Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Tuesday, August 16, 2011

Its all about L.O.V.E bkn seks.

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Entri ni x de kaitan dgn seks.knp?sbb ada yg cri abg guna keyword abg pancut,blog lucah,nafsu,dan paling dasyat bdk skola pch dara.Ada jgk cri gn 'hensem boy'.maceh.. ^_^ senyum smpai telinga.
Sape kata cinta hanya akn hadir dari mata turun ke hati?fine..mostly org akn jth cinta dr mata bru ke hati.Termasuk la jgk cinta dialam maya.Apa2 pun org tgk gmbr dlu kn?Contoh yg paling popular facebook.Biasanya fesbuk ni bkn tmpt bergosip je,tp da jd tempat mencari jodoh.Sesetgh org berfikiran cinta dialam maya bkn CINTA tp semata2 SEKS.owh,hebat la bole interpret org! 

Sape jgk kata org cun je dpt jodoh kt fesbuk.Eh,ada jgk yg bersaiz pau rm2 yg mendapat rebutan tau.rupa x penting,bumper yg penting.ok,sangat berdosa.Rahsianya pakai baju sendat2,terjojol sana cni,kompem ada yg nk knl.

fesbuk top sbb bole letak gmbr berlambak2.mcm2 pose,setiap album bubuh 128keping gmbr.kdg2 gmbr yg sama tercongok dpn webcam bezanya hny la posing.klu nice,xpe..layankn je.Oleh krn itu,dak Mark Zuckerberg da tkr definisi fesbuk sebagai 'agensi mencari jodoh'.klu betul jalannya alhamdulillah..tp klu hny cinta kontrak?tepuk dada tny iman.*bdk PLKN biasa bt cinta kontrak 3bulan *_* Jgn la jgk mencari kenalan krn nafsu..Pls,DONT.
x semua cinta di alam maya ni berjaya dan x semestinya diakhiri kekecewaan.Ada je org yg bertemu jodoh kt alam maya kn.Mst ada dikalangan kita yg berpengalaman 'cinta fesbuk' ni.contoh terdekat diri sdri..T_T.Kadang2 cinta kt alam maya ni bkn tuk apa pun..mula2 sekadar suka2,mengisi masa lapang.Paling tdk pun ada la org yg nk layan.xde la ble on9 fesbuk mendung je.Skandal kdg2 menceriakn hari jgk.

Layan lagu P.Ramlee jp,"isteri muda merajuk,blk ke rmh isteri tua.klu dua2 merajuk ana kwin 3".

Jgn terperanjat,kdg2 ada je laki/bini org yg bajet blm kwin.x dinafikn,biasanya lelaki la..Even status married kt chat masih lg menggatal dgn ank dara.Spe yg terkena tu pndai2 la telan.Klu laki org pun da mcm tu,bujang tratang tang lg le menjadi2..masih berani mengaku single.ala,perempuan pun sama..ok,fair n lovely.Dua2 sama!Ingin cinta dan dicintai. ;)

Salah ke mencari jodoh di alam maya?ada org x ske.alahai syg...mcm mn nk elakkn klu benda tu dtg tanpa diduga.kdg2 kita x perlu pun ltk gmbr byk2,ckup la knl hati budi melalui penulisan pun org bole jatuh cinta.klu suara sdp pun bole..mcm DJ.org x tgk pun mke dia,tp ada je yg jth hati dgn suara dia.

Kesimpulannya cinta dtg dr hati,bkn dr mata sahaja.sbb melalui pancaindera mata je pun x ckup.kne ada backup dr hati jgk.Klu cinta dr mata org buta x layak ke tuk bercinta?fkr2 kn.x kesah la cinta alam maya atau realiti.bt pilihan sebaik2nya..jgn cinta krn nafsu,berkalang noda.Jodoh da ditetapkn tuhan,kne ingat ;)


69 comments:

Cik Bell said...

setuju!! cinta dtg dari hati..klu cinta dtg dari mata dulu,susah nak kekal lama ;)

PeRmAtA bIrU said...

betul tu... alam maya nih penuh tipu helah... kadang2 kita tak dapat jangka pon status seseorg tu... hurm.. jodoh telah ditetapkan Allah..:) x payah la serabut nak menggagau yang tak nampakkan???

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

dasyat nyer ejen carian uw..cm nak cri blog porno jea..haha..

fatin syahirah :) said...

ada pun update :) hehe. agaklah. cinta sejati datang dari hati. hehe

Cik Purple Pinkypuff said...

cinta hadir tanpa di duga.. :) sedihnya bila teringat pengalaman bcinta dulu2.. T_T

Atiah Zainal said...

suka entry ni. Pasal gambar tu kalau boleh, nak buat 2-3 album just gambar dgn webcam je. haiyee --' bile org puji sikit. Mesti cakap
*eh, takde lah. Mane ade cantik pong Awak lagi cantik dari saya.hehe* Sungguh :O

Wanie said...

abang!! lame tak datang..huhu..sorry tau..abg nak ke doodle? kalau nak abg jadi org last..hehe..wanie buat sume tu free je abg..:)

dzafira said...

Bila abg Aaron buat entry ni baru perasan yg cinta tu sebenarnya dtg dr hati. Bukan dr mata semata2... Selama ni duk pegang ayat dr mata turun ke hati je.. ^^,



Hmmm.. Mungkin lepas ni abg Aaron tak perlu guna short form sgt kot. Kadang2 sy macam payah nak baca.. hehe ;)

anismelon said...

yeeeyy..abg dah kembali..heee..rindu..

cinta bukan dr mata turun ke hati..bg anis cinta dtng pling iklas dr hati..and anis salah sorg pencinta maya..wah..kembar nichkhun toh pon kenal kat maya..jmpe..then tup tup anis kene posting kat tmpt kembar nickhun stdy..kire makin dekat lah..adakah ini jodoh..weeee..

suke lagu nie..sedih je abg..sob sob..:(

aimi adilah said...

cinta hadir bler DIA memwujud kn perasaan 2 dlm aty kite... btl ke??? :)

anismelon said...

abg..anis ade prob..leh tolong..tngk sini..buntu..

http://anismelon.blogspot.com/2011/08/alhamdulillahsyukur.html

Wanie said...

huhu..abg sakit ke?7 hb tu g operate? <-- kan dah memandai teka sendiri..huhu..xpela, rehat banyak2 bagi recovery sepenuhnye k..

doodle laki wanie buat tak bape nak hensem tau..haha..muke macam nobita ok je kan?hehe..nak buat rambut macam header abg ni ke? :D

aimie amalina said...

bile abg mamat bicara cinta ye! =)
nice!

anismelon said...

eh anis lupe na tny..dah okek ke?sihat?

anismelon said...

hurmm..t anis fikir kan balik lah..sbb dah postpone tarikh daftar kn..smntara toh fikir balik..heee..

abg..anis nak bg kad raye nie..leh bg name penuh and alamat tak..pm anis kat fb or mane mane yg senang anis tngk..

apple said...

ish3.... pandai2 lah kita jaga diri kay^^

PinKy MoMMa said...

lama menghilang..tiba2 up entry cinton ni..sihat kah? ceciter ceciter..:)

camner kondisi skrg dik..

iPai said...

terbaik !!!

tak pernah plak abg stalker seserius macam ni ...

panjang juga taip entri ni kan ? tp gagah juga jari menaip ye ..

apa2 pon doakan abg stalker cepat sembuh !!

iPai said...

tp kadang2 memang takleh elak laa ..


ada je tergoda dgn awek cun .. hahah ..

tp aku selalu bernasib baik, sebab ramai awek cun yg sombong2 ... baru rasa nak menyampah sikit

anismelon said...

nie abg..email jelah...anis_melon89@yahoo.com..boleh ke..:)

ir yien 9897 said...

wah.. betul kata doctor cinta :)

paling yien sedih yg dh khawin pun gatal2 bajet bujang kt FB.. then jatuh cinta..hmmm..

bab PLKN tu.. abg pernh buat yerh :)

MAISHARAH said...

oh cinta oh cinta..dimana kau berada..adakah kau di realiti mahupon fantasi..aku tidak dpt rasakan kehadiran kau..hahahaha..:P

siti kektus said...

kalau laki orang pon nak mengaku bujang, mmg2 lah, apa tah yg dicari sebenarnya. -_-'








aih, dah sihat ke abg? ^^

Amiirah-Cassan said...

and i always say , love is love , sex is sex .

Liyana Zahim said...

Amboi mrhnye.. Hehehe.. Tak slh pon cnta tru fb.. Jnji btollah org tu yg patot terjatoh cnta.. Lau style mail lambung hapapontakboleh.. Kat pesbok taley tarok pic sgt kan abang stalker.. Lau buleh kurangkan atopon rmove je.. T ade org santau haaa..

Bro ahmad said...

ramai yang bertemu jodoh kat internet bahagia sampai sekarang..tak dinafikan fesbuk ada keburukan dia..

Hazirah Hamid said...

saya kenal dengan bf saya dekat

myspace alhamdulillah dah 2 tahun

hubungan kami.. Mungkin sesetengah

org tak percaya pada cinta cyber tp

jodoh kan Allah yang tentukan..

Asalkan kita pandai bawak diri dan

paling penting jangan tertipu :)

IzZa izaLis ® said...

hmm..like this entry la, abg stalker ! sbb sy pun penah mengalami bbrp hal kat atas. *jujur x btempat*..hehehe... apa2 pun, moga jodoh alam maya abg stalker bkekalan sampai melangkah ke alam pkahwinan ek.. I'll pray for you.. :)

Ini Kisah Tia said...

pernah jugak terjebak dengan cinta alam maya ni dulu . memang tak best . sebab Tia dapat yang kaki perempuan .. hahaaa . tobat dah sekarang .. nak2 zaman sekarang SEKS aje kat kepala hotak . baik tunggu yang naik meminang .. huhu ..

Miz Novexx said...

nasihat yang terbaik dari pak cik baju ijau ;)

mama@eCha said...

jgn tertipu dgn gmbar kat dlm FESBUK tue..ada antara nya hnya indh khabar dr rupa..skrg zaman dh meletop..sesiapa sahaja pandai main photoshop..kasi adjust muka bg cantek...tp x semua x elok!!mama@eCha kawen pun dgn mamber friendster..alhamdullilah skrg dh nk masuk 3 anak...x pasti pd yg lain lah..so jgn memilih kerana sesuatu yg dasar nya cantik..
carilah yg cantik budi peketi dan hati nya!

osHin said...

setuju ngan abg :)

iQa~ said...

Jodoh pertemuan ditgn Allah... Kt mane kite kenal xpenting... Yg penting kekal selamanya~

izfanora said...

u r back? or kakak stalker? :)

urusan 'hati' adalah urusan Allah. seeloknya, sebagai hamba-Nya, hati dijaga dan dipelihara. :)

Asyila Zainuddin said...

ragu2 la kalo kat fesbuk ni.. mcm tak boley dipercayai je..

uwmaisarah said...

depends la kan abang atas niat yang mencari jodoh tu ^_^

lega blh bc entry abg seorg ni.haha

munira hashim said...

ni abg stalker ke?

hati~♡ said...

abg, hani harap abg sihat hendaknya... =)

hati~♡ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
amna said...

insyaAllah akan kami jaga fitrah n mahkota diri. kadang2 kesal tgk page ex-schoolmate yg buat prbhn drastik dlm pnmpilan deme :'( sedih tulll

TeAqArH said...

alhamdulillah..abg stalker dah kembali...syukur....ape2 pun..take care..jage kesihatan ye...^_^ kami adik2 stalker sume rindukan entry n jengukan abg stalker..^_^

Afsar said...

cinta datang dari hati, biler kiter bergaul dgn seseorang tu...

tapi selalunya, kiter minat seseorang tu, pada asalnya disebabkan penampilannya, kemudian baru kita nak berkenalan..betul bang??wakaka

cipUtchiaPp said...

lame dah x bace entry abg..haha
cnta fb or lmn web yg seangkatan dgn nye, ok jugak ape..sbb emy pon pernah mengalami nye..hahaha :p

Mizz Atie Zieya Shukri said...

cinta ni datang tnpa diundang..
sebab tu org cakap cinta itu buta... kn?

cunndaa said...

yups...cinta datang dari hati..
tak kisah jumpa di alam maya atau tak..
jgn jumpa di alam ghaib sudah laa...
kekekkeee

Rindu kat abg..kekekkee

Bitter said...

wahh..abg jumpe kat pesbuk?? weee..tahniah tahniah..selamat berbahagia :)

psstt.nnt nasik minyak jgn lupe share..wahaha :P

Zulqarnain Musa said...

wah abg stalker dh kembali...cmner bang sihat?moga segala urusan dipermudahkan olehnya...

hahaha mmglah org pandang bler nk cri cinta mmg ader sngkut paut dgn sex...hehehe tpi biarlah cinta tuh dtg dri hati...

Ain Zulaikha said...

e eh.. ada berudu lah ... hahahhaa
nak cari jodoh kat fb boleh, asalkan tak main2 lah :)

EYFAalias said...

Abang stalker dah kembali! yeahhh! RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

EYFAalias said...

bab saiz tu buat tulisan kecik sikit. terasa weh. ahahhaa

EYFAalias said...

cinta yg dtg dr mata, tak kenal. kan bang kn?

EYFAalias said...

kalau cinta berlandaskan nafsu pun ssh nak kekal. huhu

Tea Dno said...

benci je layan FB kekadang.. sebab konfem bukak FB mesti ada emo sana sini.. termasuk tea.. hahaha..

Tea Dno said...

nak mencari jodoh, biarlah yang soleh solehah.. eh silap kot penyataan ni.. hurmm.. nak mencari jodoh biarlah betul ikhlas. bukannya sebab nafsu serakah semata..

ok.. say no to sperm..

kbai~

Terbelog said...

cinta itu buta hehe

cik pha said...

bg pendapat aku cinta ni susah.mungkin ade y suka berkenalan tanpa kenal asal usul..tp bg pendapt aku pula cinta ni suci.kalu belom kawen dah cite itu dan ini..bila kawen? ape lagi y tinggal.cinta harus disimpan rapi.bukan di bagi sewenang2nya.


selamt kembali =)

Tea Dno said...

aduh aduh.. upcoming birthday ye? haa.. bila pulak tu..

p/s: abg nk bodek lettew.. kuikui..

aten qylah said...

ayat abng yang mula2 sgt lahh . . . haha.tak sanggup nak baca.hihi.btul2 ape yang abg kata.tpkan kakak aten jumpa jodoh dlm fb gakk.nak kawenn suda semuanya.hihi

merahitujambu said...

setuju..jgn cari cinta sbb teett..tuju pada laki ke pompuan ni abang??hehehe....

Acik said...

wee ...
abg stalker kembali! hope sudah sihat! belog2 kami menunggu kedatangan abg! :)

bab cinta tu, cinta dr mata mungkin cinta monyet kot! heheheeee

Hanie_Dew said...

user yang ada profile married menggatal jugak tu melampau la. pastu yang digatali tu dah nampak profile orang tu married nak layan jugak gedik sekali la kan.

dill said...

cinta.

belum lagi utk saye.

dill.

~SaL IjOu~ said...

laki org yg mengaku bujang tu sesaja mengisi masa lapang kan..carik spare part..huhu~

[sutera kasih] said...

ada tak yg jth cnta dgn sy via blog??perghh mmg dahsyat la kalo ada hehe

tp betul la tu abg stalker bagitau..cinta bkn stkt paras rupa..kenal hati budi tu lg penting..dan sy rasa pernah gagal dh cinta alam maya ni..hampehh :P

so kalo tak konfiden, elakkan cinta alam maya hehe

aizamia3 said...

kalau tak bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi tapi tengoklah rentak bunyian tu macam mana..

sebagai perempuan, jagalah maruah diri..
sebagai lelaki, jagalah perempuan yang anda sayang seperti mana anda sayang kepada mak anda..

mereka yang baik adalah untuk pasangan yang baik dan begitulah sebaliknya..

Cik Purple Pinkypuff said...

abg, cinta mampu merosakkan segalnya! cinta pd org yg salah mampu buat anak derhaka kepada ibu bapa!!!!

echaRierie said...

sy nk cinta yg setia..cewahhh..b4 ni pn dr hati jgk tp xde jodoh lettew so jd single..hahahaha..

ok bang..akan di igt kesimpulan itu..hihi ~ InsyaAllah

Aimifiqa said...

cinta datang dari hati. dan bukan semata-mata hanya mahukan seks. kalau mcm tu la. mmg tak kekal la smpai bile2. ceeewah

izfanora said...

cinta itu hadir tanpa sedar. di mana-mana dan bila-bila masa. kadang, kita tak tahu pun sebenarnya ada cinta dalam hati sehinggalah dia hilang dari pandangan.

bila dia tiada, wajahnya, gurauannya, suaranya, buat kita teringat saja.

sesungguhnya, Allah Maha Tahu akan tiap sesuatu yang ada dalam hati tiap hamba-Nya. moga hati kita sentiasa dipelihara-Nya. :)

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat