Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Friday, July 8, 2011

ikhlas?realiti_maya

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..
http://matcuoi.com

Kdg2 kita x knl pun dgn siapa kita berkawan.Asal tgk awek dahi licin,main add je..asal tgk pkwe hidung mancung,yg prmpn terkinja2 nk follow.Personaliti di alam maya vs personaliti realiti.Sbg contoh klu yg lelaki dlm fb tulis "Single".pdhal dunia realiti da kwin ank 4.Yg prmpn kita tgk pic cun2..pdhal?gmbr edit je..jerawat jeragat sume hlg.x cun mn pun.Hebat sgt ke korg nk kwn dgn yg hensem dan yg cun je..?yg haprak tolak tepi.

1.    Bila yg cun n hensem bt contest ke,post entri or tulis status di fb berduyun2 yg komen.Ble yg haprak bt entri,status,even menarik mcm mn pun sorg 2org makhluk je yg dtg komen.tu pun short komen ala2 kesian.xpun kwn2 rpt yg komen.-Pilih Kasih!-


2.    Berlainan pula tang penulisan.Ble si haprak bt entri di blog atau status di fb ala2 menggedik mengenyah.kompem kua ayt ni.. "Eh,gediknya...x blh bt bini.klu lawa xpe gk".Amacam plk klu yg berdahi licin,hidung mancung?-fkr2 la sdri ye-


3.    Seperti pepatah berkata,"Jgn dinilai berdasarkn rupa" begitu juga la "jgn dinilai berdasarkn penulisan".selalunya kita akn fokus pd entri yg serious contohnya "dedah aurat untuk populariti n bla bla bla".pastu entri yg meleret2 dgn nada serius.OK,tabik pd blogger mcm tu.Tp itu ke personaliti sbnr mereka?yg serius dan peka pd sekeliling serta yg berhati tulus.Bila entri berunsurkn humor atau entri yg menceritakn kehidupan asal dgn cara penulisan yg ala2 kanak2 siap katon2,x matang ke si penulis tu?-penulisan kdg2 tidak melambangkn kematangan-shud be an attitude.


4.    Asal femes ckit..nk follow~klu femes tp x peramah k.O jgk.ble follower cecah 1K n above,"wau..!dia ni mst hebad.sbb tu follower byk.Jom follow!".Di realiti...bg yg knl.."eh,ni blog kau ke?lain je..xpe,hebat nya!"-smbil tgn didada,mata ke atas-pd yg blog cikai,follower pun 3,4 kerat je wlu sdp mcm mn pun lenggok penulisan diorg,kita bt x pndg je kn?


5.    Pergh...dlm blog,fb pny la baikkkkk...caring la mamat ni...loving la minah ni.....smpai bernanah telinga dgn puji-pujian cmtu.-ikhlas ke x?-hm..tepuk dada tny selera.ble da jmp.."ek,x caring/loving pun ko ni".


6.    Ble bt contest sume nk join.pastu syarat ada le tulis cmni "Wajib Follow".sbb nk join pny psl kita follow la.Dan ble x menang apa kita bt ek?-Unfollow-wah2...comel la sgt perangai cmtu kn.Apa perasaan klu org bt cmtu blk pd kita?


7.    Org kata klu da tua bt cara da tua..a.k.a matang la konon.betul ke?bt entri pungpangpungpang sumenya entri isu semasa.cehhhhhh~ramai le melompat2 dtg-Follow!-ek..kita x bosan ke realiti n maya bercerita bnd yg sme?ikhlas ke x terserah pd readers.

"1jari tnjuk pd org,4 jari lg pd kita."

p/s: ada ke org nk hala 5 jari tuk tnjuk org?http://matcuoi.com

48 comments:

il ya na said...

kaki skodeng datang ni, wah. sme nye betol! ni semua rencah alam maya. yang penting kita kena balance kan kehidupan realiti dan maya ni kan.

Abang Stalker said...

il ya na: dats rite babe.. :)sume tu ada pd kita sdri.

Amiera Hilton said...

huhu. setuju semua dgn ape yg abg stalker ckp! hidup abg stalker! hikhik :)

Cik Mira said...

pergh. entri serius kali ini. yeah betul semua nya. kadang bwt contest ke ape giveaway jadah pun kawan rapat pun tak support? ni lagi org luar? er er.

famous tak menjanjikan ape ape. dunia maya adalah DIFFERENT dgn dunia REALITI.

kuah kacang said...

yeah..sokong 100%.. org pantang tgk blog follower rmai, hot, owner blog plak cute..tp penulisan dyorg perghh, mengantuk membace.. tu la yang byk follower... -.-' aneh..

adwafarahin said...

xtahu nk cakap ape tp konklusinya

ADWAFARAHIN LIKE THIS :)

SETUJU SGT2!!!!!

miss'ENH said...

hmm..mmg betol sume tuu..sokong 100%..relaiti tak semesti same dgn alam maya..


kali ni punye entry..sgt serius ye abg stalker..ehehe :)

My MiRa said...

nape ni abang stalker?bunyi cam ade yang tak kena je....dunia maya ni fake je banyak..hu3

cunndaa said...

setuju dr atas sampai bawah...cam ner tu....hehehehheee =)

Abang Stalker said...

AMIERAHILTON: hidup blogger.. ;)

MIRA EDORA: betul tu..bkn dpt awards pun+duit+rm180K set mutiara.hahaha :P

KUAH KACANG: sdpnya nm!hehe..terasa lpr lak.betul tu dik..kdg2 org rs bosan.tp dsbbkn blog tu rmai follower so diorg bt2 le "bestnya,mantop blog ni".

ADWA: ABANGSTALKER LIKE THIS! ;)

MISS'ENH: Kdg2 kne tukar nada jgk dik.hehe.. :D abg sokong 101%.

MIRA HUSSIN: Betul tu..fake not Fuck.hahah..xde apa2 pun mira.cuma abg nk tegas ckit kt entri ni. :)

CUNNDAA: Mak aihh...bahaya tu atas smpai bwh!hahah..x nk bygkn. :P

NurAmal said...

betul2... dunia maya dgn dunia realiti mmg lain... :)

NurAmal said...

sy sendiri pn mgaku .. dlm penulisan je nampak peramah.. tp realiti sgt pendiam.. ehe
sbb: hobi suke menulis.. :P

PReDicToR said...

yeke camtu....terpulang pada individu kot...bgku sama je..

Abang Stalker said...

AMAL: :) xpe..sedikit sebyk dpt menaikkn keyakinan pd dri sdri.insyaAllah..

PREDICTOR: yup,bangku sme je even mahal cm mn pun nm ttp "bangku" tuk duduk..tp lain2 bentuk. :)

Cik Mira said...

but sometimes from from dunia tanpa sempadan ni kte kenal ngan org yg btol2 boleh dibuat kawan. :)

izaLis™ said...

nampak ketegasan dlm entry kali ni.. abgstalker ok ke x ni ? hehe..~

Abang Stalker said...

MIRA EDORA: im agree wif u..berkwn biar beribu bercinta biar 1.hehe.. :D
tp tgk gk..kwn mkn kwn ssh gk.

IZALIS: sumtimes i can be a lion,n sumtimes can b a hamster.hahaha :P

BUNGA said...

dunia realtiti dengan dunia alam maya ni x sama.. nak tak nak kenalah terima . lg pun apa ada dgn femes? kan? kan? :)

Abang Stalker said...

BUNGA: betul tu kak..follower beribu pun klu kita ssh diorg x tlg pun.dan klu follower ckit pun x brmkna penulisan kita x dihargai. :)

amny said...

wah..bagus la entry ni...amni bebelog jus tuk suka2 n niat nak cari ramai kawan....amni folo je semua blog walopon blog tu ade 3 4 org je follower sebab niat sbenar kta nak cri kawan..tu jee..

n blog amni banyak gak kartoon2 nii..hehehehhe...bila bebelog ni jd xmatured plak ase...^^

btw...suka entry ni..^^

♥sophie♥ said...

huhu,, setju ~ nice ebtry nie ! betul ape yg abg tulis,, huhu

Cik Aish said...

serius nih..nak baca sambil buat muka serius. :I

Abang Stalker said...

AMNI: xpe dik..dlm blog x nmpk matured pun x kesah.asalkn kita thu spe kita. :)

SOPHIE: ;) tq dik.

AISH: memain ek..baby face xkn dpt bt mke serius.. :P haha

the GirL said...

totally agree dgn abg stalker..
especially part yg penulisan tak melambangkan personaliti sebenar...hihi...

kdg dlm blog sye tulis mcm org yg matured.. tp kwn2 ckp sye kanak2 yg terperangkap dlm badan org dewasa... hahaha....

Cik Aish said...

manede main2..tgh serius ni.. syhh

bumm moore said...

setuju!

Abang Stalker said...

THE GIRL: yup,abg lak mcm "dewasa trperangkap dlm bdn knk2".haha

AISH: nasi tomato n ayam msk merah sy mn..?

BUMM MOORE: ;) ntah tang mn la setuju tu.haha

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

setuju lg2 yg no 1.... entah,nak pilih2 kasih..tao la kita tak lawa,huh! (teremosi pulakkk ;p )

Abang Stalker said...

SWEETSYAZA: x lawa ke?same la kita.. :D tp org kate abg manis,so same la kita...syaza pun manis. ;)

alexa yussida said...

salam...

abg !!sihat x?yus dah habes exam..hehe..1st tyme baca entri abg yg serius...myb sbb yus dah lama x singgah,rasa awkward..oke mahu terjah next en3:P

Abang Stalker said...

wslm.. :)

serius ke?hahaha.bru nk thu eh abg ni kdg2 serius jgk.owh,da hbs ye.leh la travel lps ni kn.dgn Mr.korea.hehe

My MiRa said...

abang stalker ...abang jadik tak nak sewa tapak iklan tu...hu3..mira ade ad ym abang and mira dah bagi alamat....hari tu..just nak confirm kan... :)

Abang Stalker said...

MIRA HUSSIN: Mira da add ym abg?xde pun dik.mira add yg mn 1?htr kt email abang_stalker@yahoo.com la senang mira. :)abg jd nk sewa.

Annis Suzana said...

btul tu.. skong,,!!! hee~~~

teahh said...

betul tuh abang stalker , saya memang sokong sesngad entry tersebut :D
rmai sangad orang pilih bulu sekarang nie . peace ;d

Cahaya Mama said...

salam =)

abg stalker,pes time ni nk komen slain join cntest,.huhu,.suke la en3 ni,mmg ade kbnran,jelas nyata!,.bkn nk kate ape,mmg cmtu la realiti,.org yg xbrape nk cntek,slalu d sisihkn,.kdg tu,dlm blog mmg pemes,cun pnlisan die tp ble jmpe ade plak yg mate2 pelik tgk die,kuar plak ayt "eh,die ni xla scntik/sehensem mcm gaye cite die dlm blog!",.ape kes klu duk mnilai dr segi tu je?,.ikhlas jd dri sndri lg bgus kot dr nk mnilai org ikut rupe semate,.hurmm,skdar mngulas pndgn,.

tq,hehe,.

p/s:sukeeeee sgt lgu ni,abg,..perrgghh,layan abess!,.hehe,.

farhah dzarif said...

yup, saya setuju dengan abg stalker.

good,idea sentiasa bernas. keep it up :)

EwaFiwa said...

abg stalker sangat betul ! ^___^ ewa setuju .

Afsar said...

dah biasa kene..maklumla, tak brapa nak ensem....takperla, redha jer~

Namee Roslan said...

bagus entry ni! yelah ly=umrah dalam dunia blog ni. so mcm x adil.mungkin kta patut buat undang2...siapa yg nk buat blog x boleh dedahkan identity! sorok muka, so,,,hanya akan di judge melalui penulisan.

suhailah azis said...

agree sgt sgt abang stalker alah manusia rambut je hitam hati lain lain kannn.asam garam kehidupannn hehehe

Cikgu Fikri said...

hurm..
biasalah manusia..
nak2 kat alam maya..
mmg lumrah...
takpew..aslkan kita sendiri tahu yg kita berblogging dgn ikhlas :)

cik rama-rama said...

mmg ada btolnye juga org cm tu..menilai org dari perkara2 yg bukan btolnyer lagi...

suke abg stalker dh blik...yeayyyy...nk bce last2 entri abg stalker..abg dah delete erk..suke bce entri2 abg byk2 kali....hahahaha

Ain Zulaikha said...

awat pulak ni? hahhaa biasa lah manusiakan hati lain2.. perangai semua tak leh blah .. ada yang baik, depan je baik, belakang tikam belakang kang.. ada jgk yang depan2 nampak alim, tapi sebenarnya gatal dia ya rabbi..padahal dah ada anak bini tu

Cik Nyna said...

betul sesangat la ape abg stalker ckp...yg xlawa + gemok mcm chek ni depa nk pandang pun xlalu... huh semua dunia ;)

p/s : lagi suka dapat laki biasa2 je dr yg hensem2 sbb nya yg hensem ramai dok kejar dia...lagi parah ... apepun org kata nk cr tu biarlah sedap mata yg memandang..

sori dh melalut dekat sini ;)

zureen said...

hihi.. setuju sangat! (lumpat2!!)

izfanora said...

betul tue..

plg tak boleh terima fb lah.. hipokrasi dan berpolitik ! makin maju dunia, makin berleluasa hipokrasi !

EYFAalias said...

betul betul. Kekadang apa kita bukan main lg buat entry pot pet sana sini xboleh. sana sini salah. Padahal diri sndri pn buat jugak. <--- ini eyfa cakap sbb eyfa yg buat. ahahhahahahaa

Contoh : saya ta suka makan ayam sbb bahayakan kesihatan and bla bla bla. Padahal hantu ayam. pantang jumpa ayam mesti muka stok muka rakus je. ahahhaa

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat