Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, August 7, 2011

Cute dimata abg..

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Da lme abg x bg tips2 berguna kn.hehe..berguna la sgt.Esok da puasa,jadi abg dgn rela hati nk kongsi mcm mn nk nmpk cute.Bkn org hensem/cantik je bole cute,tp sume org bole nmpk cute.
1. Pki pakaian yg bole menampakkn ke-cute-an korg.Contoh pki wrna bju yg sesuai,bunga2 ke,katun2 ke kn.tp biar kne tmpt ye.Jgn lak korg pki bju adik2 korg,melampau sgt tu.Lg 1,tutup aurat!

2. Nk nmpk cute kne sentiasa menjaga kelakuan.Apa ingt org mke serius cm abg x cute ke?terlebih lg ada la.lalala~x pyh tergedik2 dpn org,bt org menyampah je.Nk plk bulan2 puasa ni,kurgkn kegedikan anda.

3. Cara percakapan yg lembut dan sopan.x semestinya ckp ala2 bebi,pelat2,bole nmpk cute.itu sgt menjengkelkn.lg2 umur 20an ckp mcm bebi,err...rr...x seswaii~

4. Pelihara mata dan mulut anda.even ckp lembut tp x gn jgk klu maki hamun org versi lembut.Mata elakkn memandang bnd2 yg x senonoh dan x elok.x comel sgt le tu..so,plis dont.

5. Bt sesuatu dgn ikhlas,tnp mengharapkn sesuatu.Yg ni pntg ye,lg2 bulan ramadhan ni.Pahala da tentu berlipat kali gnda ko dpt,klu bt dgn ikhlas perbuatan kita tu nmpk comel je makwe/pakwe tgk. :)

6. Jgn mengumpat org nti mulut busuk.Da le mulut busuk,dosa dpt,sgt la x comel perangai tu.Org kata mulut jahat ada la.nk?Comel xde!sbb comel bkn tuk rupa je.terlalu luas ok.

7. Percaya x perbuatan bersedekah tu comel?klu x percaya mknanya korg x pnh la bt amal ni kn = =' jns awek yg mcm ni la bt abg tertarik tahu x.sbb dia nmpk cute sgt..concern orgnya.sweet sweat je :)

8. Saling hormat menghormati bole bt kita nmpk cute jgk.Bkn hormat sesama manusia je,tp menjaga hubungan dgn sekeliling termasuk haiwan -___- err..ye la kot.Dan plg pntg hubungan dgn Allah.Alahai..cute la org mcm ni.

Da la..8 je k.selalunya 10 kn.Esok nk puasa,kne simpan kudrat. :P hahah..konon la.Korg,mlm ni jmp di masjid ye.Terawih jgn lpe. ;)

babai!

54 comments:

chemay said...

wahh.
nice entryy.
lepas nie kena buad semua..
untuk nampak cutee.
senang sikit nak amek hati bakal mak mertua
hehe
:P

EYFAalias said...

hehehhee. kalau yang pepelat tu bukan comel la. itu annoying okay. grr!

EYFAalias said...

eyfa tak reti cakap lemah lembut. waaa :(

osHin said...

nanti oshin praktikkan oke...hihi

izfanora said...

ye. izfa pun minta maaf atas salah dan silap.

izfa hormati tiap apa yang dinamakan rahsia. maaf.

Rtp Farra Arisha said...

sama2 kita mengingati ok!!! thanks sharing this.
anyways, selamat berpuasa abang stalker :)

Cik Aish said...

selamat berpuasa!! jom join buka posa ngn ipai!

Cik Purple Pinkypuff said...

abg, tite tiut tak???ckp arrrr... (nada mnje..) muhahahahaha.. ==' geli geleman tube jntg cp taip ayat2 bebeh tuh.. muahahahaha..

PeRmAtA bIrU said...

wah... kalau macam tuh saya nak la buat semua perkara ini, sebab saya nak nampak cute... 1-8 semua adalah perbuatan yang senang untuk kita amalkan... tapi susah untuk kita lakukan... moga bulan ramadhan nih dapat kekuatan untuk menjadi cute sebagai seorang muslim... thanks abg untuk nasihat ni..:)

kotak bulat said...

cute dalaman ye.. :)

ir yien 9897 said...

wah abang dah tukar lagu kat blog.. :)
nica abg..
comel nyer meow tue :)

yien sokong no.3 :)

GnieSyazni said...

betol3..tak semestinya sengih + buat peace itu kiut..muka sirius pun ada jugak yang kiut..hehe

anismelon said...

aha..sy nak nampak cute jugak..weee..yg no 3 toh..suke..jgn nak bebi bebi sngt..lempang laju laju kang..weee..uppsss..dah xcute..sebab kasar..ngehaha

selamat menjalankan ibadah puasa ye abg..lagu best..:)

Tea said...

selamat berpuasa abang! jangan tengahari bukak periuk ye. ;p

Minah Blur said...

harap2 kte sume trmasok abg stalker pon cute jugak hahahaha..

selamat menyambut ramadhan.. =)

iPai said...

heee, dah balik tarawikh dah .. hehe

selamat menyambut ramadhan abg stalker ..

no.7 memang ciri idaman ke ? heheheh


thank u for bro punya komen yang banyak tuh ..

cunndaa said...

cunndaa cute tak?
ade dalam senarai ke tak?? hahhahaa

salam ramadhan abang..
jgn makan nyorok2 taw

Unna said...

hehe point ketiga tu lawak. bebi = baby eh? hikhik

Asyila Zainuddin said...

setuju sangat! tak semestinye mekap tebal2 je kalo nk nampak cute kn.. perbuatan n sifat tu lg penting.. :)

Sheda Argos ツ said...

suke3x tips ni hihi ase2 kite ada ciri2 comel x?? ngegege da folow sini..


http://armsyanovella.blogspot.com/

aneff.marhfiz said...

abang jaga diri ya :)

cik pha said...

aku suka semua y tertera diatas

slamat berpose+slamt berteraweh

slamat bersahur

Suhazli said...

hez cute tak abg stalker?hahaha..

sahur nanti kejut hez!!

♥ MISZ hazNie said...

p terawih x td?? kih3....
=)

Wanie said...

fuhh confirm la wanie cute di mata abg..lulus lapan2 ni..:D

Amiirah-Cassan said...

CANTEK LAH BANG, hehehehe sangat cute entry ni :)

Saddila said...

perbuatan sedekah itu comel ? memang comel pun cara AS ckp . heee :)

izfanora said...

bkn klu org cun header besar ke kecik still cun ker? haha..

tak pe lah, nmpk juga dr org yg sombong pndg blkg.. :P *sj nk menyakat..

anismelon said...

psssttt..add la fb anis jugak..ngehaha..:p..

siti kektus said...

baru kite tau kite kiut rupenya. lalala ;)

cik rama-rama said...

kiutnyerr saya.. = ="

Miz Novexx said...

wah.... tips untuk kiut di hari raya ada tak??? :)


p/s contest tu macam best, kalau rajin nanti joinlah... (^__^)V

merahitujambu said...

ahahaha...tips berguna laa abang..lawak pon ada..tapi ada baiknya

Afiqa Dayana said...

wah, ade ciri2 bole jadi cute nih . hihi :P

L said...

dtg sini bg senyuman, nk bawak milo tp xleh, pose kaaan =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html

hana nabihah said...

amboi nom6 tuh.. :p

Anif Abdullah| AA said...

oo begitu ya bang,hahak.. eh sape kata,umur 60an pon ade cakap pelat2 n baby2 ^^

amna said...

assalam :)

kalau nak nampak cute gileew, pastikan puase penuh bulan ramadhan ni :D sureeee suree la raya nnti awok paling cute ^^

aizamia3 said...

moga kiut miut lah kita sepanjang ramadhan ni.. ;)

Nur syuhada asyiqin said...

jangat ngumpat orang, t mulut busuk..

heheh.. suke plak ayat nieh ha :)

TeAqArH said...

alamak..teaqah ni ganas la...da cube jadi lembut tp hampeh..^_^

teha said...

haha.. selmat berpuase yee :)

Bro ahmad said...

tip cute thank
salam ramadhan.

Tea Dno said...

amboi, sukasuki noo kata tea ABC. cett. puasa tau! ;p

Tea Dno said...

masak ape? ehem ehem, hantar la sikit. kehkehkeh.

zati embong said...

selamat berpuasa abg O.o

dzafira said...

Semua2 tu cute jugak di mata saya.. ^^,

Namee Roslan said...

selamat berpuasa abang stalker.. :) semoga diberkati :)

[sutera kasih] said...

semuanya cute hehe

selamat berpuasa :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

comeinya abg

iPai said...

kadang2 kita tak perlu kecantikan luaran .. kecantikan perangai pon dah cukup

Hanie_Dew said...

hhmm..senang je nak jadi cute ni rupenye.
so sesape yang rasa diri tak cute tu.sila copy tips ni. i tak payah..lalalalaa~~~

Nurnajwa said...

Kte comelkan? Wahahahaha, ok perasan --

Aimifiqa said...

kite mesti menjadi comel. hihi. :)

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat