Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Tuesday, April 5, 2011

Kisah Benar: Gagahnya seorg lelaki IV




Hm..gadis gagah.Dalam hidup manusia normal ada 24jam,tapi aku terlebih sejam.25jam aku teringatkan dia.Dunia aku yang gelap dirasakan bercahaya macam malam raya,punya bersemangat hari2 aku.Tapi orang kata yang indah tak selamanya kekal.Ya..yang dimaksudkan tu adalah hidup aku.Setelah beberapa bulan,baru la aku tahu dia da dimiliki.Menyesal..sepatutnya aku tak perlu mencuba lagi untuk jatuh hati.Sekarang kan da mendapat..aku juga yang rasa sakit.Memang semuanya salah aku.Dia anggap aku kawan,aku je melebih.ok,cukup la bercerita tentang dia.Kami sekadar kawan.Tak salah rasanya untuk berkawan asalkan tahu batasnya.Cuma aku la yang hipokrit.Berlagak tenang,dengar dari suara macam ceria.Tapi.....tuhan je yang tahu. :)

Hati aku berbelah bahagi.Saat aku keseorangan,aku merindukan kekasih hati yang mana akan dinikahkan dengan lelaki lain..pedih,terhiris,luka aku kembali berdarah.Aku cuba melelapkan mata,harap2 kenangan bersamanya akan turut lelap.Sedang aku mamai,sudah..muncul pula wajah si gadis gagah.Fuhh~apa la ngeri sangat hidup aku ni.Dalam jaga ada si kekasih,tidur pula ada si gagah.Tak cukup dengan itu hidup aku sering dikelilingi perempuan2 yang ntah mana munculnya.Betul2 perigi cari timba la!Aku bukan la hot sangat kalau nak dibandingkan dengan Aaron Ajis,Pijo Omar tu.Aku adalah aku.Seorang jejaka yang susah betul nak gapai keindahan dunia percintaan.Soal hati aku ketepikan.Aku fokus mencari nafkah,aku rasa itu lebih penting.Duit untuk menanggung kos rawatan aku sendiri.

"Dicintai lebih baik dari menyintai"

Owh ok..memang tak dinafikan.Tapi pada aku love is unconditional,relationships are not.Tukar topik baru.Aku blogger boy,ada blog yang tak berapa nak cantik dan juga tak berkualiti.Disebabkan sibuk dengan alam nyata,aku kurang masa tinjau teman2 maya.Allah menguji aku lagi..Layanan aku tetap sama untuk semua rakan2 maya.Aku tak mudah jatuh cinta dengan rupa paras seseorang.Tapi sekali lagi aku tumpas dengan penulisan.Bab mengolah ayat,penceritaan dia buat aku ingin lagi dan lagi untuk baca cerita seterusnya.Kerja gila yang aku buat..2 malam tak tidur semata-mata nak habiskan 300 lebih  entri2 dia.Dari A sampai la Q boleh dikatakan aku da mula memahami sedikit sebanyak tentangnya.Yang paling ketara dia seorang yang sangat menyayangi keluarga.Ciri2 seorang isteri bagi aku.

Hari ketiga aku beranikan diri,mengaku perasaan pada dia.Bukan la cinta.Tapi perasaan suka.Aku suka membaca hasil penulisannya,suka melihat dia bersama keluarga tersayang dan sesekali aku juga nak rasa perasaan tu.Suka boleh menjadi sayang,dan sayang boleh bertukar cinta.Jawapan yang aku dapat dari dia sangat..

bersambung..

31 comments:

EyqaLuvender said...

abes sume entry die bace???
mmg da btol2 jth aty la ni...
abg..citer ni sad ending ke???
tanaklah...

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeeeee... sambungannya ada kan...?

dill said...

jeng3x

dill.

Bro ahmad said...

nak kena kuat semangat bergelar lelaki kan hmmm

SoLy SoLicious said...

:))

cik pha said...

bila agaknya telenovela kau akan tamat erk..? hehhe

adwafarahin said...

tlg la jgn dikecewakan

MAISHARAH said...

abg stalker...:):) berdebar debar bace huhu..untunglah pada watak2 yg menyumbang dalam cerpen ni eh...:):)

ciK LyndaWawa said...

"Dicintai lebih baik dari menyintai"

betul tu..=]

eVa said...

sy suka ayt "dcintai lebih baik dr menyintai hehe..

Adylia Qarissa said...

kejapppppp!!..nak skodeng abg encem nie :p

Asyila Zainuddin said...

alaaaaa.. cepat2 sambung eh.. :)

anismelon said...

sambung lah cepat cepat abg..hehe..beruntung la itu girl..weee..tapi..(bersambung..)

✿Dear Yayah✿ said...

fuyoooo..best cite ni.. macam kesah benar..:P

Tea Dno said...

perghh..25jam itu al-azhar corner..^^,

Tea Dno said...

kisah abang.. :)

anamizu said...

arrrrr bersambung lagi :(




luv,
cik ana :)

izzad b* said...

"Dicintai lebih baik dari menyintai" love that statement!

Sha said...

yg ke IV mane bro?? hehe

aimi said...

dhsyat cter abg nie =)....

dayu_myself said...

hadoi...berssambung lagi naaaa...
lambt nye la hai nak tunggu entry bru..
mcam novel plak...
hehe..

btw,cantek r header...
tolong buatkan..ngeee

merahitujambu said...

abg ni leh plak sambung2..cpt laaa...x sbr nk tunggu cinta abg ni..=p

Liyana Zahim said...

Cinta x semestinya memiliki.. Stetmen ni sdh kan.. :(

~SaL IjOu~ said...

"Kita kata terima takdir..bibir tersenyum..hati mendesis sedih..andai ini ujian..biar jiwa kita tabah berhibur dengannya" ~

cipUtchiaPp said...

uikk..byk nye pompuan dlm cite ni, abg..

[sutera kasih] said...

sy org last baca ke ape ni haha..lupa ada cerpen bersiri kt sini kan..

cinta itu buta, fullstop.

kena hati2 jgk dgn hati, kdg2 hati menipu..jgn salah beza rasa suka & cinta :)

♛ dja sukhri said...

nak cerita happy ending.. tanak sedih-sedih.. )=

farah hanim said...

bile nak ending niee
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh :P

Effa CuRio said...

bile nak sambung??.. dah xsabar ni.. huhuhuhu

dayu_myself said...

mane ending crite ni abng stalker???hmmmm.....
tak sampi ending pun...
adeh.....

hana nabihah said...

bile nak sambung cerite?

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat