Selamat Datang di Zon Kaki Skodeng.Selamat Menyekodeng :)

Wednesday, March 30, 2011

Kisah Benar: Gagahnya seorg lelaki II

Hubungan kami tak berakhir disaat tu juga.Aku ni keras kepala,kami masih bersama walau tarikh perkhawinan dia da ditetapkan.

Oktober,2011..tarikh biar la jadi rahsia aku.

Cuma teman rapat je yang tahu pergolakkan aku.Lagak kami mcm pasangan couple paling bahgia.Kami bertemu secara rahsia tanpa diketahui ibu bapa dia.Tapi tak la kerap..cuma 3,4bulan sekali.Jumpa pun tak lama.2,3jam da memadai bagi pasangan cinta terlarang mcm aku ni.Mulanya aku memang redha dengan ketentuan ilahi.Tapi  jauh didasar hati,boyfriend mana tak sedih kalau girlfriend kena rembat.Menangis dalam tidur aku setiap malam mengenangkan si dia.Bila masa aku tawarkan diri untuk bersama-sama beli barang sebagai hantaran,aku nampak wajah suram di wajahnya.Aku?hurm..pura2 tak sedih.Nak tunjuk kuat,aku kan superman dihati dia.Sebenar2nya hati aku ni da berdarah2 mcm ditikam2 dengan pisau sayur ma aku.Apa kan daya..demi melihat dia tersenyum dan menyimpan kenangan terakhir bersama,aku relakan berukir2 senyuman untuk dia.

Masih aku ingat saat dia menyuap sesudu ubat untuk aku.Masa tu aku demam,aku gagahkan juga diri teman dia beli barang hantaran.Airmata dia jatuh perlahan2.Aku tak mampu nak buat apa2.Hanya mampu hulurkan tisu dan da pasti la aku tolong lap sekali.Aku kn gentleman.Nak je aku peluk,tapi itu bukan ajaran islam.Dia seorang muslimah sejati.Itu la kali terakhir kami bertemu..aku tahu perbuatan aku salah,menambahkan pilu dihati dia.Hati aku biar la terluka,tapi aku tak sanggup biarkan hati orang lain terluka.Atas nasihat ma aku,jarak diantara aku dan dia semakin hari semakin jauh.Bukan aku sengaja,tapi demi mengajar dia erti kesetiaan.Dia bukan milik aku lagi..Disaat berjauhan,aku bagi alasan sibuk dengan kerja.Tapi kerja tak banyak,jadi aku sibukkan diri dengan facebook.Biasa la darah muda..nak bersoSial je.Namun jauh macam mana pun dia masih mengambil berat kesihatan aku.Tiap2 hari text "awak jangan lupa makan ubat".Dia tahu hidup aku bergantung pada ubat buat masa sekarang ni.

Lembaran baru..atau lebih tepat,malang yang baru.

Aku berkenalan dengan seorang gadis di laman sosial facebook..aku ni bukan la orang yang suka bergaul dengan perempuan.Kalau dikategorikan aku ni lelaki sombong di mata wanita.Gadis yang aku kenal tu secara tak sengaja.Arh..yang tu tak payah la tahu macam mana intro pengenalan kami.

Bersambung.. (Cite ni byk skip,amik draft je la.so xde detail mengapa,bagaimana,dan apakah)

Saturday, March 26, 2011

Kisah Benar: Gagahnya seorg lelaki

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

Nama aku biarlah rahsia.Aku bekerja kt company swasta je..tp jawatan aku bukan calang2 jawatan.Aku mampu beli rumah,kereta dan ada simpanan sendiri untuk masa depan.Soal rupa jangan diragu,aku antara yg terkacak dalam ofis dan digilai ramai gadis sejak dikampus lg.Bukan nak meninggi diri,cuma memberitahu sedikit sebanyak latar belakangku.Ibu dan bapa aku orang yang bekerjaya.Jarang sekali aku bersama mereka menikmati hari bersama.Adik beradik?hm..jangan ditanya.x pernah lama dirumah.Seperti ada bara dipunggung,sentiasa panas.

Aku berumur linkungan 24-27tahun.Muda lagi kan?Usia sekadar nombor bagi aku dan mungkin juga bagi kamu semua.Al kisahnya bermula zaman kegelapanku sejak aku didapati menghidap penyakit yang agak gerun untuk sesetengah orang.Tapi tidak bagi aku.Aku masih kuat,mampu menerimanya dengan hati yang redha.Aku menjalani rawatan setiap bulan dan berlagak sihat seperti sahabatku yang lain sehinggakan hanya segelintir sahaja sahabat yang tahu akan perihal aku.

Itu baru permulaan..dugaan datang lagi menimpa aku.Kali ni DIA duga aku menggunakan orang yang aku sayangi.Lelaki kacak mcm aku mesti ada yang punya.Tapi sekacak mana pun,aku tetap ditinggalkn..Nasib-nasib..itu la nasib malang aku.Derita cinta lebih sakit dr kesakitan yg aku alami.3tahun aku hidup tanpa seorang kekasih kerana masih mengenangkan si dia.

Aku kuatkan hati.Cuba menerima seorang gadis yang baik rupa dan budi bicaranya.Kami telah bercinta hampir 4 tahun sehingga la kini aku masih bersamanya.Dia segalanya untuk aku.Pemberi semangat,penguat hati dan penawar ketika aku sakit.Wajahnya sahaja dapat menenangkan duka dan lara aku.Sehingga la di satu masa,aku mendapat panggilan dari ibu nya yang mahu aku meninggalkn dia.Dia akan dinikahkan dengan seseorang yang tidak dicintainya!ya..anak kepada rakan ibu dan bapa nya.Aku menerima sekali lagi dugaan dengan senyuman dibibir.Tidak la senyuman itu aku ukir tanda bahgia.Tapi tanda kekesalan dalam kegembiraan.Kerana aku tahu setiap pilihan yang ibu bapa buat adalah demi kebahgiaan anaknya..

Bersambung..

Friday, March 25, 2011

Exam Nk g Somalia

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera


Hi adik2,abg,kakak,atok nenek cyber sume.Abg da ditag oleh Cik Ira Manis tuk mejawab 20soalan dibawah sblm berjaya melanjutkn pljrn di Somalia dlm bidang kesusilaan.Wish me luck k.Bc doa dlu...Bismillahirahmanirahim....




1) Adakah anda rasa HOT?
Yup!ofcz la..terasa HOT gile bila duk tgh2 pns terik.


2) Upload wallpaper lappy / pc




3) Cerita pasal gambar
Cinta hati abg stalker..

4) Bila kali terakhir anda makan ayam
smlm x mkn nasi,smlm pny smlm pun x..smlm smlm pny smlm pun abg x mkn kot..hm,ingt r.

5) Lagu terakhir yang anda dengar
Lagu blog sdri r..da hr2 duk ngadap blog.Aishiteru-Zivilian

6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Membelai

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil ape
Abang Stalker

8) Tag 8 orang

9) Siapakah no 1 yang anda tag
Tag Mira Edora sbb dia slh sorg kwn baik abg stalker dlm blog dan tgh bt contest.Jom la join contest dia.

10) Katakan sesuatu tentang no 5 yang anda tag
Mira Hussin yg sweet dan cun,dtg le review abg secpt mgkn..hehe.x sbr nk kne kutuk.haha

11) Orang ketiga ditag sedang berhubungan dengan siapa
Yg pasti seorg lelaki sbb dia prmpn yg normal dan cantik.

12) Bagaimana dengan no 4
Ini slh sorg adik abg stalker yg plg sweet dan comel+nakal sbb selalu buli abg.Already taken.
To abid: Jgn nakal2 dgn kekasih ye dik..hehe


13) Pesanan buat no 6
Yus,abg doakn yus berjaya jd doktor yg hebat 1hr nti.Jaga diri di negara org ye dik. :)

p/s: Alexa ni sgt hebat+baik+cantik

14) kata-kata cinta buat no 2
Abg sayang adik2 abg di blog ni termasuk la Michiko yg comel dan cun ni. :) selalu jenguk abg k.Semoga berjaya dlm hidup.

15) Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan
Gelak jp..hahahaha.Yg sama nya diorg ada 'punai'.-lelaki le...

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang di tag di no 1

-Dia da ada kekasih hati_aydrin
-umur 24
-org seremban
-da grad skrg kje kt MnS
-Cantik dan Manis (ada mke eira syaziera ckit le)

17) Persamaan antara Lembu dan Kambing
yg sama nye beliau 2 ketul ni x pnh mandi wajib.hahaha

18) Perasaan ketika menjawab tag ini
Ghairah

19) Adakah anda tahu Rizman itu sengal
Mn pnh ada pnh org ckp "ko ni Rizman la.." org biasa ckp "ko ni sengal la".

20) Gay or Les?
Gay=lelaki,Less=perempuan
Abg stalker lelaki yg kacak dan boncet :D


p/s:Tahniah kpd diri sdri krn berjaya menjawab kesemua soalan.Hrp2 dpt 20A+
http://matcuoi.com

Monday, March 21, 2011

20 things~ Part 1

Assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

1. Anak sulong dan ank bongsu sblm ank no1!
2. xske dgn lensa.tp kdg2 amik jgk..terpksa!
3. ske memasak dan mengemas.sbb x bole tgk keadaan sepah,rimas!
4. x pndai menyanyi dan ske suki je bt lirik sdri,even lagu Negaraku!chooii~apa punya olang.
5. mulut pedas cm cili tp hati sejuk mcm ais.
6. hobi kira semut.Pantang nmpk mst nk kira!
7. sgt pemalu dgn prmpn smpaikn prmpn tkt nk tegur,bt mke garang yg cool~ (dlm blog lain r,x jmp)
8. bekerja smbil bljr.sgt rajin!
9. klu kua ske pki simple2 je,tp g kje n cls bkn main dress up lg!
10. ske kanak2 dan inginkn ank..err..2,3thn lg,insyaAllah.
11. Ank kpd seorg engineer yg garang dan guru yg lembut.
12. x ske lauk berkuah tp ske mee berkuah.
13. Love PINK.ske hati la kn..
14. Pemilik seorg bakal lecturer.Captain Sakura
15. kdg2 g facial, 1x per-month kot.
16. nakal mcm bdk baru nk tumbuh bulu ketiak.
17. ske kn kekemasan dri.NO selekeh2 ye.
18. talkactive.tp dgn org yg rapat je.
19. NO smoking.
20. x ske berjalan2,terperap je kt rmh mcm ank dara.

 

Copyright © 2013 | AbangStalker | Design by Cik Bulat