Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, August 7, 2011

Soal Hati-Brother Love~

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

CINTA MONYET VS CINTA HAMSTER
Dlm usia gila2 remaja ni mst la ada kesah percintaan.Yoyosamada cinta monyet masa zaman2 spenda hello kitty atau cinta hamster dikala bulu mulai tumbuh dgn pesat di zmn kegemilangan.Malu tp mahu.Ada jgk yg da tua bru nk rs cinta.Itu da jodoh dia lewat,nk bt mcm mn kn.Dlu masa bulu tiak bru nk tumbuh,abg ligat bercintan cintun ni.Org ckp patah tumbuh hilang berganti,tp cinta pertama mmg ssh la nk lpekn.Korg ingt x siapa cinta pertama korg?err..abg x ingt la plk. -____-"

Masa bdk2 dlu dpt surat cinta kne bukak slow2 sbb xnk termakan bedak.Leafkorg pun mst pnh bt kn?letak bedak dlm surat.Nk bli myk wangi zmn skola dlu x mampu lg,klu pki pun cilok abg,kakak,mak abah pny.Lpstu akhir surat ada pantun pendek,

"pen merah pen biru,u marah i luv u"..."pecah kaca pecah gelas,da bc hrp balas".

xde le pantun lain nk letak,awek 10org,abes sume2 gn pantun yg same.letih nk bls surat sorg2.Tp zmn skrg klu gn surat cinta sumpah kne kutuk.x dlm myspace,dlm friendster.Dlu2 ni je la laman soSial yg plg top.Skrg ni mcm2 da ada..silap ckp ckit,ko tggu je la nm naik status fb,blog,atau twitter..latest tumblr ek?kesian..*agk naif* wei,bg le psgn korg surat cinta.Romantik le..

DULU VS SEKARANG
Tetbe teringat..dlu2 mostly srt cinta gn testpad,Cooltu pun pki yg ada cop skola pny.skrg ni org pki sms je lbh cpt..xpun luah perasaan kt laman sosial smbil mengeTag lelaki/prmpn yg dia ske tu dgn tulisan biru bagai.mentang2 la sume hujung jari.Smpaikn minta cerai pun pki sms je.Pdn le mke..Masa abg 16thn,dpt 1 kad cinta.Kad gmbr strawbery,bahan recycle kot.kera-aktif sgguh!dlm dia tampal dgn kertas wrn ungu,sblah muka lg dia ltk pic dia *pki bju skola*.Abg masih simpan lg kot kad cinta tu..tp x ingat la celah mn abg campak.ok,abg promise.klu jmp abg tnjuk kt korg ye.Klu bc blk mst hati rs sayu kot. T_T ok,itu tipu!

BENCI TANDA SAYANG?
Org kata jgn bencikn org,nti org tu la jd gf/bf/suami/isteri kita.Betul ke?Abg rs itu mitos je..tp kemungkinan nk terjadi byk kot,sbb da pnh jd pd dri sdri.Pny la benci bdk tu,at last jd gepren plk.ok le wlupn bertahan 2,3mggu je,merasa la jgk kn.Selalu je jodoh abg x pnjg..ntah spe le yg malang sbnrnya ni..Tp org skrg ni mulut kata benci.Dlm hati menjerit kata sayang.cuma ego tggi..pdn le mke melepas akhirnya.Mulut menidakkn rs rindu,tp hati melompat2 kata rindu.

p/s::Haihhh...tetbe rindu plk...nk mesej dia,kang menganggu plk.Tgh bt kuih keria ke kn..xpun tgh driving jd partime driver jelita.Awk,i miss u!

k la..nk bt kje smbil layan lagu jiwang kapak.babai!

35 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak rindu rinduan jugak laaaa..keekekkeee...

PinKy MoMMa said...

sweetnya adik akak ni :)
rindu..call la..leh terubat skit..at least dia tau kamu rindu dia..

psstt..thanx utk kata kata tadi dik..
smga akak tabah dan kuat melaluinya..doakan akak ye..

aneff.marhfiz said...

alahai suhhwettt nye yg last tu ;)
text jela dia .. rasa2nya tu la function SMS kot :|

Monster Siti said...

jiwang betol abang ni. she said, 'imissyoutoo' :P

CWL wanie LovelA said...

lama xdatang sini pergh

Penggemar Coklat said...

syang dgn seseorang tu kena berpada-pada tp benci jgn sekali ^^

btw, kalau dah rindu tu contek je lah..hehe ;p

muhamad hanif said...

kahkahkah..

ni kes bunga dipetik orang ke, ada hati dlam taman..


wakakakakakaa..

hati~♡ said...

hani plak nak ckp kat abg. abg jiwang! hahahhaa... :P

urm, abg! susah tol la nak ckp dgn abg skrg.. grrrrr

FYA PELANG! said...

GA ! GA ! haha :P

EYFAalias said...

ehem ehem. rindu la tuh!awek yang mana satu ni? abg kn banyak awek? ahahhaa

siti kektus said...

haha, test pad sekolah je lah yg mampu, nak beli kertas kale2 kan mahal. :p


macam mana pulak, orang lelaki yg suka cakap i lep tu kat semua pompuan? tak tau lah mana yg dia nak, itu nak, ini nak. aish~

Tea said...

pewitt.. jiwang sehh. :)

Tea said...

err. tea pny surat cinta pn masih simpan smp skang. dh nk lunyai ohh. adess.

[sutera kasih] said...

wiwiwiwittt...blh thn gak kesah cinta abg stalker ni hehe tp sy xpenah la plak letak bedak dlm surat :P

Dalin said...

Dalin tak sempat nak merasa zaman balas2 surat bubuh bedak.. ahaks..
dapat hadiah je.. lepas tu..

"daripada,

Peminat Awak"

gitu lah.. tapi bukan susah nak cari siapa dia org tu.. sebab org tu heboh kt satu kelas dia bg hadiah.. hohoho.. ^_^!

EZAN IDMA said...

terngt kish cinte dlu2 hehe

iQa~ said...

Zaman skolah iqa xbercinta pun..Sebabnya iqa xsker muka budak lelaki bujet hot time nk tackle..hahahaha~`

zati embong said...

bf jat bnyak betul surat cnta dia.dahla jat yg smpan.pnas je hati.haha.

Miz Novexx said...

cinta hamster tu macam mana??

Nisa Si Gadis said...

peewiitt . sweet yea . hehe

Aisyah Aina said...

hahaha...surat cinta..lame! :D

...Minah BluR... said...

pergh! abg stalker jiwang! HAHA

MB ade gak bg surt cinta kat boyfie huhu tapi bkn la surt juz nota .

anismelon said...

kelako la ayat ayat abg nie..weee..membuat daku teringat kembali zaman cinta guna surat..hahaha..bile bace balik..bukan sedih pon.tergelak lagi ade la..huuu

amna said...

alamak, saya tak pernah pulak teringat siapa cinta pertama dulu. haha..
betul la orang kata benci tanda sayang.. :D

Effa CuRio said...

ahahhaa.. time sekolah xde la nk bagi surat cinta bagai.. skolah convent la katakan.. ;p

btw, nk rindu-rinduan gak.. tapi nk rindu sape ntah.. hehehe..
mood : demam..

hana nabihah said...

haha ! test pad sekolah..macam penah dapat..tapi xder bedak ar..hehe..siap simpan dalam satu box..kalau busan..kompom bace..meruntun jiwe..wahahah..skang xder trime surat lagi ar..tak syok tol :p

hehe mendayu lagu dalam blog ni ! nak cakap imy ar abang stoker hehek ;)

Tea said...

lagu woah. tacink dgr. suka msuk sini dgr lagu cmni. :)

Cik Michiko said...

huhu ~ abg mok JAMBU ! teringat gak la kenangan lame dulu ! zaman tulis surat cinta . . hahah . . tapi dengn MR HAN tak ade pon ! T-T huahaha . . so pae lagi TEXT la gepren abg tu kalo dah rindu ~ ;)

Noriz said...

wah, leh tahan romantik awak yea :)

zaman skang zaman canggih so teknologi dah menenggelamkan bahasa bunga cinta dan pantun tu semua...huhu

cipUtchiaPp said...

aduhh..jiwang nye abg iniii...hahahhaa

merahitujambu said...

teringat masa zaman sekolah dulu..aw..aw..malunyee..ahahaha

iPai said...

weewitt .. jiwang seh part last tuh .. hahah .. tp sewwwiiiit gitu ..

simpan lagi ek surat lama tuh .. kui3 .. siap ada kad special yg terharu tuh .. nanti kalau dah tunjuk, jangan sorok2 muka yang ada dalam kad tuh ye ..


bro, aku pernah hampir kena part yang benci ni .. benci gila, sampai macam tersangkit .. tp nasib baik tak .. wakakaka .. kalau tak aku dah kene kutuk dgn member dah .. hahaha .. 'dulu benci sekarang cinta' ...

kirim salam kat 'awak' tuh ye ..

Tea said...

huyooo. dah tuka header. hiks.

vampire's lovex said...

cnta monyet macam segan nk ingt balik kah kah.. tah pape punya cnta lahhhh...

kalau syg,tiap2 masa untk yg tersyg nye...kol je la pun.. haha

izfanora said...

hahaha.. byk gf smpai tak ingt cinta pertama.

betul2.. kalaulah ada yang bagi surat cinta sekarang nie, mmg best giler kot.. huhu..

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat