Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, August 7, 2011

Dayusnya seorg lelaki..

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


Jgn memberi harapan pd seseorg klu x ada niat..lelaki pun ada hati dan perasaan.Jgn krn nila setitik rosak susu sebelanga.


Dayusnya seorg lelaki bila..


1. tidak prnh menjaga maruah kamu sbg seorg perempuan.
2. tidak menasihati kamu bila kamu melakukan kesilapan kecil.
3. membiarkn kamu berada dlm dunia sdri,x jejak ke bumi.
4. menjadi pemusnah hidup kamu dgn hrta bnd dan juga cinta semata2 berlandaskn nafsu.
5. tidak mengingati kamu sbg seorg muslimah islam.
6. menganiaya kamu sbg seorg gadis yg lemah.
7. mencemarkn maruah dgn membawa kamu ke jalan neraka jahanam.
8. menunjukkan sikap negatif lebih dr ke arah positif.
9. tidak membimbing kamu menuju jalan Allah sebaliknya mengajar kamu sgl kemungkaran.
10. melekakn kamu dgn hal2 dunia tnp mengingatkn kamu perkara wajib didunia bekalan di akhirat.


Wahai si gadis,lelaki mcmni ke korg nk bt suami?Jgn melakukan sesuatu tnp berfikir menggunakn akal yg sihat.Terlajak perahu bole diundur,terlajak air mani xbole lg diundur!

"Jangan dedahkn nasi lemak ditepi jalan,ikhuatiri akn basi"

psstt**malu tgk psgn bkn muhrim berpelukan,beromen,bercium sakan tnp ikatan sah dgn bangga menyiarkn di FB utk dipertontonkn.Bkn jeles,tp sbg pedoman ke jln keinsafan..

33 comments:

dill said...

terima kasih, abang. ini peringatan utk diri dill ni.

dill.

EYFAalias said...

Baru semalam tengok wayang ada orang beromen kat belakang. Celaka aje. HAHA

EYFAalias said...

yang paling bangang nya! dah buat maksiat siap tayang lagi dalam facebook, blog and yang sama waktu dengannya. Siap snap gambar dalam bilik hotel. lepas tu riak. benci je tgk!

osHin said...

abg stalker buat tak....hihi
tak buat kan???

Suhazli said...

btul tu abg..orang2 yang post gmbr maksiat kt fb tu xpk dlu ke?rse mcm geram ade..cdey ade..hurmmm.. :(

Zuraidah said...

Hoaaaaa! Bagus seh. Suka entri abang yang ni.

::buat muka taubat::

Huhuhu.

amna said...

as'salam :)

best sangat entry ni. insyaAllah akan berusaha menjaga fitrah manusia. Moga Allah merahmati setiap perbuatan dan pekerjaan yang kita lakukan.
p/s: Ya Rabbi, lindungilah kami dari kemaksiatan dan kecelakaan, Amin..

Asyila Zainuddin said...

suke yg last tu.. yg jgn dedahkan nasi lemak tu.. :)

cik rama-rama said...

entri kali ni terpaksa setuju dgn abg.. :)

TeAqArH said...

lelaki yg dayus tempatnye di neraka....

echaRierie said...

errr..nasib baik sy single..
muwahahaha..

btw, suka point2 tue..
hrp dpt bertemu dgn seseorg yg xla alim bagai ulama tp dpt mmbtk diri lbh baik lg..InsyaAllah :)

tikin said...

btul tu ..sokong sgt2..xmo la lelaki jenis cmtu..t cane nk bimbing anak bini..huuu..:)

siti kektus said...

hmm. masuk tong sampah je laki yg macam tu. :p

Wanie said...

nak cari laki yg betul soleh yg suka kan kite susah..
tapi cari la laki yg boleh bimbing kite utk jadi lebih baik..

muz said...

dunia barat kan malaysia ne...

iQa~ said...

Semoga jodoh yg Allah berikan pada iqa adelah yg baik... =)

fatin syahirah :) said...

haah. naik menyampah bila dalam cinema nak buat tuuttt tuttt pulak. dia ingat takde orang ke kat sebelah ? dah la keluar bunyi aneh aneh. terganggu nak tengok harry potter =.= aduhai.

nuyen said...

betul la abang . insaf -_-"

hati~♡ said...

hm... xtau la ape nak jd dak2 zaman skrg nih.. moga kita bukanlah antara kalangan mereka2 nih... masyaAllah... huk3 >_<

Miz Novexx said...

macam mana nak tegur kalau yang buat tu membe sendiri? terpaksa kutuk dalam hati je.... T____T

iPai said...

peringatan buat semua ...

Tea said...

huhuhhh nice info. memang betol pn. tp, mana nk cr lelaki yg takde sikap mcm kt atas ni? T_____T

Tea said...

kbnykn lelaki yg tea jmp. hmm, dem. malas lah nk ckp.

Tea said...

sebenarnya, bukan salah lelaki je. pompuan pn sama. hmmm. :(

dh buat maksiat takyah le nk tayang2. jeles mmg ada, tp lg benci tgk. hopefully tea xkn buat cmtuh.

deeya said...

xde guna dan faedahnya kalau kite nak jeles kan abg . kalau dya nampak diowang cmnie , dya yg malu . sumpah geli ! lebih2 lagi yg menutup aurat .

apepun , supaya kita dijauhkan dr perkara2 cmtu . kalau da ta tahan , nikah je la . settle ! hehe ~

cik wanie Lovela (CWL) said...

fewiit2

nazira said...

Betul3.. setuju ngn abang stalker..

Bluewendy said...

lam dunia, sentiasa mempunyai 2 pilihan.. kita sendiri yg tentukan hidup kita..pilih jalan yg mana untuk membawa bahagia ke akhirnya..=)

zareliqa afiqa said...

siyes..tak suka lelaki cmtu.Suka entry nie! :)

vampire's lovex said...

dayus dayus...

kena suruh pakwe baca blog abg stalker lepas ni. buat pedoman... hehe..

budak2 skrg kurg malu dah..

Dya Azman said...

Suka entri ni . Mohon share yup . :)

Nurnajwa said...

Oh, ni utk laki ;)

EYFAalias said...

lelaki dayus kalau guna duit perempuan. ahahaha. fuck! opss! termencarut pulak!

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat