ade...adOi...

ctk said...

pengalaman banyak tul nie...hihi


*maaf, xthu la kOmen dh ke tidok :D

ILA HonEyBuNNy said...

besttt neh tips neh....bagus2....ehhehhe

izfanora said...

depends juga kt gurl.. klu dia pemalu sgt, lain cara nyer. klu hiper active, lain plak.. :P

guy pun lain2 kan.. hihi..

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat