Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Monday, June 6, 2011

Gile busuk mulut ko..! PART 2

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Ni nk habaq sat,pd yg merokok kt luar sana tu..klu korg perokok tegar,tlg la gosok gg ye.Bkn apa bro..ada sesetgh org kurg senang ckit dgn keharuman bau mulut si perokok tegar.Ni ada tips utk org yg mengalami penafasan berbau.x kira la isap rokok ke x,same je..klu da dasar mulut berbau kn.hahahttp://matcuoi.com

1. Sile2 la rajinkn diri anda menggosok gg sekurg2nya 1x.itu da mmg tahap pemalas yg amat ok.Mulut kita jd berbau sbb taik gg.x caye?ce cungkil taik gg masing2,pastu cium.Klu ada yg bau cm perfume Hugo,sila lapor dri pd abg k.


2. Seeloknya kumur dgn listerine pas gosok gg.Sbb even kita gosok 30x sehr pun smpai gusi bengkak berdarah,Plak masih mangkau x mo hlg.Plak ni a.k.a taik gigi yg bt mulut kita bau tong sampah berulat.listerine ni cm clorox r ckit2 functionnya.*ye2 je..


3. Klu da gosok gg pun ttp berbau tikus,isap le gula2 yg berbau wangi supaya kwn seblah kite x pengsan mengejut dek krn mulut kite yg seharum kesturi purba tu.Plg tdk pun dpt cover ckit2 kn.


4. Utk mengelakkan mulut yg berbau bertambah kuat baunya,pastikn kite x memendam/mengumpul bau tu dlm mulut.Means,korg bwk2 la bercakap.supaya bau tu x le terpendam begitu lme dlm mulut sehnggakn bile dilepaskn ledakan itu mampu membunuh lalat seekor.*kne strok lalat tu


5. Elakkn mkn makanan yg bole mendtgkn bau mulut.Contohnya bawang putih,petai,jering,kedas..nk mkn bole je,tp cri le masa yg sesuai k.hujung mggu ke..time2 kje,g cls ke jgn le seskli mkn bnd2 tu.serius,berdarah hidung org nk tahan bau mulut kita.klu kencing pun 1 jamban berbau.wtF


6. Jgn minum minuman keras!yg ni org la kata..arak tu da tntu2 haram kn.tp fyi,dia jgk bole mematikn sel hdp dlm mulut kite.Apa bnd yg sel nya abg x thu le..yg pntg mulut kita blh berbau.x caye g nganga lubang idung dpn muke kaki mabuk.


7. Jgn simpan gigi busuk.Sbb akan mendtgkn bau ulat sampah.Even kita gosok gigi 3x sehari+kumur dgn listerin,klu gigi tu nk busuk ble2 pun dia blh busuk ok.Luar nmpk cantik,dlm da berulat.So klu skt g je cabut.Klu bran r..


8. Org tua2 kate klu nk mulut wangi mkn bunga cengkih.ek...betul ke?yg ni tny mak2 korg eh.abg muda lg kurg pengalaman.


9. Klu kita segan2 gk nk brckp dgn org sbb keharuman kelongkangan kemulutkan kita tu,so kunyah la singgam utk kurgkn brckp dgn org.dismping tu baik tuk mke,bau pun dpt diatasi.tp jgn la kunyah je singgam sekpg tu smpai 3,4jam.lepok laju2 kang~


10. -Korg pk sdri-

http://matcuoi.com

19 comments:

adwafarahin said...

bile bace sumpah nk muntah

da la bru pas mkn..terigt pulak bau2 mulut org perhhh

bole thn jugak crite pengotor abg nie

hahahaha

Abang Stalker said...

hahaha...sila telan apa yg sudah anda baca ye adwa. :D

Mira Fatin said...

HAHA! tba2 tringat kt sorg kwn..tp x pnah pn confess kt dy yg mulut dy bau wangi giler..HEHE..

faralovexx said...

haha,,,tips brgune ni..susah2 sembur jer perfume dlm mulut tuh..hihi

Liyana Lunia. said...

haha kalau org merokok mesti mulut dia busu. apakah abang stalker merokok juga?

Abang Stalker said...

Mira Fatin: len kli klu x tahan adik bwkkn la gula2 utk dia k. :)

Faralovexx: hahaha..gud idea.klu blh sembur ridsect je. :P

Liyana: abg x smoking.. :)

Cik Mira said...

mari makan colgate supaya mulut sentiasa segarrr

Abang Stalker said...

mira: hahaha...hobi baru ek.colgate skrg pun da mahal.tanam daun pudina la.petik masuk plastik,bt bekal g mn2.

hana nabihah said...

bau mulut ala bangkai memang tak dapat nak elak ! kalau kite jumpa gn org mcm ni..kite gunakan body language jek ! buat2 hulur gula yang ada mint kat dia..walaupun aku kedekut nak bagi..wahaha :)

Abang Stalker said...

hana: asedekahkn la 2 bjk,bru 10sen pe.. -___- xpun bli khas tuk bg dia tiap2 hr sebjk.so bli sebalang.haha

Syafiee said...

Nasib baik tak merokok sekarang ni. Dulu, merokok pun try2 je. Testing2. Itupun sekali je. Sekarang ni, insaf2. Huhu.

Hanis said...

HAHA geli lol bro.tapi ada betulnya.nak nak lagi yang merokok.adoi =.='

miradyana said...

mulut berbau longkang sebab banyak minum air longkang kot bkn sbb taik gg jer.. kihkihkih.

shark said...

nasib baik aku x merokok..
tidak terasa aku

cik rama-rama said...

nsib bek org sekililing x merokok,ayah,adik,abg2 sedare yg rpat,incik hubby pun sme..

kwn laki ade 2 3 org jer..kbnyakknye x mrokok..

bce entry abg ni..rse nk muntah lar..
buweeeeeeeekkkkkkkkk...hoho

Abang Stalker said...

Piee: "merokok membahayakn kesihatan" tp gov masih lg membenarkn penjualan.err..apakah -_-"

Hanis: mulut pkwe wgi x?haha..klu x wgi sila hadiahkn dia sebotol listerin k. :)

Mirayana: hahaha..air longkang tuk naik seri ke? :P

shark: x pyh merokok,membazir bro..simpan duit g date lg bgs.

cik rama2: abg pun x merokok.. :D

izfanora said...

kahkahkahkah..

makan cengkih mati kot ! :P

iPai said...

wah2 .. berkesan ke tips2 ni ? heheh

farah hanim said...

eh
tersama ngn abg lak post fara td
hehee
fara bt pasl terexperience td kot
tu yg cam trauma tbe2
hehee

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat