Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Friday, September 23, 2011

Suka hati kau la

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Da lama sebenarnya nk tulis tentang hak masing2 dlm berblogging.Mungkin sesetengah blogger heboh cte tentang hasil/entri keluaran dr blogger lain.korg tu sume da kira menyalahi undang2 berblogging.Dia pny blog,dia punya hal la nk cite tentang apa pun.Asalkn x menyentuh sensitiviti kaum,adat,dan juga undang2 negara.Yang paling utama,x godak cite dalam kain kau.

Personal blog?

owh..da terang lagi bersuluh.Da tentu la blog tu berkisahkn kehidupan dia,dia,dan dia lagi.xkn nk cte pasal adik beradik,kekasih kau plk.Jadi x perlu la pelik kalau pun org nk update entri pasal bende remeh temeh ke,dan kita x perlu risau nk update benda kecik sklipun.Hak kau la labu....

contoh entri
"yeay!mc 2hr!"..."Adik aku yg mangkau"..."rindu,syg kamu baby"..."aku jatuh toilet terkangkang"

Pelik ke?em..agak la.Mungkin tajuk entri yg macam bodoh-bodoh,bangang-bangang.Tp amik point la der.Klu kita x suka x pyh baca,angkat kaki blah.

Diingatkn sekali lagi,blog kita suka hati kita.Jgn takut2 nk update.Berblogging ni x de dpt gaji pun..lagi rugi masa ada la..

Ngadap je lappy 24jam buang karen smpai mak pun da memekak,
buang masa baca hal org pastu ngumpat,
tiap2 bulan korek tabung duk bayar berukben.

Ada nuffnang bayar kau rm50 sebulan?xdapek den nk nolong eh..

Kalau dia bg BE pun bape sen la sangat.Lain la kita ni hebat mcm dak ben,dak epal,dak hanis.BE non-stop,kita ni biasa2 aje syg..

Selalu la ingat tak semestinya follower kita beriban,entri yg kita keluarkn sumenya berkualiti.Kalau da sampah,sampah jugak.Kdg2 yg tukang komen ni pun x fhm apa yg dia baca.Main komen je..sama la kita.wawawaa.. ;)) 


k,bai! ;)

56 comments:

EyqaLuvender said...

sgt setuju ngn abg!!!
ok,kte geng! *sep skali bang
owh,blog itu tmpt utk kte meluahkn pndpt...b'cerita...meluahkn ape yg t'pendam...m'beri informasi...merepek...n mcm2 lg la..blog kte,suke aty kte...sape2 ta suke sila pangkah...ape susah...
*emo..heh~

adwafarahin said...

blog kite blasah saje kn abg?
lalala~

dill said...

kadang2 menulis biar ade sedikit inputnya. kongsi sama2 :)

tapi entri sempoi lebih masyuk~

dill.

Laila Majid said...

like giler2 entry abg stalker ni !! :D

Bro ahmad said...

blog bro personal dan rojak2 sikit hehee..hak memasing nak berblog..tak leh nak halang, melainkan blog ni bapak bro yang punya hahahaa

dayu_myself said...

betul laaa....
huh...
biar la pape nak tulis pon dalam blog..
yang pnting x da pksa memaksa untk follow dan baca..
sangat tak suka blog mcam tu..
lntk la ...
kita blogging sebab nak brkongsi cerita..
bukan nak duit mana pun..
huhuhu

Bella Bell said...

betul tu.. kalau tak suka baca tekan je PANGKAH kat atas tu.. hehe ^^

farah hanim said...

entry merepk ke entry jiwang tu
hahaha :P

izzahdegreat said...

curious gile nk tau contoh entry merepek tu hahaa

delarocha said...

haha betul tu..suka hati la nak tulis apa kat blog sendiri..

Hazirah Hamid said...

aik bang mcm marah je hehe zira pun rasa tak perlu nak takut-takut nak update, blog kita suka hati kita lah kan "ada aku kesah" opss hehe

Rtp Farra Arisha said...

well, itulah hakikatnya dan asam garam dalam dunia blogging ;)

[sutera kasih] said...

dah namanya blog personal..mmgla kisah hidupnya kan, tp jgn over sgt, nnti makan diri sendiri jgk hehe..

kdg2 ada jgk tu komen men hentam, tak baca entri pun..heee..sy kdg2 je gitu, tp tak la teruk sgt sampai tak baca entri..paling teruk pun scanning je entri tu IF rushing time ^_^

fiq. said...

hurm, no komen,,hahaha, tp tul arg, kdg2 takot nk update, sebb takot entry sampah

Miss Erudite said...

singgah sekejap melawat kt blog abg stalker..stuju :)..suka hati la nak buat pape..xnk baca angkat kaki awal2..kalau suka teruskan baca...blog kita,hasil kita,idea kita..huhu..eh,ntah komen pe je ni.."main komen je" <==ayat abg stalker..hehe..:D

ABU said...

"Kdg2 yg tukang komen ni pun x fhm apa yg dia baca.Main komen je..sama la kita.wawawaa." aku suka ayat ni hahahaha..

mmg aku rasa buang masa pun ada gak..tpi seronok pulak.. mmg tak dapatla duit nuff nak cover berokbeng aku ni hahahahaha :)

alexa yussida said...

hahaha sempoi la abg stalker...stuju bangat :D

coklatberapi said...

ala blog ni apa kurangnya..hebat juga ;)

GnieSyazni said...

Setuju...hee

p/s : suka sgt lagu ni (more than words) dari zaman sekola menengah lagi..wink..thanks memutarkannya kembali...hehe

Anif Abdullah| AA said...

yang penting blog itu tak mengaibkan diri sendiri n orang lain kelak,sudah la :)

aiihh, bila la nak kaya dnegan blogging nih.. kan? hohoi

amna said...

hihi. jrg x fhm entry la.. :P

Fara E's said...

aku jatuh longkang tkangkang

jaat ! haha

sea_lavender said...

setuju sgt entry =)
hak masing2 kalau berminat bca je la..if tak nk tak payah singgah...
sye akui tak selesa org nak mgata itu ini...hak diri masing2 janji macam di katakan dlam entry ni

''asalkan tak sentuh sensitiviti adat,kaum dan undang2 negara...''

nice song encik stalker =D

eyryn said...

huhu. . sokong2 !
but, sometimes kene jugakk pikir. .
tkot kene mcam ryn hari tue. . hehe :))
kan sudaa kene mara :p

iQa~ said...

belog kite,kite punye suka la kan????

(^_^)V

dzafira said...

Saya la tu tukang komen yg tak paham sgt pun apa yg dibaca... hihihi.. Walaupun kdg2 tak paham tapi tetap nak komen jugakkkk...

Jue said...

Hahaha. Aku x kisah org tu nak update ape. Yg ptg aku enjoy bc dr awl smpi abis. Kalau x aku tekan X je hahaha

Bell said...

betul tu..hua3x..
kalau dah nama pun personal blog tak bleh la nak kondem blogger tu...hohoho

Aimifiqa said...

betul sgt tu. hihi

qlah said...

salm .

drop here .

ok2.. hobi qlah cabut bulu kucing . =_='

c genk bah ne said...

betul tu..setuju ngan ne entri..

tp tulah,sebaik-baiknya nak bagi pembaca kita entri yg berkualiti dan memberi manfaat

Ahmad Haziq Azlan said...

haha
setuju 200% di sini

ekabukanmakcikkau. said...

tau takpe tu pongggg nak kecoh dok dok ?

cik pha said...

HAHHAHA terbaikk entry ni

[sutera kasih] said...

alaaa..xda update ka arini abg stalker?hoho

nasyitahahmadzaini said...

btol!!kalo xske,,bla je..xyah dok sebok2 lagih!...

*emo skjap

Saddila said...

ye . sokong .
hak kita , suka hati kita la .
tak suka boleh berambus .

#marah ni . marah

:)

Asyila Zainuddin said...

kadang2 blog personal pun best! :)

MIMIE AIZA said...

x suke tekan je butang pangkah dekat atas sebelah kanan tuu

izfanora said...

ada org tgur ke abg oi? sabo je lah.. :)

Sha said...

sokong bro!!

blog kite..sukati kt lerr..
org xnk bce, klik je lah pangkah tuh..kan sng..xyh nk bising2..

bkn tatakt mak memekak je..bil letrik pn melambonggg..ngeehee~

echaRierie said...

hahaha..
thumbs up !

skrg ni pn dh jrg blogging..haha

~SaL IjOu~ said...

korek tabung bayau berukben yg selalu meragam..(--") sabau je la~

~SaL IjOu~ said...

oh, setuju yg part kalo kita x suke baca..angkat kaki blah..buat ape nak kutuk bagai kan~

Hanie_Dew said...

update ape pon tapi jangan buat entry kang ajar sudah.

ah..betul pasal kalau follower beribu pun belum tentu mereka baca entry. aku lagi hargai orang tg datg blog, baca entry sampai habis then left komen. lagi bermakna beb.

anamizu said...

sentap hati mak nak!!
style la entry abg nih!! hehe









cik ana.

Cik Purple Pinkypuff said...

hahaha.. kalau dah sampah, sampah la jugak... perghhhh.. sodap je den baco.. hahaha.. :D terbaek! :D

siti kektus said...

selagi kita tak kacau orang lain, sudah lah kan.

yg penting hati riang gembira sudah. ;p

uwmaisarah said...

yeah, peduli kata orang, asal hati riang :DDD

dhiera said...

kalau dah blog personal tu meamng dh cerita pasal dia. nak wat macam mana kn? kalau tak suka tekan alt+f4 aje la.. macam2 ragam nih~

hira said...

ala, komen je. haha :D

milo said...

abam!(sambil angkat tangan) , saya setuju ape abam cakap tu..lg satu part yg tak paham entry tp komen gak..wakakaka..heeee :))))))

anismelon said...

betul betul betul..blog kite..suke kite la na tulis ape pon..bukan kacau org..blog medium luah perasaan..

aimie amalina said...

weeeee
suke berbelogg
smp lupe diri dh bile menaip
heeee

Afikah Aziz said...

suke ini entry (sambil tepuk tangan) ;p

missnadira said...

oh pendek je entry ni..haha..setuju!
every word.

"Kdg2 yg tukang komen ni pun x fhm apa yg dia baca.Main komen je.."

betul.hahaha
boleh tau org comment sbb dia baca dan org comment just for the sake nk meninggalkan comment..:P

"Diingatkn sekali lagi,blog kita suka hati kita.Jgn takut2 nk update"

sebelum ni ade terfikir,saya asik blog pasal bola je..nanti org bosan..then fikir2 balik.blog saya.suka hati saya lah..:P:P

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat