Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Saturday, September 24, 2011

Handle lelaki merajuk

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Mostly lelaki kacak ni mmg pandai pujuk,ayat manis..xpyh ckp apa,bukak mulut je prmpn da cair.pdhal baru batuk je pun.Abg x kacak sbb x pandai memujuk. T_T

Pujuk abg x reti,tp beri kasih syg abg reti.Trend lelaki skrg even dia yg bt salah,tp awek lak yg kne pujuk.Kami mengada je lbh.

So cmne nk handle lelaki yg kuat ngajuk ni?tuu diaa..~

1. Klu dia seorg smoker,hadiahkn dia rokok kegemaran 10kotak.Biar dia hisap smpai lebam.Mati cpt kn senang,x pyh pujuk lg kn. :)

2. Kenali kategori beliau.Klu dia seorg yg berbadan gempal or selera mengalahkn jin,bli big apple donut/j.co 48ketul.xpun ayam panggang sekor brand kenny rogers tau!

3. Puji dia heart to heart smpai dia perasan dia la jejaka malaya abad ni.wlupun korg je yg tahu tahap kekacakan dia.

4. Hadiahkn dia boxer baru,cari la yg branded.100% cotton ok.supaya 'adik' tenang sentiasa.Adik selesa,abg bahagia.

5. Selalu sgt merajuk mn bole tahan.Ugut dia,mintak clash.Itu pun klu korg cun la.Andai rs diri x brp nk cun better jgn bt.ini amaran! = ='

6. Bg ubat guna2..(murtad!) biar dia ingat korg je.so xde istilah merajuk.x pujuk pun dia stay lg.

7. Da pujuk masih merajuk,lepok je kepala dia smbil ckp "ingat aku hamak sgt!!" nk lebih berani ludah kt muka dia.puiii...!ko kne lempang blk jgn cri abg naa..haha

8. Pura2 nangis,sentap hati mak nak~ada lelaki x bole tgk prmpn nangis..abg le tu..hrp2 dia x jd nk ngajuk la.doa le korg byk2.

9. Senyum x perlu kata apa2.Cuma pandang mata ke mata sambil senyum seikhlas mungkin wlu dlm hati korg sumpah seranah.

10. PASANGAN BUKAN ISLAM: gunakan sentuhan kasih syg,belai manja diikuti ciuman hangat mcm pertama kli bercium mulut dgn dia.**gn font kecik,malu plk..hee..**

P/S: Nk pujuk abg gn no3,4,8,9,10.

70 comments:

cik Dil said...

abg, ni tips tak bolehh pakaii langsung...hahhaha

Bro ahmad said...

ohh tip untuk pempuan je ni hahaa..bagi rokok..naik lemak la laki tu hmmm

Rtp Farra Arisha said...

ada ke lelaki yg suka sulking? :O
baru arisha tahu betapa manjanya lelaki..haha.

p/s: i'm 15 y/o..pasti tak percaya kan?? :)

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. takde sape nk dipujuk la.. ngee..

nurul nabila bt medan said...

bagus la tips ni , walaupun nak tergelak bile bace ...hehe ^_^

Laila Majid said...

no.4 buat tergelak la ! haha

Hazirah Hamid said...

haha nasib baik lah bf zira bukan jenis cepat sentap dan merajuk rajuk ni kalau tak kena lah guna tips no 8 & 9 tu :)

budakijaupendek said...

mahu pilih no.9.
haha

IEQAH said...

Untunglaaa..mmg lagi merajuk laa kalau guna tipss ni kn.. takpaa nanti try yee banggggg :)

MAISHARAH said...

hye abg..singgah sini lagi..huhuhu..sambil senyum sorang2 sy bace entry ni..nice n lawak hohohoho....boleh lah bg tips2 becinta plk pas nie hehehe...

dahulukan yg berpengalaman hehee..sy budak baru belajar:):)

nasyitahahmadzaini said...

boifren sy dgn cr no3...same cam abg!ahahaha!!mengade spesis nih...

dill said...

saye buat tak tahu je. haha!

dill.

eVa said...

8-9 jer lah paling senang.. haha

adwafarahin said...

abg no 10 tu laju je nk en hahahah! :P

EyqaLuvender said...

abg,bnyk tips yg taleyh pkai ni...
tamo2...bahaya btol...haha

.hanya ika. said...

: abg stalker ,, sy dtng nak stalker... :D following u .. :)

izfanora said...

bdn sy kecik je, tp nk big apple.. :P

xyah merajuk2 yer.. nanti cpt tua.. :)

[sutera kasih] said...

sy nk iktu yg last eh silap, yg kedua sebelum last..no 9 hehe..

teringat zmn jahiliah dulu dok pujuk2 lelaki yg suka merajuk..menyampah yewwww hahaaha

sea_lavender said...

amboi3 demand ble nk d pujuk ye ;p
erm sye klu gaduh2 nk wat tak thu je la~~ngeeee blh tak hehe =D tapi klu sye majuk sume org kena pujuk ~

Umie Artoqiemie said...

aku suka no,1 haha..
eleh.. tayah kecikkan pon kiteorang tetap gak bace. haha.

cik pha said...

seryes aku kalu laki merajuk comel kot.tp kalau pompuan merajuk erkkk.kadanng2 ok tapi kalau sifat merajuk ni selalu diamalkan tak kira laki ke pompuan tak elok bebenor tuk kesihatan hehehhee

wahida said...

kahkah..klaka okeh n3 ni..paling tak tahan no.3 tu...hehe..

salam kenal..terus follow sini...

Bella Bell said...

1: xmau bagi rokok.. rokok mahal, membazir je beli.. heheh..

2: yg berbadan kurus pn kadang2 kuat makan.. tp sgt m'bazir beli makanan mahal utk mereka.. ok fine! kejar ayam sndiri, then sembelih.. pas tu bg dorang suh masak sndiri.. pehhh.. jimat kn abg? hahaha..

3: satu2nya mende yg sy xpernah buat ialah memuji pakwe sy sndiri.. tp kalau suami, insyaALLAH sy puji.. hehe..

4: amboi.. nakal dia naa.. adik selesa, abg bahagia.. haha..

5: ok fine! sy xcun.. xblh buat mcm ni..

6: errr.. susuk boleh? hehe

7: sial la.. puihhh.. *ok x cm ni abg? hehe..

8: mende yg selalu sy buat.. ewww.. abg.. sy tgh menangis ni.. sentap x? haha..

9: senyum2 sambil asah parang depan dia.. compem2 tak majuk dh..

10: ape tu? xdpt baca la.. hahaha.. :P

erysweetie said...

hoh.

camtu pulak eh nak pujuk lelaki =p

PeRmAtA bIrU said...

hahha... selamat x da sapa2 nak pujuk.. hish.. lega.. ngada2 la laki merajuk.. x cool betul.. keh3...

Sheda Argos ツ said...

hahaha kompom dier x mjuk da bang.. kik3x sukeeee =P

Scarlett O'Hara said...

kalau lelaki merajuk, cakap je cam ni:Nak merajuk ek?Lantak engkaulah.Tak kuasa aku nak layan!

GnieSyazni said...

haha nk pujuk kena bg boxer ek...nk beli pn segan..

eyryn said...

haha. . mcam tue pulakk nk pujokk dy. .bukan ke biasenye prempuan yg mrajokk :p haha. . ngade2 laa tue. .
*tak kuase den nak pujokk*

Sha said...

ahaha..lawak lah..

ganazz btol yg no 7 tuh..haha

echaRierie said...

hahaha..no 5 tue hebat !
siap ada amaran lg..

fiq. said...

hampoi, sume tips tak beley pakai doe, haha

Fara E's said...

no 10 tak bley blah , haha

anamizu said...

perhhhh!
petua abg stalker! kehkehkeh :P













salam kenal dr cik ana =)

AIEN NOT ALIEN said...

lelaki pun ada jiwa..

merajuk kita pujuk...hehehe

Anif Abdullah| AA said...

wahh,kemain lagi haha.. motif hadiah boxer kalau awek tu xtau saiz..err..kalau mintak belanja kepsi pon ok gak ..haha :P

Saddila said...

kahhh ! dila suka entry ni .

dila tengah sedih , abg buat dila happy hari ni .

ce pujuk dila lak . haha :)

*nak try no7 kat pakwe la . mampus !

Rizzyanaphotography said...

auww lelaki merajuk? bestnye topik awk.. huhu,awk .. meriahnye blog awk .. comel sgt .. kite tumpang lalu kejap kat sini.. kawan ;la ngan kite .. ! cara die cane? follow je blog kite :P syg awkk huhukkk kite baru lagi dlm blog nie :)

[sutera kasih] said...

eeeeeee x update lg abg stalker ni
-_-"

ciK LyndaWawa said...

kehkehkeh..bgs2....bagi yang merokok..hadiahkan rokok 10 kotak..then mati cepat..leh carik lain!!!yaww..........=]

Hanie_Dew said...

ades..tak kose nak pujuk lelali merajuk. ngada ngada le tu. aku? aku biar je la sampai dia sejuk sendiri. kalau tak sejuk jugak. aku bagi je kad mintak maaf. hehehe..nak cakap malu.

Cik Purple Pinkypuff said...

cececeh.. no 10 pandai la dier ngajar ye.. hahaha.. :P hurmmm ni tips yg bagos.. elok share kat member cp nih sbb bf dia suke sgt majok smpai cp yg naek fed up..=_=' errr.. *oke, bkn cp yg buat bf dia majok ye=_=' kang abg ngat cp scandal lak..haha. bila dia majok member mst ngadu kat cp, so sal tuh cp fed up kat bf dier tuh.. hihi..*

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

hahah~ kang ada lelaki pujuk lelaki mampus guna no 10 tu..hahahahahaha

miss'ENH said...

amboiiiii..hehe.. :)

ABU said...

hadiahkan 10 kotak!! hahahahaha soh dia cepat2 mati :P

Tea Dno said...

no 4 tu rasa mcm boleh praktikkan je.. wakakakak..

Bell said...

hahahhahhaa..nak tergelak baca entri nie...abg suke majok ke?? alololo..manjenyeeeee...hahahahah ;p

siti kektus said...

10 kotak rokok je? mcm tak cukup je. haha

kena cukupkan sedozen, baru ngam. ;p

uwmaisarah said...

haha, kreatif gileee abang, or ni yang abang nk bile da merajuk? heeeee~
gurau :P

dzafira said...

Hai abg aaron... Sy slalu guna petua num 8.. Bukan pura2 nangis la tp mmg betol2 nangis... Sobssss... Sobssss.. Sape tak sedih kalau dah puas pujuk tp still nak majuk2 lg... Bila nangis je terus bertukar tempat. hehe.. Dia plak pujuk suh jgn sedih2.. hihi.. memang betul2 berhasil... :D

Jue said...

Tgh sprh serius bc jd lawak pas bc yg no. 10 tu hahaha aku non muslim tp xpnah guna cara no.10 tu hahaha

dhiera said...

hahahaha... selalu klo bf merajuk, cakap je dah tak sayang kat kita tu~ mesti die ok lepas tu. hahahahah

Finaz Jaafar said...

hahaha..apela tips abg ni xleh blah..adoii mmg kte xreti pujuk org majuk..tk kre la lelaki ke perempuan

hira said...

wah, siap letak tips untuk diri sendiri nampak. hahaha :p

p/s: awek abang pujuk macam tu ke? hoho

milo said...

part nangis tu milo slalu guna..wakakaka..memang berjaya..hihik.

aimi said...

xblh blah abg ny syarat2 :P


nk try blh x ???

layak ke abg tersenarai dlm "tersyg" kite?? bkn abg dh adekew?? kng kne mrh pula :P

SoLy SoLicious said...

uikkss...boleh pakai ke ni?? hahaha

alexa yussida said...

2,8,11..

2-masakkan die,atau baked cake..kiki
8-cm abg ckplah..tp xleh slalu sgt nti die pon nyampah..asik nanges je..murah benar airmata kan:p

11-buat bodoh je..merajoklah sorg2..

ir yien 9897 said...

wah tips yang wajib di guna..
hahaha..merepek jer abg :)

yien selalu pakai tips no.5
even tak cantik,tapi dia gementar juga..hahaha

mamaNoriz said...

boxer yg palik i sukeerrrr...

kaler pink lagi la Jambu kan...hehe

anismelon said...

ugut mintk putus toh..mase zaman jahiliah dolu anis selalu buat..ngeee..sekali dua tahan lg..masuk 44x..amik kao..padan muke haku..ngeeee

aimie amalina said...

errrrrrrrrrrrr
arap x dpt laki kuat majuk
huuuu

♥ norlida ramli ♥ said...

x suke laki kuat mrajuk ni..kalo peempuan yg merajuk xpela..haha :p

p/s:tips ni nk kena praktik ni.haha..konfem nnt laki tu bertambah mrjuk sbb x bole pakai!hehe

nashanadz said...

dah lame sangat tak blogwalking.. ntah la iz.. nanti nasha da ok.. nasha bw, nasha update blog.. nasha dlm pemulihan diri.. huhu.. thanks iz

nashanadz said...

thanks again iz.. takpelah.. insyaALLAH.. da sebulan dah sy bisu.. tak tau da nak mula mcmane.. slow n steady.. nnti2 la update.. insyaALLAH.. masih bermuhasabah diri.. kesedihan kesakitan yg kritikal pun da berlalu pergi.. tinggal sisa2 saki baki aje.. ok je ;)

ch000tz axoera said...

hahahahh.....dia majuk kita pon majuk sama...biar dedua majuk biar takde sape nak pujuk heheh

Afikah Aziz said...

klu laki majuk, ika nk buat yg no 7 tu,nnt klu die tnye ika ckp la abg yg ajar haha (gelak jaat) :p

izfanora said...

klu merajuk, diam je lah.. selawat byk2, bg hati dia lembut.. hihi.. :)

AIDA AHMAD ♥ said...

hahaha . memang best lha bog nie . kelakar ;D

[farah alias] said...

hamboiii~ guna no 10 ye abang stalker?

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat