Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, August 7, 2011

Jika aku seorang perempuan!

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Entri ni di-request oleh cik Muni mek ganu.sape rs nk kenal dia bole le klik nm dia ni.Jgn risau,dia x mkn org,cuma main gigit2 cuping je.Tgk le tajuk entri abg tu..Aduyai..tersangat le ssh nk membayangkn dri ni prmpn.Abg lurus,x patah2 ye.Jd ni dikira cabaran le tuk abg.Cikidaudd~


Jika aku seorg lelaki perempuan:


1. Klu abg jd prmpn,abg nk lelaki yg kacak2 je.klu x kacak pun xpe la asalkn poket tebal.sbb abg x nk kua duit tuk jantan.x brader la mkn duit prmpn kn..yg prmpn pun jgn la ngade2 sgt masuk jamban pun minx laki byr.

2. Taste abg sgt tinggi,abg jd lelaki ni pun abg cri awek bljr kt U je.so klu jd prmpn pun sama jgk la.Bkn apa,senang hdp nti.suami bole le sara ank beranak kita.Org pun x pndg rendah kt kita.Bole pki poshe latest model.

3. Sblm ni abg ada terbaca kt status fb sorg awek ni,dia kata "lelaki tiak masam,smoker,x jujur..bla bla bla" dia x nk.Pendekatannya jika abg jd awek,lelaki kelengkang busuk sila jauhi abg.Mulut berbau pun x nk.Geli la..wajib le bersih luar dan dlm.

4. Lelaki kne la jujur,bru la prmpn setia,jujur,dan x ragu2 pd kita.Ni klu 10x prmpn setia,jujur tp lelaki lak 10x10 kali curang,10x10 kali menipu,harap maaf la.x sesuai tuk jd calon suami.Jd kekasih gelap pun x hingin.

5. Harus la yg bertanggujawab dan menghormati org yg lbh tua.x kesah tua bulan ke tua hr,jnji ada sifat2 ni.Klu ank tekak awek pun lelaki x thu nk jaga,apatah lg ble ada anak nti kn.Bapak borek ank rintik.Klu bpk kurg ajau,ank nti?haihh..

6. Klu abg prmpn,abg harus la tahu menjaga aurat dan maruah.xpe la xde pkwe awal2 ni.Jodoh da ditetapkn.Lelaki baik utk prmpn baik.Yg dpt x baik tu Allah sygkn dia,nk bg byk pahala lg.Senang suami nti dpt isteri solehah,xpyh dia ssh2 nk bimbing.Itu bru mkna sayang,sygi suami dgn x mengheret dia ke neraka. ;)

7. Antara parents dan pkwe,abg akn lbhkn parents.Kau sape nk srh aku bt itu bt ini,tukar itu tkr ini.sbb words 'syg dan cinta' tu je?Yg lahirkn dan bsrkn bkn diorg pun kn.x slh nk syg,nk cinta tp berpada2.Abg xkn serahkn 'mahkota' abg pd lelaki.Jgn letak maruah prmpn di tapak kaki.Ingt ye wahai wanita :)

8. Klu jd prmpn myb abg sorg prmpn yg x ckup agama,x sempurna imannya lg.sbb prmpn kebnyakknya jatuh kewibawaan drinya lps digoda pujuk rayu sang lelaki durjana.Jd elok la abg cri lelaki yg soleh..yg bole menjaga dan bimbing abg ke arah kebaikkn.xpe la klu prmpn tu x baik akhlaknya.Lps dibimbing betul insyaAllah berubah juga.Lelaki jahanam bole la main jauh2.

9. Ehm...apa lg ek.Mati akal la pk klu jd prmpn ni..aduiyai nye mcm mn ni.Ha!klu abg jd prmpn abg x nk la mekap tebal2 smpai lelaki pun rs rimas nk dekat.Abg akn solek cantik2 utk lelaki yg da sah bergelar suami je.x dosa klu cantik2,tnjuk seksi dpn suami je pun.Klu dikhalayak abg pki mekap nipis2 je,ckup sekadar menjaga maruah suami.Masa pkwe mkwe ni pki ala kadar je,jnji nmpk sweet sweat.

10. Andai abg jd awek mst cun melecun kn?haha..kulit cm putih telo lps kne pukul.hahaha..jd abg xkn meranakn dri sdri,membazirkn air mata utk seorg lelaki.Klu abg ada pkwe,tp pkwe tu cm haremmm,bt x tahu je,dlm sehr kdg2 x msj lgsg,baik abg tgglkn dia.Lg2 klu ada seseorg yg lbh baik nk abg.Ni kak jemmah la!hot stuff tauuu~


Fuhhhh....mencungap nk cukupkn 10.Smpai basah2 ketiak,kelengkang jgn cte la..bole tadah air peluh tu.ssh jgk jd prmpn ni.Tp ssh lg jd lelaki.Klu berani korg jd le lelaki.."Jika Aku sorg lelaki".ckp senang,nk bt terkial2.k,babai!

45 comments:

PinKy MoMMa said...

paling suka yg ada pendidikan tu ;)
tak pakai poshe pun tak pe janji ada pendidikan..tuntut ilmu slagi daya hehehe..

dengan yg mencari seseorg yg blg bimbing kita ;)
yer la lelaki kan ketua keluarga..
sama2 saling melengkapi cewahhh..

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

heee :D betul2 , girl kene taste tinggy cket , baru meletup yaww ! suka statement abg tuh ^^

Bella Bell said...

sedang membayangkan abang jadi perempuan.. pehhhh.. sweet gi-la abang.. hehehehe!!~


terasa nak sahut cabaran abang untuk jadi lelaki la.. boleh? huhuu!!~



^^

Tea said...

woahh. hebat la abang. kalau tea lelaki, nk ngorat. auwww. kahkah.

Abang Stalker said...

KAK DIYA:
Yg poshe tu tambahan je.hihi ^^ skuter pun da alhamdulillah. :)

HUSNA:
Mst la..prmpn tmptnya dirusuk lelaki,utk dilindungi. :)

BELLA:
Sila la.. :) cabar ok~haha

TEA:
Awk tiak masam ke x?klu wangi bole je..haha ;D

munira hashim said...

Haha..thanks abg..xpnh lari drp unsur humor..cyg atuk stalker lbih la...cyg sbg atuk je taw..huhu

Wanie said...

tolong la jgn jadi pompuan ye abg..hehe

EYFAalias said...

kalau eyfa jadi laki eyfa nak jadi playboy. hero gadis2. baru best! HAHA.

Faraa Eiman's said...

nasib baek la abg laki , haha xD

Bella Bell said...

siap dah abang.. nah..

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/07/jika-aku-seorang-lelaki.html


hahahhaa.. ok tak? ok tak? :)




^^

Aisyah Aina said...

perempuan melayu terakhir ni...kalah la semua perempuan kat Malaysia ni kalau abg jadi perempuan...hahaha

iQa~ said...

Kalau iqa jadi pompuan...opsss...iqa mmg pompuan la...hahaha

btw,iqa cume berdoa smoga jodoh yg Allah tulis buat iqa itu cukup agamanya dn baik perangai.. =)

Monster Siti said...

pergh!! abg ade ciri-ciri la nak jadik seorang wanita.hehe cara abg list pon dah rasa macam abg pompuan. LOL!

cik rama-rama said...

patut tukar kata ganti dri tdy..kpd akak..biler bce..abg mcm dah g**..hahaha...oooopppsssss....

terlepas baca abg lurus tak patah2.. = ="

cabaran ker ni??x mo r buat.. :P

siti kektus said...

haha,
pompuan mana yg nak laki ketiak masam,
nampak sangatlah laki tu,,,,, lalala :p

FYA PELANG! said...

kejap. 7 august ? eheh.

cunndaa said...

hahahaaa...
jangan tukar jantina taw JJ...

mcm nk bt n3 balas je.
"kalau cunndaa seorang lelaki"

Miz Novexx said...

pergh, abang boleh baca pemikiran pempuan ke??? :D

Abang Stalker said...

HAI KORG SUME,GADIS2.. ;)

Abg bt research ckit la b4 bt entri ni,plus tny mama abg jgk.hehe..^__^ betul kn korg prmpn nk mcm ni?xpe2..mst jmp lelaki cm abg pny.yg memahami korg.wawawaa ;)) tp abg not available.

Bluewendy said...

kih3..setiap manusia mahukan yg terbaek buat mereka.. klu bleh nak smua perfect kan..=) alhamdulillah dgn ape yg ade n usaha dgn ape yg kita nak.. sker pendapat abg stalker..=)

Tea said...

coy nye kata tiak tea masam. HAHAHA.

Zulqarnain Musa said...

hahaha......byk gak request bler laki jdik pompuan.......

...Minah BluR... said...

nak try la buat kalau aku lelaki haha tapi mesti susah woo

FaTinFiRDaUs said...

wahh.. taste tinggi ni kalau jdi pmpuan... ptot la abg lelaki.. huhu

uwmaisarah said...

suke ni ----> Itu bru mkna sayang,sygi suami dgn x mengheret dia ke neraka. ;)

pandai la abang bayangkan diri abang jadi pompuan, HAHAHA. syabas! sarah rase kalo abang tambah 10 lagi pun abang blh cari isi bernas :P

uwmaisarah said...

suke ni ----> Itu bru mkna sayang,sygi suami dgn x mengheret dia ke neraka. ;)

pandai la abang bayangkan diri abang jadi pompuan, HAHAHA. syabas! sarah rase kalo abang tambah 10 lagi pun abang blh cari isi bernas :P

belog|amiyo said...

kalau aku tak sanggup nak buat entry neh. haha.

iPai said...

nice ... dasat beb ... macam demand plak ko .. nasib ko laki .. hak3

vampire's lovex said...

hai awek !! hahaha..

demand tau u awek,pang kang...nak pakwe kacak2 je..kemain haaaa...

hahaha... memang jiwa pompuan tu ada dah sikit2..keep it up..errr..kbai hahaha

adwafarahin said...

ape yg abg tulis same mcm adwa rse n nk jadi cmtu jugak hahah
hebak ah! abg tau ape yg pompuan nk :D

Nurnajwa said...

Hehe, mmg ssah jd pmpuan XD

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. mcm2 nk bile jd pompuan kn.. nk sume yg baik2 je kn.. nge.. :P

^baju kurung^ said...

haha..
jdik dri sndiri sudah :)

Miz Novexx said...

apa mende dak sokyah tu???

Miz Novexx said...

grrrrr!!!! memang nak kena la pakcik stalker ni

Dalin said...

nak reply pasal abang stalker masak tu... ops.. tolong masak.. tp chatbox takde.. huhuhu.. :'(


setuju dgn ^baju kurung^ hehe..

Cik Wani said...

hye,,blogwlking here =)

btw jom komen link kt entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Khairil said...

susah juga jadi perempuan ni yer...hahaha

hati~♡ said...

kalau abg seorg ppuan, hani org ptama nak tgok wajah abg.. keh3 ;p (merepek suda)

anismelon said...

anis ade bace nie kat blog cik bel..kalo aku seorg lelaki..ini lah org nye yg mencabar toh erk..

hurm..anis suke yg no 2 toh..huuuu..anis nk lki toh lagi pandai dr anis yg xberape nak pandai nie..huuu..demand pulak..:p

[sutera kasih] said...

andaikata jadi PM pulak?hehe

bella luna said...

setuju dengan statement no 7.walaupon sayang banyak mana pon dekat pakwa parent ttp no satu
-kalo parent x restui jgn kawin ade hikmahnya.jgn disebabkan bf lupakan keluarga ikut bf kawin lari.penat2 parent lahirkan kita,jaga makan minum kita pilih bf kita.

budak ice said...

waa..abg staLker hawwt gitu ~ haha..terkedu seketika bace point2 abg, mmg terbaekk! boleh jd 'pompuan' contoh ni..hihi

nurhamizatulzullraooh said...

btul 2 ilmu pgetahuan pting sngt2..bahkn wahyu yg ptama yg dtrunkn Allah kp nabi muhammad s.a.w. adala mbaca..mnuntut ilmu..kita nk bjaya ddnia kena ada ilmu nk bjaya d ahirat jgk kena ada ilmu&klu kita nk bjaya kedua2nya jgk kena ada ilmu

izfanora said...

nie mesti kriteria pilihan abg as a guy right.. baguslah..

u need to be a good guy b4 u can found a good gurl.. :)

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat