Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Sunday, August 7, 2011

Tips selepas putus cinta

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..
Hajat dihati xnk pos apa2.Tp hrni tetbe nk jd brother loveRabbit 3.Entri ni khas tuk nenek adik abg sorg ni. Dia minx tips tuk melupakn org yg kita syg versi abg stalker. Da terang lg bersuluh,diulangi Versi Abg Stalker.So apa pun tips ni,telan laju2 ye.hahaha

Dlm hdp ni x mgkn la kita x pnh putus cinta.Melainkn kita mmg suci dlm debu lg la.So pd org yg tgh frust menonggeng tu,bole la cuba2.Cara nk lupakan malaun yg da lukakn hati kita.

1. Klu rs kte ada tuhan,ingt la tuhan tu..Allah swt.Doa byk2 minx ketenangan dr Nya.Jd x perlu la jd sengal mkn ubt gegat,sapu racun tikus kt roti ke..mati x cium bau syurga.

2. Buang sgl kenangan dgn parasit tu.Klu gmbr,g bakau..yg smpn dlm lappy pic peluk2,romen2 tu kasi dlete.bt semak mata je,hati menanah bt pe.Sgl jns barang,kad raya ke yg dia pnh bg,simpan tmpt yg ssh nk cpai.contoh atas pokok kelapa,supaya monyet je bole bc.

3. Elakkn bt bnd yg kita selalu bt bersama.Contoh tiap2 mlm renung bulan dgn dia.kte x thu yg bulan pun da loya tgk mke kita.

4. Bz kn dri dgn bnd2 yg bole bt kte khayal supaya x ingt dia.Korek hidung smbil nyanyi2 ke,atau gentel taik lalat sdri.Klu xde,gentel la apa2 yg ada.Pastikn korg layan spnuh hati.

5. Klu jns yg 24jam duk msj x abes2 smpai keypad tenggelam,elok la ko tanam hp tu hdp2.supaya xde lg trbyg2 dpt msj dr dia smpai meroyan.

6. Ada gk jns org yg x bole hdp klu xde laki/prmpn,rs bole jd gle klu xde psgn.klu da cmtu lyn la sparepart ke atau skandal tuk mengisi masa ek.Tp jgn plk ko cantas pkwe/makwe org.Duku pale laju2.

7. Dlm temph 2,3bln yg mn merana tu jgn la duk termenung selalu sgt.nti kte akn teringat kt malaun tu.so pndai2 la bt aktiviti,cri kje lain ke.Main dgn ank kucing lg berfaedah.

8. Klu da sume2 yg atas ni x berjaya gk,korg p amik cuka getah simbah kt muka dia.pastu srh dia simbah kt korg plk.Senang,dua2 x memiliki.

9. Bergantung diri sdri ok..klu mulut kata nk lpekn tp hati mangkau xmo lpekn,elok la korg cucuk hati dgn garfu.hahahaha..apa2 pun x bole.

So sesiapa ada lg masalah,nk minx tips jgn malu2 hamster nk minx brother love ni.hahaha..masalh kewangan pun bole tp nk minx duit meh abg lempang ko dlu.

babai!
Rabbit 3
NK JOIN GA?KLIK CNI

43 comments:

EYFAalias said...

tips nak ngorat abang baju hijau dalam entry abang hari tu ada x? ahahhahaha

EYFAalias said...

COP! abg ada twitter x?

A N E F F said...

tips nak rujuk balik ade x ?

sangat setia said...

haha. sokong aneff ats tu :D

Farahiyah Smart said...

suke r part bulan loya tu...tu pasal la kot ad anak bulan...asyik2 kalu bcinta duk tgk bulan sama2...smpai morning sickness bulan tu...haha...muntah je bulan...=.='''

Miz Novexx said...

ok, nak request tips cemana nak mintak duit ngan abg stalker boleh??? err err (^_^)V peACE

adwafarahin said...

wuaaa brother love kasi tips..simpan2
haha :P

Abang Stalker said...

EYFA:

tips nk ngurat brother bju ijau tu senangg je..cri dlm kamus dwn bahasa dan puaka.haha

Abang Stalker said...

ANEF n SGT SETIA:

nk ke?ok..insyaAllah..next entri,coming soon babe. ;)

Effa CuRio said...

adui.. tips apekah ni??.. nsb baik la effa x jadi mcm ni.. now happy je.. ahahahaha.. =)

Abang Stalker said...

FARAHIYAH:

hahaha..thu xpe.byk nau ank bulan ek.lg2 dia loya ble kita bersajak bagai la plk.haha

Abang Stalker said...

MN:

bole je.. :) bg abg rm100,nti abg abg rm50 pd MN.mst mahu..hihi ^^

Abang Stalker said...

AWDA: simpan dlm laci tau,jgn dlm kocek.sbb abg thu kocek adwa koyak.haha :P

EFFA: alhamdulillah klu hapy je.cmni la kte nk. :)

hati~♡ said...

hani setuju semuanya.. hehehe
actually apa yg abg ckp tu semuanya btol krn hani jugak pernah melaluinya so hani dpt rasakannya.. now walaupun dah ok tp ttp xleh buang dia dr ingatan.. ye lah mana mungkin kita lupakan sesuatu benda atau perkara yg pernah terjadi & wujud dlm hidup kita, kan abg.. just belajar hidup tanpa dia lg..

life is so short tu be UNHAPPY..!

=)

ZORA said...

senag cte takyah bcnta,,kan senag..:P

cunndaa said...

kalau hati ingat dia, sedangkan dh tekad nak lupakan dia..tp belum berjaya sepenuhnya..
istigfar banyak2...cara tu cunndaa buat ms nk lupakan exboipren cunndaa dlu..Alhamdulillah, berkesan ^^

zuwaidah said...

tips ngorat abang hijau pun ada keeee hehehehehhehe...eyfa ada kenan sapa2 keeeeee....jgn marahhhhhh

Abang Stalker said...

HATI: bt pe nk ingt org yg x thu menghargai kita. :) lpekn je..

ZORA: da betul sgt la tu.x pyh brcinta lg sng.hahaha..time nk kwin mak crikn. :P

Abang Stalker said...

CUNNDAA:

Pokok pangkal dr kita jgk kn.klu duk glekn dia,angau lg sapa srh.mmg merana la bdn.so istighfar la byk2. :)

Abang Stalker said...

KAK ZU:

Eyfa tu da syok kt mamat bju ijau mn ntah..hahaha.kak nk tips gk ke?

~MiZz Atie ZieYa~ said...

sempoi la!

Blogberry Emry said...

Smart juagak tips gini...bro mesti ada pengalaman jadi Acid Man ni kan? hukhuk

bella lim said...

hahha. best entry ni. kalau saya, cari lain je. senang. ahaha

naem glizzy said...

kelasss uolss yang number 9 tu! ahahah :)

jangan ah gegatai tengok2 lagi fb die.. ye dak hee

Izyan Masri said...

OKAY FINE.TIBA2 TERINGAT KISAH LAMA PULAK T_T

Izyan Masri said...

OKAY FINE.TIBA2 TERINGAT KISAH LAMA PULAK T_T

Izyan Masri said...

OKAY FINE.TIBA2 TERINGAT KISAH LAMA PULAK T_T

iQa~ said...

Suka tips no 5...bleh minta hp baru tu....hahahah~

PinKy MoMMa said...

akak dulu nangis sorang dalam bilikk..cehh sedih ler konon..

pastu bangkit slpas mak marah hukhukhuk..
terus mulakan hidup baru..
tipu la kalau tak sedih kan..
smpai tukar no phone nak bagi cekal hahaha

munira hashim said...

TERIMA KASIH COZ WAT ENTRY NI

10 BINTANG =**********

THANX FOR BEING SUCH A CARE N CRUEL BROTHER..HAHAHA...JASAMU DIKENANG...SEMOGA ABG PON JGN JD NAKAL2 YEK!INSYAALLAH MUNI AKAN IGT NASIHAT ABG YANG MANA BOLEH DIPAKAI SAHAJA..HAHAHA

Asyila Zainuddin said...

tak pernah rase lagi camni.. :)

cipUtchiaPp said...

yeah..ade la jugak yg blh pakai wlu p0n xsemua..hahahaha..
stuju ngan naem glizzy tu..jgn gatai2 tgk fb dy..sng cite ttp je tros fb..mcm emy..h0h.. =.='

niena shopping2u said...

hehehe, tak pernah putus cinta...nnti dh putus nanti sy mntak lgi tips ngan awk k :)

stellaizz said...

putus cinta ????uhukzzz
:)

NuR 'aQiLaH said...

keyword skang, mind set la.
kalo x pk, x ingat yedak?

kalo monyet tu boleh baca kad raya, mesti dia pon meleleh airmata. huu Y_Y

bella luna said...

heheh abg stalker da jadi abg love pulak.. hehe bg bella mmg la sakit putus cinta kalo kiter betul2 syg kat org tu.. tp bg bella jodoh tu kat tangan tuhan.kiter berusaha jaga perhubungan kityer tapi kalo nak putus nak buat cene,maybe Allah nak tunjuk dioa bukan jodoh kiter yang sebenarnya.. :)

hana nabihah said...

fuh boleh guna pakai ! lagi part simbah cuka tu >.<

Namee Roslan said...

abnag stalker....saya tak pernah putus cinta!!!

CiNtA SuFi said...

cinta bukan untuk di miliki....;)

http://sikacamataindahnya.blogspot.com/2011/06/part-1-cinta-bukan-untuk-dimiliki.html

misszra said...

abang stalker..:) ingt x lg kes nk mkn roti yg di sapu gam bunuh lalat...? :D risau..sgt2..

Tea said...

err, nk ayat poyo x? xmo lah balik kt ex kalau dh putus. :P

iPai said...

kadang laki senang buat benda2 gini .. tp perempuan ni cam susah sikit .. aku ad member sorg ni, dia dah sebulan macm ni ..

sampai tak makan n malam2 nanges .. aku nasihat pon macam susah je ..aku suka bg nasihat no.1 tuh .. sebab selalu ye berkesan

izfanora said...

hahaha..

simple things. klu tak boleh nak terima perpisahan, jgn kenal pertemuan.

sedih itu perlu, tapi tak perlu meratapi..

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat