Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Wednesday, July 27, 2011

Blog Pilihan: Love them

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..


27 September 2011Blog Pilihan Abg Stalker <--refer cni


Ramai woo yg join.Pening nk pilih.Tapi x apa..kwn2 abg yg tlg pilih.Diorg pilih refer pd 'blog archive'.Tp sebelum tu..ada task lg tuk korg. :) nk thu spe yg terpilih kne cri sdri.Abg cuma bg detail ckit2 je,tp xde backlink.


Person-al Blog
  • Sorg gadis..hrp2 belum kwin.wawawaa..;))
  • Pelajar OUM
  • Ada viva sebijik,adik beradik 4org (3 puteri,1 putera)
  • Pengemar lomo dan selalu lepak dgn lomohunter.
  • Her baby Bella,Ivy n Zombies.
P/S: dia dipilih sbb sume entri dia adalah tntg dia,dia,dan dia.Dia x de cte tntg org lain tnp melibatkan dia.abg pun bc lbh dr separuh entri2 dia.mmg best wlupn ada bahasa yg abg x fhm.= ='


Blog Info
  • xde muka,yg pasti seorg jejaka.
  • Kje government katanya
  • Orgnya x sombong dan ramah kalau kita ramah dgn dia la
  • Mostly entri dia byk info yg kita pun kdg2 x tahu
P/S: ramai dr korg sume blog campur aduk,cm abg pny blog.tp abg pilih dia ni sbb entri dia lbh kpd informasi.


Bdk 2org ni nti abg akn masukkn dlm bloglist bru 'Love Them'.cuma 2blog je.Abg akn terjah blog diorg starting esok.Thanks korg yg rajin nk cuba. :) love u!



P/S/S: Special thanks to Hani n Jue,korg mmg lucu.Thanks pd SuteraKasihyan,hrp sabar dgn blog.Jue,hani,dgn yan bkn org yg terpilih tp dia bt abg gelak hrni. :)

Friday, July 8, 2011

ikhlas?realiti_maya

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..
http://matcuoi.com

Kdg2 kita x knl pun dgn siapa kita berkawan.Asal tgk awek dahi licin,main add je..asal tgk pkwe hidung mancung,yg prmpn terkinja2 nk follow.Personaliti di alam maya vs personaliti realiti.Sbg contoh klu yg lelaki dlm fb tulis "Single".pdhal dunia realiti da kwin ank 4.Yg prmpn kita tgk pic cun2..pdhal?gmbr edit je..jerawat jeragat sume hlg.x cun mn pun.Hebat sgt ke korg nk kwn dgn yg hensem dan yg cun je..?yg haprak tolak tepi.

1.    Bila yg cun n hensem bt contest ke,post entri or tulis status di fb berduyun2 yg komen.Ble yg haprak bt entri,status,even menarik mcm mn pun sorg 2org makhluk je yg dtg komen.tu pun short komen ala2 kesian.xpun kwn2 rpt yg komen.-Pilih Kasih!-


2.    Berlainan pula tang penulisan.Ble si haprak bt entri di blog atau status di fb ala2 menggedik mengenyah.kompem kua ayt ni.. "Eh,gediknya...x blh bt bini.klu lawa xpe gk".Amacam plk klu yg berdahi licin,hidung mancung?-fkr2 la sdri ye-


3.    Seperti pepatah berkata,"Jgn dinilai berdasarkn rupa" begitu juga la "jgn dinilai berdasarkn penulisan".selalunya kita akn fokus pd entri yg serious contohnya "dedah aurat untuk populariti n bla bla bla".pastu entri yg meleret2 dgn nada serius.OK,tabik pd blogger mcm tu.Tp itu ke personaliti sbnr mereka?yg serius dan peka pd sekeliling serta yg berhati tulus.Bila entri berunsurkn humor atau entri yg menceritakn kehidupan asal dgn cara penulisan yg ala2 kanak2 siap katon2,x matang ke si penulis tu?-penulisan kdg2 tidak melambangkn kematangan-shud be an attitude.


4.    Asal femes ckit..nk follow~klu femes tp x peramah k.O jgk.ble follower cecah 1K n above,"wau..!dia ni mst hebad.sbb tu follower byk.Jom follow!".Di realiti...bg yg knl.."eh,ni blog kau ke?lain je..xpe,hebat nya!"-smbil tgn didada,mata ke atas-pd yg blog cikai,follower pun 3,4 kerat je wlu sdp mcm mn pun lenggok penulisan diorg,kita bt x pndg je kn?


5.    Pergh...dlm blog,fb pny la baikkkkk...caring la mamat ni...loving la minah ni.....smpai bernanah telinga dgn puji-pujian cmtu.-ikhlas ke x?-hm..tepuk dada tny selera.ble da jmp.."ek,x caring/loving pun ko ni".


6.    Ble bt contest sume nk join.pastu syarat ada le tulis cmni "Wajib Follow".sbb nk join pny psl kita follow la.Dan ble x menang apa kita bt ek?-Unfollow-wah2...comel la sgt perangai cmtu kn.Apa perasaan klu org bt cmtu blk pd kita?


7.    Org kata klu da tua bt cara da tua..a.k.a matang la konon.betul ke?bt entri pungpangpungpang sumenya entri isu semasa.cehhhhhh~ramai le melompat2 dtg-Follow!-ek..kita x bosan ke realiti n maya bercerita bnd yg sme?ikhlas ke x terserah pd readers.

"1jari tnjuk pd org,4 jari lg pd kita."

p/s: ada ke org nk hala 5 jari tuk tnjuk org?http://matcuoi.com

Wednesday, July 6, 2011

Ingin kelihatan cantik dan hensem?



Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..
http://matcuoi.com

Kpd sesiapa yg rendah dri sgt tu mai pakat rapat2, dgq cni na..x perlu la nk rs malu dgn dri sdri .Anggap mke x cun la,x cantik la,x hensem,x pndai bergaya,so org cm ni x market r?hbs tu ingt cun,hensem market tggi sgt ke..x baik ngutuk org,dosa.Manusia x de yg perfect.prg duk dpn cermin,tenung mke lme2 smpai cermin tu pecah,abes cte.Ni nk share ckit petua2 kelihatan muda,cun,kacak’s..hehe.pd spe2 yg rs da ckup lawa,x pyh scroll smpai bwh k.

Petua kelihatan muda,cun dan berseri:

1.     1. Yg plg utama klu yg islam tu jgn le abaikn kewajiban kita.Solat tiang agama, air wuduk yg kita amik tu adalah pencuci sgl kuman,jeragat dan jerawat sbnrnya.x lpe jgk pencuci dosa2 kcl.Org tgk bersinar2 je mke kn.x pyh la beriya kumpul duit beriban2 nk bli kosmetik mhl2.x kesah la klu kita jahat mn sklipun,solat jgn tggl.ikhlaskn hati..

2.     2. Sblm tdo ckup la dgn membasuh mke 3x berserta selawat dgn air bersih..jgn r cilok air hujan kt luar rmh.nk jimat pny psl.kang berkurap mke korg jgn slhkn abg k.bilas rata2 tau..seeloknya berwuduk la sblm tdo.

3.      3. Minum air suam kosong slps bgn dr tdo.x pyh la sebok2 nk cuci mke,gsk gg dlu.kang x kaw lak.ala..taik gg sdri jgk kn.ada org kate 3 gelas,klu abg segelas pun da ckup kot.ikut ske korg la.segelen pun bole…kembong perut ceq x taw.

4.     4. Klu yg prmpn tu siang mlm jns kaki mekap,sblm tdo tu pastikn korg cuci mke dgn bersih.pastu jgn biarkn je mke berair2 trus masuk tdo.x pun duk melopong dpn tv biar angin je keringkn.plis la..lap dlu dgn kain bersih k.Jgn guna tuala mandi korg.Klu blh asingkn tuala mke dgn yg tuk lap2 bdn tu.

5.      5. Para jejaka kt luar sana,klu ye pun nk kulit cerah menawan kalbu aweks2 kt luar tu.x pyh la gle sakan pki kosmetik prmpn.Hormon kita ni kn berbeza..bli la produk lelaki.Tp abg suggestkn pd u all guys,x pyh pki kosmetik la..cuci mke dgn air bersih je.Korg pun kbykknya pljr,duk dlm kls je lbh..klu da bt pun still berjerawat,prg la dptkn nsht pkr.da sah2 le kulit korg mmg degil..kuang3

6.     6. Girl..klu rs korg cantik,x pyh pki mekap tebal2 sgt ye nak.Kdg2 lelaki rimas la..ble pki tebal2 korg nmpk cm berumur sgt a.k.a trlalu matang.kekalkn kejelitaan asli anda..pki nipis2 da ckup cun kn.sbb some kosmetik bole mempercepatkn kekedutan di mke kita tau.x caye?klu tdk org x jual kosmetik la dik oi..pk la sdri k,mls nk terang.

7.     7. Selalu2 la senyum..tp jgn lak ble duk sorg2 pun nk tersengih2.kang x laku jgn slhkn abg.Hempok laju2 kang.Senyuman tu kn sedekah..jd sedekahkn la senyuman kita pd org.Org kate klu muka selalu ketat pastu senyum 2,3x je setahun nti bole kedut tau.ye la..mke da biasa ketat kn,tetbe senyum merekah la jd nya.

8.     8. Nk mke berseri?senang je..solat jgn tgl,lg 1 JGN TENGOK bnd2 x senonoh ye abg2,adik2.thu le skrg ni video seks bersepah2.Org yg tgk bnd x elok ni,mke x naik seri tau.Mencarut pun x elok.Dan..yg kakak2 tu kurgkn perGosipan anda.Maaf,merosakkn bahasa.Dosa2 kck cmtu pun blh mengurangkn seri.Sikit2 lme2 jd bukit.

9.     9. Pki pakaian yg bersih,bersesuaian dan x menjolok mata.Ha…yg ni penting gk klu nk nmpk cun,muda,segak berseri.Pilih la kaler baju yg sesuai supaya org x ckp,”eh..ingtkn 27 td..” pdhal kita baru 18.cehhh~


     10. Jgn tilik mke dpn cermin mlm2.ek..betul ke?ni petua org dlu2.x brp nk sahih la..tny mak2 korg ek.Jgn tny mama abg.nti kne dgr ceramah bio n chem. Free punyerrrrrrrrr….
http://matcuoi.com

Top 50+2 Natural Beauty Contest~

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Sory adik2,lmbt..bkn senang nk cri top 50+2 dr 300 penyertaan..nk tggu top 10 sabau ye,coming soon.so here top 50 si bertuah!


nk tahu knp ada +2?sempena besday papa abg yg ke 52..so pertambahan 2org tu adalah permilihan dr abg sdri.



Jgn tiaw abg ek.Ni sume kje juri2 underground abg.menang kalah adat permainan.Yg tercalon jgn nk bangga sgt la kn,ni baru top 52 ok.Yg x tercalon xpe,korg mmg da diberi keindahan wajah cuma juri2 abg buta x pilih korg.senyum sokmo ye.. :)

p/s: yg tercalon mst mimpi basah mlm ni..hihi


 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat