Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, October 30, 2011

Langkah elak bau badan

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Hai bebi2 sume,lelaki/perempuan dan khunsa.ok kali ni abg tertarik nk bagi tips untuk elak bau badan atas desakan keyword dr blogspot dan nuffnang.

Langkah2 elak bau badan:

1. Guna limau nipis/limau sambal yg mak kita tanam blkg rmh tu sebagai mandian.Bukan suruh bt air,tapi genyeh,sental celah2 ketiak,celah apa2 je la yg korg suka.Spe2 x mampu nk sental,meh cni abg tolong.haha
2. Kulit limau yg kita da genyeh kt ketiak tu jgn buang.Dari bazir,amik dan buat sambal belacan guna kulit limau.xpun kunyah je bt ulam mkn dgn nasi.Ada apa kesah..ketiak sdri jgk kn.

3. Jgn pakai sabun/shower foam yg kau da tahu mmg x sesuai untuk badan kau.Kita bukan nk wangi,tp nk buang bakteria.Guna sabun yg ada anti kuman,biar mati kuman kt bdn tu.Pakai deodorant juga!(ubat ketiak)
4. Cukur la bulu ketiak bhai..panjang berjela x seksi,semak ada la.Konon buat tocang.Bila berpeluh,ada bakteria punca bau busuk.tu yg ketiak basah dulu,psl bulu mengalahkn lalang. +__+

5. Pakai perfume/losyen yg semerbak harum.Biar 100km org da tau itu kita.Mahal ckit xpe la..topup bole lak bli,xkn tuk bdn x mampu.

6. Pastikn kita mandi setiap hari.Paling malas pun 2x la sehr..pagi dan lwt ptg.Nak2 pulak kaki sukan,kaki rayap,da penat mst berpeluh2.Kelengkang jgn ckp r..hapak.Klu x mandi mmg harum la bau kau.

7. Kadang2 bau badan ni bukan datang dari badan je.Jgn pakai pakaian yg da terpakai.Mentang2 la smlm pakai kejap je,pastu gantung.konon wangi lagi la..2x pakai ok lg,3x pakai klu campak dalam kolam mampus ikan2 dalam tu.
8. Jgn mkn makanan yg bole naikkn bau badan,bau mulut.Da tahu ketiak tu busuk,badan tu hamis,lagi mau mencekik sup kambing la,kari kambing.Lama2 kita pun bau kambing gak.

9. Tukar pakaian disetiap aktiviti.Contoh pagi tu ada aktiviti luar,petang masuk kuliah.Kalau bole tukar la pakaian korg klu da tahu kita ni ada sejenis penyakit badan berbau.Malu beb klu kwn tegur.

10 Andai kata sume diatas ni x mujarab,x bawak sebarang kesan kt korg..pergi minum perfume tu,telan sabun bulat2,gantung kt leher pewangi ambi-pur.

Amalkn je la..insyaAllah,kurang bau bdn.Muka hensem,cantik,x guna jgk kalau badan bau kepam..p/s: soalan2 yg orang tag abang korg bole tengok kt page bwh header (tag!) bai! ;) 

55 comments:

anismelon said...

makan kambing leh sebab kan bau badan ke??huuuu..xpnh dgr..

sape sape yg badan berbau toh leh ikut care abg stalker ye..weeee..

Cik Purple Pinkypuff said...

gantung ambi pur? wakakakakaka.. lawak2.. hihi..
#teringat masa kat skola dulu, cekgu pernah cerita, ada kawan dia cepat terangsang kalau hidu bau masam ketiak pompuan..ahahaha.. =..=' pelik..

c genk bah ne said...

Tips yang bagus!!! hehehe

Bidadari Syurga said...

huhuhuhuhu...

1. kita mandi pakai shokubutsu... so wangi sepanjang hari...
2. syampoo dove... so... takda masalah...
3. hahahahaha.... tak pernah ada maslaah bau badan... pasal sejak kecik memang wangi aja....
4. kita aktiviti yg berpeluh kena elakkan... pasal ada alergi dengan panas dan peluh.. heeeeeeeeeeee...
5. luculah entry awak... hahahahaha...
6. limau nipis wat syampoo rambut pasal rambut cepat berminyak n berjerawat...
7. minyak wangi kita poison n pleasure....

p/s: awak... kitakan bahasan shotform nie kita jahillah awak... awak jgn shotkan entry sangt ya... sian kat kita awak... kita sampai minta adik transletekan...

Acik said...

kalu mulut berbau camne bang?

SoLy SoLicious said...

gunelah lifeboy...heeee

adwafarahin said...

klu nk mkn blk kulit limau tu mmg x la -___-"

Bidadari Syurga said...

hahahaha... sebenarnya kita dah baca byk kali tau... ngeh ngeh ngeh... kita paling suka ayat no 7 tu... hahahaha...

p/s: mekasih awak...

Rozuan Ismail said...

saya suka limau.kan nanti terjilat pulak badan org tuh kalau die letak limau nipis.hehe

Rozuan Ismail said...

saya suka limau.kan nanti terjilat pulak badan org tuh kalau die letak limau nipis.hehe

ifnirsweet said...

paling xselesa kalau peluh tapi xmandi..

farah hanim said...

hhee
sek bek fara xder maslh mcm nie
malu je.muka cntik tp bau bdan phuii
hahaa

p/s: amboi abg tnye soalan pernh terberak tak.ntah2 abg yg pnh.hgahahaa

missmaisharah said...

hi abg..yeah abg dah kemabali..gembira di hati hahaaa..

nice tips..!!!

tp betuika..kulit limau nipis yg dah diguna tu leh wat ulam lak???hahahaa

Saddila said...

kahkah bapak kelaka .
nombor 2 tak leh blah . ade ke patut .

gantung perfume ambi-pur kat leher . haha . sengal laa .

:))

Umie Artoqiemie said...

tapi buat tocang kretip ape. style.. :D

aimi said...

wooo... aimi pna 1 roomate dgn bdk yg mmg berbau giler2 .... aimi ciap pngl dy BUSUK ag... mmg pgotor giler bdk 2.... konon nk hidup ala2 korea...xmandy..... bodoh gler bdk 2...

PinKy MoMMa said...

biar muka tak cantik janji pembersih..baru pasangan pun suka dan selesa ;)

sekamar rindu said...

salam..

info sayang berguna.....rqqq

cunndaa said...

bau ketiak plg tak leh tahan...
biasanya org chubby badan berbau sikit tapi tak semua...

rinduuuuuuuuuuuuuuuu...

Liyana Zahim said...

Tu dia.. Dia da strt da tips dia.. Hahaha.. Keep it up.. Huhuhu.. Tiba~

Wanie said...

ooo asam limau tenyeh kat ketiak ye..mesti sehari bau limau je..keke..loqlaq la kulit limau buat ulam..hahaha

klu jenih peluh yang berbau better tukar pakaian kerap kan..kesian org sekeliling terpakse bau badan die..

cipUtchiaPp said...

hahahaha ! best2..suke tips2 ni.. tapi klu org yg bau badan dy tu kuat, tapi still degil xnak pakai perfume..terpakse lah redho je kan hidu bau dia *nak perli org*..haha, lallalala :p

muhamad hanif said...

wooo,

lepas ni kompem trafik lu mencanak-canak naik keladang gandum..


weeewiittt !

syahirah said...

tuh pn kalo yg last skli xbg effct..xtau nk bg tips ape dah..hekhek

ekin.. said...

bau bdn..haha,,rasenye kalau sesape yg blom start pakai deodorant bek xyah start pakai..nnti ble dh skli pkai..tetibe lupe nk pkai..lagilah harum semerbak..=='

Fara E's said...

nanti nak tag abg gax , haha

GnieSyazni said...

kadang2 orang yang berbau bdn ni bukan sedar pun...cmne nk wat..haha..sekadar boleh tahan nafas je bila dekat..terseksa hidung ku

IzZa izaLis ® said...

x guna ensem dan cantik kalau badan bau kepam ek, abg.. lucu3x.. hihi...

Adinda Amy Sensei said...

bagus juga petua ni..hehe..

Hanie_Dew said...

gilo ko nak bunuh org ke soh telan perfume ngan sabun bulat bulat.

merahitujambu said...

ptt bagi tips ni kt Abangla la..x thn bau diorg..ahaha..sambil baca tips ni gelak guling2..lawak laa abg ni.sekeh nak??=p

Izyan Masri said...

HIKHIK.PASNI BOLEHLAH PRAKTIKKAN KAT RUMAH.BAGUS BETUL CIK ABANG SORG NI XD

Hanie_Dew said...

ye la dah bebotol botol aku minum 100+ tak dpat markah 100% pown.

ir yien 9897 said...

alar yang laki tak payah lah jaga bau ketiakk..

perempuan bau ketiak laki kan menenagkan fikiran wanita..hahahahha "kajian sains yang kata " :)

Finaz Jaafar said...

baiklah abang.,,,

err tu gambo limau kasturi kan?yang org buat sambal belacan tu pun guna limau kasturi..

limau kasturi dan limau nipis adalah berbeza kan..ke kite silap?erkkk

TeAqArH said...

suka pakai limau purut lau nk mnd..mmg semerbak la bau dia..suke je..natural kan..
lau minum suke limau nipis sbb dpt cuci perut...

Bro ahmad said...

hahaaa minum perfume sah2 gerenti wanggi seumur hidup XD.

eyryn said...

ehehe.. tips lagi ! :)
pandainye dye bagi tips :p

Asyila Zainuddin said...

haha.. pakai la lifebuoy ye lain kali.. ngee..

Rtp Farra Arisha said...

tidak dapat disangkal lagi, these tips are so mesmerizing. selamat mencoba kepada sesiapa yg tidak pernah mencoba..hiks..hiks..;)

Lea Isnawi said...

ok! kena amalkan ni
tp kan langkah paling mudah
sapu bedak sokmo

hehe

aimie amalina said...

kekekeke
minum perfum?
pehh abg mamat ni advance betol
hahahaha =p

hehehe
jgn makan bawang!
mang sokmo bawu badn
hehehehe

mamaNoriz said...

tips ke 10 tu mmg hampeh kan!
hahahhaha

pelangijiwang said...

abg , yg part mkn balek kulit limau tu memeyyy arrr :D HAHAHA
dahsyat !

EYFAalias said...

Pssst. Kite suka bau ketiak lelaki yang smoke. Wangi!

#lari topic! ahhahaa

dayu_myself said...

saye dah ckup wangi...
x nak ikut petua2 ni bole??
kakakkakaka

onie said...

onie paling tak suka bila bau badan member ,walamak...semput!

hira said...

letak minyak wangi 1 botol dekat badan. confirm wangi gila. hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3....bau badan org la yang amat memeningkan hidung tau....fuhhh semput...hehehhe

eva said...

tenyek jer perfume rumah kat ketiak.. lagi harum semerbak.. ;p

izni said...

boleh jadik dokter :)

Aien Not Alien said...

doktor nyah-bau kurang enak...hihi

Nurnajwa KZ said...

Abg wangi kan kan kan? :)

armouris said...

lagi info tentang badan berbau di SIHAT SELALU - Badan Berbau

mola said...

cara hilangkan bau badan paling simple dan prsktikal, mandi guna kain sintetik. Baca blog saya, atau 0133377242. Dlm tujuh hari dijamin selesai selamanya.

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat